Constructor Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Uzupęłniłem trochę tabelkę w przelicznikach "zebranych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Nie wiedziałem gdzie to zamieścić, najbardziej chyba pasuje tutaj. Dzięki uprzejmości i pomocy użytkowników forum, m. in. kolegi Patyka i Mroko94, udało mi się (mam nadzieję dobrze) narysować schemat malowania polskiego miga 29ub o numerze bocznym 28 z Mińska Mazowieckiego, oraz stworzyć tabelę barw, farb których możemy użyć. Być może komuś się przyda, moja 28 już niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 aqws99 wydaje mi się, ze to dobre miejsce Jeszcze do jak to zrobić i jak pokazać - by się przydało Ale to spytaj admina tego działu Przelicznik pierwsza klasa Potem wpiszę do "zebranych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Witajcie, mam pytanie, a mianowicie potrzebuję zamienników farb MM na farby Humbrol lub pactra (obojętne) takich farb: MM 2080 MM 1405 MM 1785 MM 2092 MM 1735 MM 2088 lub 2068 (Sandcośtam) Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 MM 1785 to H113, Pactra 51, MM 1735 to Sandgelb RLM 79, czyli: H63 albo H118, mam różne źródła, ale skłaniałbym się do H118, MM 1405 to metalizer H27004-7. reszty nie znalazłem u siebie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Ok dzięki jestem wdzięczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 MM 1785 = Pactra A51 (Rust) MM 1735 = Pactra A96 (Sandgelb) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Humbrol 193 = Model Master acryl 4703 Humbrol 120 = Model Master acryl 4739 = Pactra A124 . Poprawiam tabelkę tak więc potem wszystko zbiore w jedną całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Constructor, przygniotło mi przelicznik podczas przemeblowania przedwyjazdowego moich pań, więc chwilowo będę nieczynnym kalkulatorem, okay? I przy okazji - czy ktoś wie, co to jest "Hapag-LLoyd Yellow" albo "Sabena Deep Blue" w przeliczeniu na ogólnie dostępne akryle, tj. MMAcrylics ewentualnie Pactrę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Constructor, przygniotło mi przelicznik podczas przemeblowania przedwyjazdowego moich pań, więc chwilowo będę nieczynnym kalkulatorem, okay? Nie ma problemu Na razie mam już chyba cały zapas farb tak więc teraz zabieram się za modelowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k1oor Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Jaki jest zamiennik farb Gunze nr 12 (olive drab) i 13 (neutral grey) w palecie Pactry lub Agamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Jaki jest zamiennik farb Gunze nr 12 (olive drab) i 13 (neutral grey) w palecie Pactry lub Agamy?Olive Drab to w Pactrze A30, Neutral Gray to w Pactrze A39. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 OK kolejny przelicznik Tym razem Pinta i Nina Kolumba Jakby ktoś miał ochotę uzupełnić to będę wdzięczny Humbrol Pactra MM Revell Model Air 33 46 1749/1583 8 71057 Black 55 95 71003 Bronze 60 1550 36/330 Matt Scarlet 63 96 1735/1706 88 71030/71077 Sand 96 71005 RAF Blue 98 71042 Chocolate 103 314 Cream Od razu zaznaczam, że coś tu jest namieszane bo palety barw się bardzo nie pokrywają... Przeliczniki coś kłamią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Mam pytanie jaki to kolor który spotykamy na maszynach usa?? np. Czy nazywa się ,,dark gull gray" czy ,,light ghost gray" ? Jeżli można to od razu jaki to jest nr. valejo air? I czy Eurofighter jest malowany tym samym kolorem co amerykańskie maszyny w ramach porozumienia/ustaleń Nato ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 a nie ma w jakiś instrukcjach? Mi to wygląda na light, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 a nie ma w jakiś instrukcjach? Mi to wygląda na light, ale mogę się mylić. No właśnie mam instrukcje od italeri (stare wydanie)... i tam jest błąd polegajacy na tym, że do rysunku z malowaniem nie dodali oznaczenia kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Na F-15 są dwa rodzaje kolorów. Kamuflaż składa się z Dark Ghost Gray (FS36320) oraz Light Ghost Gray (FS36375). Tak przynajmniej podaje Italerka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Kermit mi się tak wydawało, że one mogą miec jakieś kamo dwukolorowe, ale się nie odzywam za bardzo bo się na "eFkach" nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Kermit mi się tak wydawało, że one mogą miec jakieś kamo dwukolorowe, ale się nie odzywam za bardzo bo się na "eFkach" nie znam Jako, że F-15 to moja ulubiona maszyna, to powinienem się na tym znać, więc odpowiadam, co wiem. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Kermit mi się tak wydawało, że one mogą miec jakieś kamo dwukolorowe, ale się nie odzywam za bardzo bo się na "eFkach" nie znam Jako, że F-15 to moja ulubiona maszyna, to powinienem się na tym znać, więc odpowiadam, co wiem. ;) Pozdrawiam Nie powątpiewam w to, że na pewno znasz się lepiej ode mnie Ja w "F" nie robię więc tylko coś tam z pamięci wygrzebałem i pamiętam, że kiedyś taki myśliwiec kleiłem (chyba Fulcrum?) i miał takie malowanie dwukolorowe Nie bijcie starałem sie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 (chyba Fulcrum?)Akurat Fulcrum to żaden F. To przedstawiciel państwa z drugiej strony, czyli rosyjski MiG. Dokładnie MiG-29 (gdyby to Lucas HS przeczytał, to by się nieźle wkur..., że ktoś myli jego ulubioną maszynę z moją ulubioną ;) ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 miał takie malowanie dwukolorowe No dzięki za pomoc... mój f 15 italki mam wrażenie ma malowanie jednokolorowe, dla wersji współczenej i na okłądce z tyłu dwukolorowe dla jakiegoś wariantu z przed lat '80 ?? Są do niego inne kalki wtedy (kolorowe), a ja chcę zrobić z szarymi kalkami... Tu jest instrukcja... chcę zrobić wersję z instrukcji nie okładki... http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=113409 Z kolei EF-2000 to light ghost grey http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=113388 I dlatego pytałem czy te samoloty są/były malowane tą samą barwą w ramach ustaelń Nato?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 gdyby to Lucas HS przeczytał, to by się nieźle wkur..., że ktoś myli jego ulubioną maszynę z moją ulubioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Tu jest instrukcja... chcę zrobić wersję z instrukcji nie okładki... http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=113409 A gdzie Ty tam widzisz w instrukcji schemat malowania? Mam dokładnie ten sam model i w mojej nie ma. Jest tylko na pudełku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 (chyba Fulcrum?)Akurat Fulcrum to żaden F. To przedstawiciel państwa z drugiej strony, czyli rosyjski MiG. Dokładnie MiG-29 (gdyby to Lucas HS przeczytał, to by się nieźle wkur..., że ktoś myli jego ulubioną maszynę z moją ulubioną ;) ). Pozdrawiam To ja już nic nie mówię Zostawiam pole do popisu ekspertom Lucas HS sorry :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi