Xmen Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca Przepraszam że się wtrącę ale "Z" o której panowie @chorążyi @bulik58dyskutują jest za idealna.Jak od linijki. Tymczasem na większości zdjęć oznaczenia są malowane z "łapy " z większą lub mniejszą dokładnością.Ewentualnie od szablonu ale i tak mają rozmyte krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca @Xmentak, krótko i zwięźle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca (edytowane) Godzinę temu, Xmen napisał: Przepraszam że się wtrącę ale "Z" o której panowie @chorążyi @bulik58dyskutują jest za idealna.Jak od linijki. Tymczasem na większości zdjęć oznaczenia są malowane z "łapy " z większą lub mniejszą dokładnością.Ewentualnie od szablonu ale i tak mają rozmyte krawędzie. Co prawda dla mnie ten tam jest zamknięty ale tobie odpowiem, a pomyślałeś o taśmie która była często używana? Te zdjęcia nie są już fejkami Starczy już dalszej dyskusji bo sam autor milczy w tym temacie tylko inni są bardziej aktywni. Edytowane 15 Lipca przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Co będę dyskutował, są dostępne 2 zdjecia tego pojazdu, jedno oryginalne bez "Z" drugie z "Z" i tyle. Mój komentarz nie zawierał podtekstów, tylko stwierdzenie, skoro inni tego nie akceptuja, to wolny kraj, każdy ma prawo do swojego zdania . ps. swego czasu był dostępny filmik, gdzie ten pojazd poruszał sie w kolumnie do miejsca, gdzie wykonano to zdjecie. Sam żałowałem (jako modelarz), że te pojazdy nie mają jakichkolwiek oznaczeń.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca 6 godzin temu, chorąży napisał: Co będę dyskutował, są dostępne 2 zdjecia tego pojazdu, jedno oryginalne bez "Z" drugie z "Z" i tyle. Mój komentarz nie zawierał podtekstów, tylko stwierdzenie, skoro inni tego nie akceptuja, to wolny kraj, każdy ma prawo do swojego zdania . ps. swego czasu był dostępny filmik, gdzie ten pojazd poruszał sie w kolumnie do miejsca, gdzie wykonano to zdjecie. Sam żałowałem (jako modelarz), że te pojazdy nie mają jakichkolwiek oznaczeń.. ,, Co będę dyskutował, są dostępne 2 zdjecia .jedno oryginalne bez "Z" drugie z "Z" ,, czyli cygan zawinił kowala powiesili. Jeśli nie ma się zamiaru odpowiadać na konkretne pytania to po co jest się odzywać, Jak widać pewnych nawyków zmienić się nie da , co zaznaczyłem w ostatnim zdaniu mojej wypowiedzi z sprzed 20 godzin. Nic dodać i nic ująć , miłej lektury życzę. ,, Ja wcale nie zaprzeczam iż taka sytuacja mogła zaistnieć , ciekawym tylko na jakiej podstawie dochodzicie do takich wniosków. Ułatwiłoby gdyby autor tego wpisu wrzucił np. fotkę pojazdu gdzie nie ma tego oznaczenia , przytoczył jakieś źródło lub wystarczyło by napisać iż natknął się na podobną informacje gdy składał model swojego Tajfuna i było by ok. . Bo sam wpis ,, Ten z "Z" to fotomontarz. ,, to tak mało wiarygodny jest i w ten sposób można wszystko negować , tym bardziej iż autor sam wielokrotnie takich dowodów się domagał w tym dziale gdy chodziło o temat agresora .,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca W dniu 15.07.2025 o 20:27, bulik58 napisał: Co prawda dla mnie ten tam jest zamknięty ale tobie odpowiem, a pomyślałeś o taśmie która była często używana? Dziękuję bardzo. Nie wiem czym zasłużyłem na takie wyróżnienie. Tak brałem taśmę po uwagę ale jak powiększyłem sobie zdjęcie (co prawda tylko w telefonie bo przy kompie nie mogę siedzieć) widać że częściowo biała jest śruba na środku drzwi.Bardzo trudno byłoby to zrobić taśmą a linia jest idealnie prosta.Po za tym łatwiej zrobić "V" niż "Z" i to idealnie z zachowaniem wszelkich proporcji.Zresztą na pokazanym przez Ciebie zdjęciem "V" też ma ubytki bo taśma nie była równo przycięta tylko urwana. To tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać. Niestety AI tak się rozwija że coraz trudniej się zorientować co jest prawdą a co fałszem. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca (edytowane) Godzinę temu, Xmen napisał: Dziękuję bardzo. Nie wiem czym zasłużyłem na takie wyróżnienie. Tak brałem taśmę po uwagę ale jak powiększyłem sobie zdjęcie (co prawda tylko w telefonie bo przy kompie nie mogę siedzieć) widać że częściowo biała jest śruba na środku drzwi.Bardzo trudno byłoby to zrobić taśmą a linia jest idealnie prosta.Po za tym łatwiej zrobić "V" niż "Z" i to idealnie z zachowaniem wszelkich proporcji.Zresztą na pokazanym przez Ciebie zdjęciem "V" też ma ubytki bo taśma nie była równo przycięta tylko urwana. To tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać. Niestety AI tak się rozwija że coraz trudniej się zorientować co jest prawdą a co fałszem. Pozdrawiam serdecznie Moim skromnym zdaniem, okiem fotografa (choć oczywiście o niczym to nie świadczy) nie wygląda mi to na manipulację cyfrową… ostre krawędzie oznaczeń pokazał już @bulik58więc wygląda, że się zdarzają. Zwróć też uwagę, że oznaczenie „Z” jest też namalowane w tylnej części pojazdu, jak powiększysz zdjęcie to zza krawędzi drzwi wystają końcówki litery „Z” namalowanej na pace, równie starannie, z ostrymi prostymi krawędziami (oznaczenia mogły być malowane nie od szablonu a np. od taśmy, wtedy nie tworzą się rozmyte krawędzie). Nie sądzę, żeby ktoś grzebiąc w zdjęciu, w sumie przypadkowym, aż tak się starał, żeby jeszcze bawić się z malutkim fragmentem litery na pace. Ponadto też zgadza się nieco większe rozmycie tylnej litery z ogólnym rozmyciem wynikającym z głębi ostrości. Co dodatkowo trzeba by w trakcie fotomontażu ogarnąć. Moim zdaniem to zdjęcie jest autentyczne, choć oczywiście to tylko moje zdanie. Edytowane 17 Lipca przez Albatros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca (edytowane) Tyle nie potrzebnej dyskusji tylko dlatego że ktoś wtrąci swoje dwa grosze a gdy się go zapytać skąd takie wiadomości , na czym się opiera jego teoria to spotyka się pierw z milczeniem aby w końcu móc przeczytać ,, Co będę dyskutował , są dostępne dwa zdjęcia ,, .Czyli nie mam z kim dyskutować a jak chcesz to sobie sam poszukaj zdjęć w Internecie. Ja tych fotek do szczęścia nie potrzebuję więc szukać ich nie będę.. A co do reszty , to mnie taka postawa nie dziwi , nie zaskakuje , przez cały ten czas gdy istnieje ten wątek zdążyłem się przyzwyczaić do jego typu zachowania . Edytowane 17 Lipca przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca (edytowane) Panowie @Albatros i @bulik58 dla mnie spoko. Nie będę bronił swojego zdania do ostatniej kropli krwi. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 17 Lipca przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca (edytowane) Separatyści Ewakuacja uszkodzonego pojazdu Patria Ukrainian T 64 BV destroys Russian T 90S at point blank range Oct 2022 Russian T 80 BV ambushing Ukrainian T 72 M1 one crew member seen bailing out Nov 2022 Edytowane 18 Lipca przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Lipca Autor Share Napisano 20 Lipca Humvee w klatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Lipca Autor Share Napisano 20 Lipca Rosyjska Masta S w trakcie ostrzału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca W dniu 17.07.2025 o 17:22, bulik58 napisał: Tyle nie potrzebnej dyskusji tylko dlatego że ktoś wtrąci swoje dwa grosze a gdy się go zapytać skąd takie wiadomości , na czym się opiera jego teoria to spotyka się pierw z milczeniem aby w końcu móc przeczytać ,, Co będę dyskutował , są dostępne dwa zdjęcia ,, .Czyli nie mam z kim dyskutować a jak chcesz to sobie sam poszukaj zdjęć w Internecie. Ja tych fotek do szczęścia nie potrzebuję więc szukać ich nie będę.. A co do reszty , to mnie taka postawa nie dziwi , nie zaskakuje , przez cały ten czas gdy istnieje ten wątek zdążyłem się przyzwyczaić do jego typu zachowania . Ta dyskusja jest ciekawa i potrzebna, jeżeli komus nie pasuje to nie bierze w niej udziału, a jeżeli neguje to na temat. Bezmyślne zaśmiecanie tego wątku propagndą nie jest jego celem, a wątpliwości i ich weryfikacja podnoszą wartość dokumentacji. To jest forum modelarskie. Nie każdy ma czas lub możliwości ciągłego jego śledzenia, chyba ze robi to "zawodowo" .... , ale do niektórych ograniczonych i zaślepionych misją to nie dociera. To tak do ścisłości i tych wycieczek ad personam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca (edytowane) ,, Bezmyślne zaśmiecanie tego wątku ..... ,,To jest forum modelarskie.... ,, ,, Dlatego szanowny dyskutant musi zatrzymać dla siebie lub udać się gdzie indziej z tymi problemami. .Dlatego żadnych porad w tym temacie na tym forum nie uzyska Edytowane Poniedziałek o 15:56 przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Lipca Autor Share Napisano 27 Lipca Dron Hunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca Diegtiariow DP czy M2 .... vs Shahed , Gerań Wisent 1MC AMX-10 Stryker Leo 1A5 PBV Cesar War bloggers riding on top of a T-80BV. Sad reality as russian tank driver is the soul surviver of a burning tank. Do tank drivers have a higher survivability rate? Terminator T-54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano Poniedziałek o 20:22 Share Napisano Poniedziałek o 20:22 Ciekawy modelarsko kamuflaż. Kto pierwszy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu Sprzet Federacji Rosyjskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu Bron ręczna Federacja Rosyjska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu Ten niewiem czyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu 13 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Ten niewiem czyj Ukraiński tak go opisują nowe oznaczenia klatki Gepard T-64BV mod.2022 M2 zdobyczny HMMWV ZU-23 Su-27 Mig ukraiński DP z obsługą obrona opl polski Piorun sov żółw TOS-1 https://x.com/i/status/1946517607336554810 Ukrainian Leopard MBT of the 1st Battalion of the 5th Heavy Mechanized Brigade destroyed Russian infantry positions. July 2025, Velyka Novosilka direction. Russian tank burned by Ukrainian Border Guard UAS Regiment "Phoenix". Kharkiv region. Published 26.07.2025 GUR operators shot down nine Russian drones! 30.07.2025 Russian soldiers inspect their burning loaf after Ukrainian drone strike. July 2025 Ukrainian counter battery fire destroyed North Korean Koskan artillery system. [Published 27.07.2025] Russian tanks and armored vehicles destroyed by Ukrainian 429th UAS Regiment ACHILLES. Kupyansk direction. 30.07.2025 Soldier from the Ukrainian Army, on a firing range - with a Snipex Alligator (14.5×114mm) anti-material rifle - July 2025. Russian drone operators in occupied Kherson region taken out by Ukrainian 34th Coastal Defence Brigade. 26.07.2025 Don't drink and drive: Russian motorbike accident near the front. July 2025 Ukrainian ground-based robotic systems are saving lives, gathering intel, and supporting assaults on the front line. NV speaks with the commanders and operators behind machines like Liut, Termit, and Gnom to explore how Ukraine is outpacing Russia in drone warfare and reshaping modern combat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi