tornado Napisano 2 Lipca 2008 Autor Napisano 2 Lipca 2008 Ciąg dalszy. Wczoraj pomalowałem i prysnąłem klearem maskę silnika, natomiast dzisiaj znalazłem w necie zdjecie modelu przyczepy - spodobała mi się i postanowiłem podobnie pomalować swoją: fotka z netu: a to już mój model: Cytuj
Bilonzo Napisano 2 Lipca 2008 Napisano 2 Lipca 2008 model z każdą aktualką staje się coraz lepszy . Oby tak dalej . Pozdrawiam Cytuj
paffko Napisano 2 Lipca 2008 Napisano 2 Lipca 2008 Za takie modele to wg mnie Tornado powinien dostać nagrodę za całokształt twórczości w modelarstwie ciężarowym Piękny...po prostu piękny Pozdrawiam Cytuj
tornado Napisano 3 Lipca 2008 Autor Napisano 3 Lipca 2008 Dzięki Nic bardziej nie mobilizuje mnie do dalszych prac jak Wasze opinie i zainteresowanie moim tematem Dzisiaj pobawiłem się w chromowanie niektórych elementów podwozia i kół do przyczepy. Etapy malowania: W zbiornikach paliwa przeszilfowałem, zaszpachlowałem i pomalowałem tylko jego boki: a tak to wygląda na gotowo: Cytuj
miqs Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 Bardzo ładnie wygląda chrom na baku, bardzo realistyczny, na zdjęciach nie widać efektu na felgach, ale jestem pewien, że wyglądają rewelacyjnie Cytuj
tornado Napisano 3 Lipca 2008 Autor Napisano 3 Lipca 2008 na zdjęciach nie widać efektu na felgach Zgadza się, zdjęcia nie oddają tego co jest w realu a zapewniam, że wszystko wygląda o wiele lepiej Cytuj
tornado Napisano 4 Lipca 2008 Autor Napisano 4 Lipca 2008 Dość na dzisiaj, 13 godzin siedzenia przy modelu chyba wystarczy Tak więc silnik jest praktycznie gotowy (zostało kilka detali, ale to już na później) i osadzony w ramie. Wykonałem instalację pneumatytczną z przewodów 0,8 mm, jak by nie było w czasach gdy powstał ten pojazd nie stosowano przewodów PCV. W ciągniku pomalowałem pisty kół i przymocowałem je do osi, przybyły też tylne lampy i końcówki do podłączenia przewodów. Tak samo jak w przyczepie odciąłem plastikowe chlapacze i przykleiłem winylowe z KFS'u. Pora na fotki, nie zwracajcie uwagi na ubytki farby na górze ramy - będzie tam szlifowanko i przykleję tam blachę ryflowaną. W macku nie ma atrapy, jej rolę odgrywa chłodnica: No i jak zwykle przymiarka: Cytuj
Redline Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Jak zwykle piękna robota. Na niektórych zdjęciach wygląda to jak oryginał. Okablowanie super! Cytuj
paffko Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 A mi już zaczyna brakować pomysłów na to, jakich słów użyć żeby wyrazić swój podziw dla Tych modeli Rewelacja...nic więcej nie trzeba Pozdrawiam Cytuj
irizar Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Jeszcze model nie skończony i już rewelacja nawet wnętrza niema, ciekawe co będzie jak Tornado zrobi wnętrze to chyba powali na kolana Cytuj
elefantes Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 No ekstra sprawa!!! Wychodzi ci to mistrzowsko (choć ja osobiście bym zrobił więcej kabelków w silniku ) A podłączenia w podwoziu są zawodowe PS Nie piszesz nic na temat zbiorników paliwa, a świetnie wykonałeś obejmy. Te cieniutkie paski są malowane czy naklejane? Cytuj
miqs Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Chyba przestanę pokazywać swoje modele Masakra te kable, ta dokładność Cytuj
PrzeMixXx Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Ja ze swoim modelem mogę sie schować tornado wymiatasz Cytuj
Trucknology Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 3/4 forum może się schować Rewelacja Tornado, no nie ma jak wyrazić zachwytu Cytuj
milmak Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Tornado to po prostu geniusz sztuki modelarskiej, ja moje modele to chyba schowam i pokarze za jakies 10 lat, ale i tak nie dorownam modelom tornada Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Nom przymiarka wygląda bardzo fajnie , a jescze co do chromów to są świetne , nastepnym razem tez sprubuje podobną techniką . Cytuj
tornado Napisano 5 Lipca 2008 Autor Napisano 5 Lipca 2008 Dzięki za miłe komentarze PS Nie piszesz nic na temat zbiorników paliwa, a świetnie wykonałeś obejmy. Te cieniutkie paski są malowane czy naklejane? Paski na zbirnikach wykonałem z matowej taśmy samoprzylepnej (do wykańczania tapet). Jeszcze wczoraj pomalowałem uszczelkę w oknie i obramówkę na atrapie, nakleiłem kalkomanie na kabinę, a dzisiaj prysnąłem je clearem i wypolerowałem go. Także na masce i kabinie przybyło trochę blach z KFS'u: Wnętrze pomalowałem a ścianki okleiłem materiałem skóropodobnym (z Hiro), fotel kierowcy poszedł do poprawki. Cytuj
truckman Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Bez komentarza jedyne czego można się doczepić to - jak ty to robisz Harry Poter czy co?? Cytuj
Truckerek93 Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Harry Poter Dejwid Koperfild zrobił z prawdziwego taki mały. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi