Skocz do zawartości

Z jakim modelem tematycznym jesteś w stanie wystartować?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakim modelem tematycznym jesteś w stanie wystartować?

• Pojazdy zdobyczne/w obcej służbie
      13
    • Pancerne Zoo
      7
    • Wietnam/Korea/Pacyfik
      6
    • Pojazdy w 1/48
      6
    • SF
      5
    • Wojsko Polskie obecnie
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Shot Kala (Centuriona) sił IDF z walk w wojnie "Yom Kippur". Model będzie od AFV

To widzę, że pojazdów IDF przybywa , ja robię Magacha Szewa Gimel (Magach 7C - Izraelski M60)

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
To widzę, że pojazdów IDF przybywa , ja robię Magacha Szewa Gimel (Magach 7C - Izraelski M60)

He eh, po naradzie z Tobą, jednak zbuduję "wieczną" M-113 - Zelde - barwy IDF pozostają...

Napisano
He eh, po naradzie z Tobą, jednak zbuduję "wieczną" M-113 - Zelde - barwy IDF pozostają...

Hah, dobra Zelda nie jest zła A może zastanowiłbyś się np. nad czymś takim (Machbet) :

LF1080.jpg

Napisano

Ładniutka ta odmiana M113, z działkiem Vulcan, niemniej Zelda spodobała mi się szczególnie, ze względu na opancerzenie typu Toga - wygląda ślicznie. Niemniej w przyszłości można pomyśleć o powyższej konfiguracji, w końcu M113-tek mamy na rynku modelarskim kilkanaście i większość w przystępnych cenach.

• 4 months later...
Napisano

Dobra modelarze - skończyliście już projekt czy ktoś coś jeszcze dociągnie? Bo można by zmontować galerię końcową, podsumowanko jakieś zrobić i zacząć się kłócić jaki projekt grupowy chcecie następnym razem i dlaczego akurat Panzerwaffe

Napisano

Hej Reggy !

Montuj galerię, z tego co się orientuję tylko ja z pośród biorących udział w projekcie nie ukończyłem jeszcze modelu, i raczej na pewno nie skończę ( Magach wylądował w pudle, i prędko z niego nie wylezie). Tak więc możesz śmiało robić galerię

Napisano

Okej, na dniach to zrobię.

A co powiecie, żeby tematem nowego projektu grupowego były działa samobieżne?

Napisano

A co powiecie, żeby tematem nowego projektu grupowego były działa samobieżne? Mr. Green

Hehe, no nie wiem, to ogranicza właściwie tematykę do drugiej wojny światowej i co najwyżej wczesnych lat 60'...

Napisano
Hehe, no nie wiem, to ogranicza właściwie tematykę do drugiej wojny światowej i co najwyżej wczesnych lat 60'...

Popieram, temat wąski i w dodatku, ostatnio jest tego pełno na forach... Niemniej to moja opinia...

Napisano
Okej, na dniach to zrobię.

A co powiecie, żeby tematem nowego projektu grupowego były działa samobieżne

Mi akurat pasuje, jedno lezy w prezencie od tesciowej i sie kurzy.

Napisano

Okej, oczywiście to tylko luźna propozycja. Wrzucajcie to swoje oferty (i FpIsÓjCiE mIaStA KtUrE KiBiCÓjOm PrOjEkTĄ! ), a za parę dni zmontuję szybką ankietkę i "here we go again".

Napisano

A może 1. Dywizja Pancerna Maczka, w skali 1/35, wszelkie pojazdy. Jak przeglądnąłem sklepy internetowe to jest troszkę dostępnych modeli, dodatków, itp dobrych firm. Temat wg mnie ciekawy, z polskim akcentem, owszem dość konkretny, ale za to nietuzinkowy, więc jak uważacie?!

maczeklogo.jpg

Napisano

A ja nieśmiało zaproponuje coś, co przypasowałoby wszystkim. Tzn. każdy by znalazł odpowiednie zdjęcia (oryginału, który chcemy wykonać w skali), a później staralibyśmy się zrobić model jak najbardziej zgodny z oryginałem (zdjęciami). Tu wskazane by było wykonanie dioramki.

Napisano

A ja wiem jak pogodzić II WW oraz współcześniaków

Projekt "Wojny na Dalekim Wschodzie w XX w." I wilk syty i owca cała

Napisano
A ja wiem jak pogodzić II WW oraz współcześniaków

Wilk syty, owca cała, ale Panzerwaffe zagłodzisz!!!

Napisano

oj oni niech stąd idą, i tak 1000 Tygrysów w tym czasie zrobią, jak tak chcą to w barwach Japoni coś zrobią

Napisano
oni

(w tym ja)

Japończycy nie mieli czołgów (chyba, że mówimy o tym nitowanym szicie, który nasyłano na Chińczyków )

Napisano

oni czyli wy raz mogą pozwolić sie wyszaleć innym bo sami zawsze mają wszysko a reszta nic ale co my gadamy, będzie ankieta i oczywiście te 98 % zagłosuje na coś dla III Rzeszy a 2% zbojkotują całą akcje I będzie znowu warsztat Tygrys w wersji ichdisgfoihwugWF a do tego komenty "o to ten fenomenalny w którym zmienili ustawienie tych 3 nitów, bardzo fajny wątek, dopiero 17 takich na forum jest"

Napisano
I będzie znowu warsztat Tygrys w wersji ichdisgfoihwugWF a do tego komenty "o to ten fenomenalny w którym zmienili ustawienie tych 3 nitów, bardzo fajny wątek, dopiero 17 takich na forum jest

Hehe

Ja proponuję "Wojny na Bliskim Wschodzie"

Napisano

tankista17 nie bluźnij Mieli bardzo fajne i ciekawe pojazdy pancerne

Napisano

Ja proponuje działa, armaty i haubice - myśle, że każdy by coś znalazł. Chyba, że to temat mało interesujący. Jest to oczywiście moja propozycja.

Napisano

Militarne SF może lepiej ;>

Kto zrobiłby model Landcruisera Rasy z "Wojna Światów: w Równowadze" (World War: In the Balance), Harry Turtledove miałby u mnie dozgonną wdzięczność i medal mistrza MW.

Napisano
A może 1. Dywizja Pancerna Maczka, w skali 1/35, wszelkie pojazdy.

Heh, znowu ograniczamy tematykę do WW2 ...

To także ogranicza nam tematykę do WW2 i co najwyżej lat 70'

Militarne SF może lepiej ;>

To już całkiem odpada

Ja proponuję "Wojny na Bliskim Wschodzie

To dobre, ale moze zmienimy na "in the desert"

A w projekcie należałoby przedstwaić pojazd w barwach pustynnych, użytkowany na pustyni, i w ten sposób pogodzimy fanów drugowojennych, pierwszowojennych oraz współczesnych pojazdów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.