Skocz do zawartości

Z jakim modelem tematycznym jesteś w stanie wystartować?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakim modelem tematycznym jesteś w stanie wystartować?

• Pojazdy zdobyczne/w obcej służbie
      13
    • Pancerne Zoo
      7
    • Wietnam/Korea/Pacyfik
      6
    • Pojazdy w 1/48
      6
    • SF
      5
    • Wojsko Polskie obecnie
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Barthass a może po prostu powiedz że to w czym nie brał udziału IDF odpada, sam ograniczasz nas do pustyni, Synaju i Wzgórz Golan

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Barthass a może po prostu powiedz że to w czym nie brał udziału IDF odpada, sam ograniczasz nas do pustyni, Synaju i Wzgórz Golan Smile

Hehe, ograniczam was do np. do Iraku, Afganistanu, Afryki północnej, no i oczywiście do tego co wymieniłeś A przedział lat to od ok 1915 roku do teraźniejszości, czyli jak widać temat rozległy A ograniczenia muszą być, bo co to za projekt grupowy, gdzie nie ma reguł, i każdy robi co chce

No i co ukrywać, temat był by mi na rękę

Napisano

taaaaaaa jasssssssssssssne

Mój też nie ograniczał bo kto zmusza do nie robienia pojazdów w malowaniach Japoni i ZSRR/Rosji z okresu konfliktów granicznych które trwają do dzisiaj, albo Australii czy Japoni

Temat Iraku jest już prawie w połowie wałkowany jak Tygrys...

Trzeba urozmaicenia, i ty możesz zrobić m48 a jak nie to piwo w rękę i będziesz widzem

Z resztą i tak będzie ograniczone do WW 2 jak zwykle...

Napisano
Trzeba urozmaicenia, i ty możesz zrobić m48

Hehe, nie mogę, bo wszystkie M-48 na rynku mają skopaną totalnie wieżę

Ja dałem tylko propozycję, wraz z argumentami dla czego według mnie jest dobra ( w ramach kryptoreklamy dodam jeszcze, mnogość różnych rodzajów uzbrojenia z wielu państw )

A co z tego wyjdzie, to zobaczymy

Napisano

Hehe, nie mogę, bo wszystkie M-48 na rynku mają skopaną totalnie wieżę

to zrobisz ZSU w barwach VC

w ramach kryptoreklamy dodam jeszcze, mnogość różnych rodzajów uzbrojenia z wielu państw

to kpina, w porównaniu do państw azjatyckich to nic

A co z tego wyjdzie, to zobaczymy

Oba projekty odpadną bo w żaden sposób nie da sie pod nie podpiąć III Rzeszy

O kurde pod Twój podchodzi Africa Korps czyli mój odpada w przedbiegach :]

Napisano

A tak w ogóle to Barthass ma bana na mówienie o projektach grupowych bo chyba jeszcze nic nie skończył w ich ramach(przynajmniej w ostatnim - a jak w Barwach Forum brał udział to też)

Napisano

W sumie, po co robić projekt grupowy jak pojawi się góra 5 warsztatów, a skończą dwa. Więcej gadania i ustalania, aniżeli klejenia tym bardziej, że każdy chce czego innego, a temat zbyt ogólny, to tak jakby go nie było. Może lepiej niech pojedyncze osoby się dogadają samodzielnie, założą jeden wątek i zrobią swój nieoficjalny projekt...

Napisano
to zrobisz ZSU w barwach VC

Nie mogę, bo ZSU z Dragona to szajs, mam jednego i leży gdzieś w pudle nieskończony, bo nie mam cierpliwości na takie coś

to kpina, w porównaniu do państw azjatyckich to nic

Jak kpina :P

Możesz zrobić pojazdy Afrikakorps z 3Rzeszy, pojazdy ZSRR w barwach państw Arabskich, lub tez samego ZSRR (Afganistan) , pojazdy Amerykańskie i Angielskie, zarówno z WW1, WW2 i współczesne itp. itp.

A tak w ogóle to Barthass ma bana na mówienie o projektach grupowych bo chyba jeszcze nic nie skończył w ich ramach(przynajmniej w ostatnim - a jak w Barwach Forum brał udział to też) Mr. Green

Hehe, w Barwach forum nie brałem udziału A w ostatnim projekcie zostałem pokonany przez bezduszną kupę blachy, żywicy i plastiku, która za nic nie chciała współpracować, i wylądowała w miejscu odpowiednim, czyli na dnie przepastnego pudła po butach

Ale obiecuję, że w przyszłym projekcie grupowym, jesli wezmę udział, to to model dokończę (ale oczywiście projekt grupowy musi mieć odpowiednią tematykę ;P )

Napisano

A może pojazdy zwycięzców? Np. u Niemców Pz. 2, 3 i 4 (Pierwszy okres II wojny) U Rusków T-34 i IS-2, a u Amerykańców Shermany. Wogóle to masa tego jest, i byłoby dużo chętnych, bo przecież prawie każdy wygrywał (wojny, kampanie czy bitwy)

Napisano

był prosze Ciebie taki Vietcong co wygrał, Desert Storm, w Somalii wygrali chudzi a oni tylko samochodami śmigali więc odpada, w Jugosławi wszyscy przegrali, można Sherdiana z Panamy, wojna w Korei trwa do dziś, Afganistan trwa, Irak trwa...

No tak, oczywiście Liban 1982 itd. czyli Barthass będzie za projektem zzwycięzców :]

Może lepiej pojazdy przegranych

i Tygrysy byście se robili a i IDF nie zawsze wygrywa, a poza tym każdy dobierze co mu pasi

Napisano
A co niemcy wojne wygrali?

A czy ja coś takiego napisałem? Przecież Niemcy wygrali kampanię wrześniową, kampanię na zachodzie i Jugosławię z Grecją (jeszcze bitwy w Afryce). W końcu napisałem

przecież prawie każdy wygrywał (wojny, kampanie czy bitwy)

Bitwy też by się liczyły, byle tylko ten pojazd, który chcemy zrobić miał duży wkład w to zwycięstwo

Pozdro

Napisano

Czyli w praktyce można wykonać wszystkie pojazdy bojowe, a to chyba mija się z celem tworzenia osobnego projektu :>

Projekt musi być poniekąd zawężony, więc siłą rzeczy któreś pojazdy wyeliminować trzeba. Eliminacja musi opierać się o okres, czyli albo budowa współcześniaków, albo wwII albo jakaś konkretna wojna, konflikt, w innym wypadku powstanie mieszanina wszelkiej maści pojazdów i żadnego projektu w tym nie widzę, bo to samo można spotkać w dziale warsztat.

W sumie i tak nie dojdzie do porozumienia więcej niż 2-3 osób, więc po co tracić czas nad niepotrzebną dyskusją.

Napisano

Wybierzcie coś w czym będę mógł zrobić m551 albo Merkave I bo do obu będę miał blachy i ich na razie nie ruszam

PS Czy któryś z Moderatorów mógłby przenieść mój temat m551 z IIZKM do warsztatu bo i tak go nie zrobię w ramach tego konkursy, jak nie da rady to go usunąć i już...

Napisano

Jakub Ślęczka, no nie zupełnie, przecież późniejsze pojazdy Niemieckie z drugiej wojny, raczej nie kojarzą się ze zwycięstwem, a poza tym, w tym projekcie raczej chodziłoby o barwy (kamuflaż podczas bitwy, jednostka i ewentualnie wkład danego pojazdy w czasie walk, ale to to ostatnie jest już bardziej zaawansowane)

Napisano
bo przecież prawie każdy wygrywał (wojny, kampanie czy bitwy)

Sam napisałeś, że każdy coś tam wygrywał. Tigery w Charkowie, Tiger Wittmanna gdzie się nie pojawił, podobnie Panthera Barkmanna, Koenigstigery dawały lanie na początku Wacht am Rhein i można tak w nieskończoność... Po prostu zbyt ogólnie...

Napisano
Tiger Wittmanna gdzie się nie pojawił,

Szczególnie koło Gaumesnil

I tak trzeba czekać aż reggy nam zmajstruje ankiete, pomysłów chyba już starczy

Napisano
bo przecież prawie każdy wygrywał (wojny, kampanie czy bitwy)

Sam napisałeś, że każdy coś tam wygrywał. Tigery w Charkowie, Tiger Wittmanna gdzie się nie pojawił, podobnie Panthera Barkmanna, Koenigstigery dawały lanie na początku Wacht am Rhein i można tak w nieskończoność... Po prostu zbyt ogólnie...

Charków, zgadza się, ale pozostałe, to potyczki (oprócz Wacht am Rhein, ale patrz, że tam Niemcy przegrali i Tygrysy Królewskie z tej bitwy nijak by się miały do konkursu). Chodziło mi raczej o bitwy na dużą skale (Kursk, Stalingrad, Leningrad)

Napisano (edytowane)
i IDF nie zawsze wygrywa, a poza tym każdy dobierze co mu pasi

Hehe, IDF wygrywa zawsze Co do 2 wojny w Libanie to gdyby nie nacisk Izraelskiej opinii publicznej, to IDF doprowadził by Hezbollach do końca

A co do projektu grupowego, to niech mod wybierze co ciekawsze propozycje, i zrobi nam ankietę

Edytowane przez Gość
Napisano

Ja Was pogodzę Proponuję jako temat projektu grupowego: "Pancerne wraki". Okres od I WŚ do teraźniejszości. Takim oto sposobem i wilk będzie syty i wilk będzie cały.

A owca?

A kogo obchodzi owca

Napisano

Zarzućcie jeszcze parę propozycji, to na dniach zakończę poprzedni projekt i zrobię ankietę.

Napisano

Mamy 6 propozycji, a to chyba wystarczy (jeśli przypadkiem pominąłem jakiś pomysł, to wspomnijcie za mnie):

Działa samobieżne

1. Dywizja Pancerna Maczka

Wojny na Dalekim Wschodzie w XX w

In the desert

pojazdy zwycięzców

Pancerne wraki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.