Juffre Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 MRP dobrze kryją. Pomalowałem cały dół plus jeden z kolorów kamuflażu na Su-27 w 1:48 i zostało mi jeszcze pół buteleczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Wygląda dobrze: http://www.plasticscalemodeling.com/builds.php?id=27&page=2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 12 minutes ago, Soris said: Wygląda dobrze: http://www.plasticscalemodeling.com/builds.php?id=27&page=2 No nie pomyślałem żeby pomarańczka dać przed sreberkiem. Chyba by było prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Soris napisał: Wygląda dobrze: http://www.plasticscalemodeling.com/builds.php?id=27&page=2 Kurczę to taki warsztat "jak nie robić" ale moja pierwsza myśl maskować pomarańcz. Jedyny kłopot w tej sytuacji to maskowanie przy różnicowaniu paneli. Akurat , wydaje się,ze różnicowanie paneli w NMF jest zupełnie niepotrzebne bo T.11 był "pojechany" high speed silver? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) 8 godzin temu, Soris napisał: Wygląda dobrze: No pewnie że dobrze. Albo prawie dobrze Mój wyszedł ciut inaczej. Nie wiem skąd gościu z linku wziął ten dziwnie pomalowany nos Co prawda ja malowałem "49" zwykłym pomarańczem Pactry (sreberko tez Pactry, więc z bliska lepiej nie oglądać ) Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) ... Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez Soris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 21 godzin temu, alienus napisał: No nie pomyślałem żeby pomarańczka dać przed sreberkiem. Chyba by było prościej. Nie psikniesz to się nie dowiesz - mówi staro indiańskie przysłowie... To moje "dobrze" dotyczyło powłoki malarskiej, i to tej pomarańczowej, przy ocenie "srebrnego" na ww modelu przed "dobrze" wstawił bym zdecydowane "nie". Srebrny wygląda tam jak by był nakładany na sucho albo wżarł się w czarny podkład. W kwestię merytoryki nosa nie wnikałem... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Wszystkie paski już na miejscu, poprawki c8 również. Zostaje poskładanie puzzli, naklejki i maziaje. Mi się podoba Pozdrawiam Paweł 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Fajnie już się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) No dobra. Puzzle poskładane, a gdzie trzeba wzmocnione dodatkowym CA bo 6-cio latka im zagraża antenkę na ogonie sobie odpuściłem bo nie przetrwa nawet dnia, a to już nie ten etap żeby stal wtapiać w plastik. Zbiorniki paliwa chyba też odpuszczę... a przynajmniej na teraz bo zablokują możliwość klejania kalkomanii. Całość dostała glossem od Tamki i prezentuje się jak niżej. No i teraz kalki... a jest ich pod setkę Więc chwilę zejdzie... dłuższą chwilę... Tymczasem odmeldowuje się i pozdrawiam. I jeszcze jedno, bo pisze o głosie a mało co błyszczy tu już bardziej coś widać. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez alienus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2022 (edytowane) Jakieś 75% kalek za mną... i okazało się nagle że owiewka z tyłu powinna być metalowa a ja mam tam szkło . Także dojdzie jeszcze malowanie c8 tego kawałka. Wcham sie czy meczyc to jedno male miejsce podkladem czy rez na skróty od razu c8 psiknać. Edytowane 28 Kwietnia 2022 przez alienus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 (edytowane) Myślę, że najpierw na czarno (kolor wnętrza kabiny i ram), a na to srebrny? Edytowane 28 Kwietnia 2022 przez Soris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 5 Maja 2022 Autor Share Napisano 5 Maja 2022 (edytowane) Witam ponownie. Poprawki na owiewce już naniesione. Poszedł komplet tj.: pokład, czarny gloss, metaliki i na to kalki. Wyszło tak: Dalej pozostałe dziesiątki mini kalek z zestawu trafily na swoje miejsca, no i na koniec została ta problematyczna, bo oznaczenie nadrukowane było na pomarańczce. Namalowalem więc sobie takie samo oznaczenie na komputamerze i wydruk laserem na pusta kalkę z techmodu. Na zdjęciu oryginał + moja nówka sztuka Potem wycinanki i juz na modelu: To moja pierwsza kalka samoróbka (i do tego udana) więc dumny jestem z siebie i się bezczelnie chwalę A tu jeszcze kilka fotek jak to się wszystko z kompletem kalek prezentuje. Pozostało washami miziu miziu ale za dużo nie ma co washiwać bo większość linii już i tak widać elegancko, także poprawie tylko miejscami i brudzenie bardzo subtelne będzie (jak zwykle, bo kto to widział by brudasem latać).... lakier... matowienie kół... Pozdrawiam Paweł Edytowane 5 Maja 2022 przez alienus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 Wykonałem co wykonać należało, zamieszczam zdjęcia do finalnej inspekcji Pozdrawiam Paweł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Finalna inspekcja pozytywna. Nawet bardzo pozytywna. Piękny model. Świetna robota. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Bardzo fajny, coś innego niż szaro-zielono-brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 2 hours ago, Endrju said: Finalna inspekcja pozytywna. Nawet bardzo pozytywna. Piękny model. Świetna robota. Dziękuję za odbiór Panie Andrzeju! 15 minutes ago, Vieh_san said: Bardzo fajny, coś innego niż szaro-zielono-brązowe No ciągle tylko te szaro bure i z lufami Ale będę kolorwał trochę forum bo mam w planach same maszyny co nie były źródłem śmierci i zniszczenia a wręcz odwrotnie... Także następny wiatrak w barwach LPR dalej jakieś strażaki i inne wynalazki Może coś w tęczę kiedy znajdę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 6 minut temu, alienus napisał: Dziękuję za odbiór Panie Andrzeju! Żaden ze mnie Pan. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 Pan wybaczy tak mnie już staromodnie wychowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 No dobra. Niech to będzie ostatni raz. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 ...no to pozostało odlecieć już z tego warsztatu w stronę galerii Sssssszzzzzzzzzuuuuuuuu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 Coś mi tu nie pasuje. Wampiry startują ze zwisu. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 7 minut temu, Endrju napisał: Coś mi tu nie pasuje. Wampiry startują ze zwisu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi