Bengal Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 14 minut temu, Dorotka napisał: Hm... Teraz to mi głupio bo nawet nie patrzyłem jakie są te zestawowe... Jacku nic się nie stało dobrze, że zapytałem po jednej sklejonej stronie a nie na gotowym modelu @bulik58 jak zawsze, brak mi słów, dziękuję Natomiast.... moje pudełko wygląda ciut inaczej chociaż ogniwa takie same:) wychodzi, że to są ogniwa takie jak do Merkavy IIB/IID/III IIID ma ogniwa jak w zestawie ATL-49 ale dwa zdjęcia mnie zaintrygowały.. IIID oraz hmm i bądź tu mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 Niestety ten na którym się wzoruje ma ATL-49 nie pozostaje mi nic innego jak użyć jednak zestawowe lub poszukać trumpetera https://plastmodel.pl/30336-trumpeter-02052-idf-merkava-mk3-track-links-135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: A tej ATL-49 nie masz? niestety i słabo ich z dostępnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Kup z Master Clubu i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 27 minut temu, Dorotka napisał: Kup z Master Clubu i po problemie na szybko jak patrzyłem to też lipa z dostępnością (MTL35205 jeśli to te:)) 34 minuty temu, bulik58 napisał: Sprobuje ci cos zalatwic , daj mi troche czasu. mam go pod dostatkiem hehe dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 4 minuty temu, Bengal napisał: na szybko jak patrzyłem to też lipa z dostępnością (MTL35205 jeśli to te:)) mam go pod dostatkiem hehe dziękuję Ma https://www.mn-modelar.cz/135-tracks-for-merkava-mk2b-achzarit-late-magach-6b-batash-101829 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Ja tam się nie znam, ale patrząc na pudło Merkavy 3D LIC, widzę na nim gąsienice zupełnie inne niż te ATL-49 i te Mastercluby. Patrząc na te gąski które są w pudle, uważam, że są całkiem ok, a Bartek troszeczkę przekombinował. To tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 2 minuty temu, Grzegorz Grabowski napisał: Ja tam się nie znam, ale patrząc na pudło Merkavy 3D LIC, widzę na nim gąsienice zupełnie inne niż te ATL-49 i te Mastercluby. Patrząc na te gąski które są w pudle, uważam, że są całkiem ok, a Bartek troszeczkę przekombinował. To tylko moja opinia. No to dawaj te z pudła i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Nie ogarniam tego zamieszania. ATL-49 są dostępne bezpośrednio na Węgrzech ... https://friulmodel.hu/termek/atl-49-merkava-mk-iii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 9 minut temu, bulik58 napisał: Po co szukac po obcych landach jak mozna tez w kraju kupic. A czy ja kogoś zmuszam? Pisze człowiek, że nie ma, to podaje mu gdzie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 Panowie spokojnie rozważam każdą opcję mój błąd że w ciemno lata temu kupiłem te ATL-171, zakładając że pasują do IIID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 5 godzin temu, bulik58 napisał: Podalem tylko ze po co szukac za granica kiedy mozna kupic w kraju, i o co jest sie obrazac ? Obrażać? Poważnie? 5 godzin temu, Bengal napisał: mój błąd że w ciemno lata temu kupiłem te ATL-171, zakładając że pasują do IIID. Nie Ty jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 Co do gąsienic to zdjęcia poniżej powinny rozwiać wątpliwości . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 30 minut temu, bulik58 napisał: Patrzac na zdjecia pojazdow mozna zauwazyc iz gasienice byly czesto uzywane na przemian . I odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 10 minut temu, bulik58 napisał: Nie bardzo rozumie ta wypowiedz, moglbys mi ja bardziej tak po chlopsku? Zobacz jak są założone może Ci się rozjaśni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 2 minuty temu, bulik58 napisał: Teraz zajarzylem , o podobnej sytuacji gdzies juz to wspomnialem. Chlopcy maja ulanska fantazje , byl nawet filmik gdzie widac podmianke kierunkow , tylko w czym ma to pomoc ? Pytalem nawet na forum IDF ale bez odpo . Ano mają... Często się nudzili to różne rzeczy wymyślali. Inwencji im z pewnością nie brakowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 Generalnie to zabawne jest to, że debatujemy w tym wątku o różnicach na poziomie śrubek, podczas gdy cały model na "poziomie geometrycznym" jest totalnie przez producenta zrąbany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 45 minut temu, Dorotka napisał: Generalnie to zabawne jest to, że debatujemy w tym wątku o różnicach na poziomie śrubek, podczas gdy cały model na "poziomie geometrycznym" jest totalnie przez producenta zrąbany a czemu? jeśli można spytać Jacku? czyli nawet w teorii mogę zamienić kierunek gąsienic i nie będzie to duże sf może w końcu dzisiaj uda mi się cuś ruszyć do przodu, bo na razie jakoś brakło czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 1 minutę temu, Bengal napisał: a czemu? jeśli można spytać Jacku? Bo krawędź wanny przebiega przez stołek kierowcy 2 minuty temu, Bengal napisał: czyli nawet w teorii mogę zamienić kierunek gąsienic i nie będzie to duże sf Nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 3 minuty temu, Dorotka napisał: Bo krawędź wanny przebiega przez stołek kierowcy kierowca przeżyje musi się dostosować do nowych warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 2 minuty temu, Bengal napisał: kierowca przeżyje musi się dostosować do nowych warunków Współczuje mu z racji domysłu gdzie by ta krawędź go "piła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 43 minuty temu, bulik58 napisał: Nie jestesmy jedynymi ktorzy w najmniejszym stopniu zwracaja na to uwage, gdyz wiadomo iz nikt nie ma na to wplywu. Kiedys ukazal sie artykul w ktorym wyjasniano powod tego problemu , mialem go zapisanego lecz gdzies mi przepadl . Był artykuł i były różne dyskusje na różnych forach, nie zmienia to jednak faktu, że błąd jest oczywisty. To chyba największe uchybienie w tym zestawie, oprócz trudności związanych ze złożeniem do kupy przedniego pancerza... Z obydwu tych bolączek wybrnęli dopiero w IV, no ale musieli zrobić całkowicie nowe formy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 8 minut temu, bulik58 napisał: Model Menga nie jest jedynym ktory ten blad powiela , nie wiem jak jest w IV sadze ze we wersji M , ale dotychczas wszytkie modele Rydwanow nie zaleznie jakiej firmy tak maja. Chyba masz na myśli wszystkie modele III w 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, bulik58 napisał: Czy modele Merkav Academy Hobby B. Tamiyi sa wolne od tych wad? Ja napisalem wyraznie ,, ale dotychczas wszytkie modele Rydwanow nie zaleznie jakiej firmy tak maja. ,, I i II od Takoma też? IVM od Menga też? Ja jedynie zapytałem, czy masz na myśli III, bo to się akurat zgadza... Edytowane 11 Czerwca 2022 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 (edytowane) 12 godzin temu, bulik58 napisał: CJa napisalem wyraznie ,, ale dotychczas wszytkie modele Rydwanow nie zaleznie jakiej firmy tak maja. ,, Chętnie się zgodzę, że jak napisałeś: "wszytkie modele Rydwanów" i "nie zaleznie jakiej firmy" za wyjątkiem Takoma i IV z Menga, także nie ma się co emocjonować P.S. Proszę o wybaczenie, ale zdjęć pudełek modeli nie powielających tego błędu wrzucać nie będę Edytowane 11 Czerwca 2022 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi