bart207skw Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 Model zaczęty przed początkiem wojny na Ukrainie. Miał być w barwach wojskowych (kalki Begemot) z uzbrojeniem, ale przez to wszystko zrobiłem go w wersji demonstracyjnej (kalki oryginalne Zvieza). Zrobiłem, ale się nie cieszę. Zdjęcia brzydkie jak ta wojna. Od samego macania i klejenia taśmą maskująca zmatowiło mi się oszklenie. Jest na to jakaś rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 Zrób lepsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 Niestety oszkolenie zvezdy się nie poleruje... a zdjęcia zrób na białym kartonie. Będzie znacznie lepiej wyglądało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 57 minut temu, bart207skw napisał: zmatowiło mi się oszklenie. Jest na to jakaś rada. Zrób go jako zestrzelonego 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 Jeśli jest to zmatowienie tylko od taśmy klejącej to można spróbować usunąć za pomocą chusteczki higienicznej (ręcznika papierowego) spryskanego WD-40. ale uważaj żeby farby też nie potraktować tym specyfikiem. No i nie daję gwarancji że nie będzie efektów ubocznych WD-40 może oddziaływać na niektóre tworzywa. Ostrożnie. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartKRK Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Spróbuj matowe oszklenie pomalować bezbarwną błyszcząca fsrbą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) 12 godzin temu, BartKRK napisał: Spróbuj matowe oszklenie pomalować bezbarwną błyszcząca fsrbą Skąd kolega taki pomysł ,anabył? Chetnie się dowiem czegoś niezbadanego Edytowane 19 Marca 2022 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 32 minuty temu, Mitrandir napisał: Skąd kolega taki pomysł ,anabył? No, przecież to proste - pomalujesz matową powierzchnię połyskiem, to będziesz miał powierzchnię błyszczącą. To, że szyba dalej nie będzie przeźroczysta to już inna kwestia 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Polerka do paznokci o strukturze błyszczącej foli, są takowe do nadawania połysku, da radę. Moja kobieta już przestała się wściekać o "pożyczanie", teraz kupujemy po kilkanascie sztuk na raz od pilnik ów po polerki ... Wilk syty i owca cała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Bikernytzu napisał: Polerka do paznokci o strukturze błyszczącej foli, są takowe do nadawania połysku, da radę. Moja kobieta już przestała się wściekać o "pożyczanie", teraz kupujemy po kilkanascie sztuk na raz od pilnik ów po polerki ... Wilk syty i owca cała to je amelinium tego nie pomalujesz, a raczej, to je zwiezda tego nie wypolerujesz Edytowane 20 Marca 2022 przez Moses 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) Mi się udało w ka-50 Zakurzony co prawda, że ho ho.... Edytowane 20 Marca 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Ew. Spróbuj nałożyć wosk, taki samochodowy też daje rade w ciężkich przypadkach i maskuje rysy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi