Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Czy takie tablice rejestracyjne naklejam na budzie w odpowiednim miejscu, czy mocuję je na tablicy rejestracyjnej z zestawu? 

I jeszcze pytanie odnośnie tarcz. Maluję je czy w takim stanie przyklejam?

HRSMYom.jpg

Edytowane przez Bartas89
Napisano (edytowane)
28 minut temu, cayman napisał:

Tablice bezpośrednio wklejasz A tarcze bez malowania.

Dzięki Piotrek :)

Szkoda, że nie ma instrukcji do tego bo nie wiem do czego są niektóre elementy. Np te znaczki porsche na górze.

Edytowane przez Bartas89
Napisano
7 minut temu, Bartas89 napisał:

Szkoda, że nie ma instrukcji do tego bo nie wiem do czego są niektóre elementy. Np te znaczki porsche na górze.

Na felgi ?

Napisano

Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim i zrobiłem szybę tak jak należy, mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane :D 

CWbAO5C.jpg

l3pRgAD.jpg

AYcIFwr.jpg

• Like 1
Napisano
8 minut temu, Bartas89 napisał:

Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim i zrobiłem szybę tak jak należy, mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane :D 

I wygląda miliard razy lepiej 😉

Napisano
39 minut temu, BCI Batou napisał:

A Ty?  Uważasz, że warto było?

Tak, lepiej to wygląda :) Ogólnie ja z tym modelem, z przerwami walczę już parę miesięcy xD I mam go cztery zestawy 🤣 To jest najbardziej pechowy model w moim życiu.

• Like 2
Napisano
9 godzin temu, Bartas89 napisał:

Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim

Całe szczęście że nie w Burkina Faso.😆

Napisano

Trochę jeszcze dzisiaj drobnicy porobiłem.

Blaszki na felgi:

chIICMe.jpg

t88t7x6.jpg

Tarcze hamulcowe:

BIAXUCG.jpg

I amortyzatory. Tutaj aparat mi nie chciał chwycić ostrości i może być gorzej widać.

v0GUycH.jpg

HZk8wHp.jpg

CKD0Rb7.jpg

• Like 2
Napisano

Jak położyć tę wykładzinę, która ma być z tyłu auta? Nie za bardzo chce się układać. Jakieś tipy?

Napisano
4 godziny temu, Bartas89 napisał:

Jak położyć tę wykładzinę, która ma być z tyłu auta? Nie za bardzo chce się układać. Jakieś tipy?

Jaką wykładzinę ,może jakaś fotka.?

Napisano
38 minut temu, cayman napisał:

Jaką wykładzinę ,może jakaś fotka.?

1:53

Napisano

Już chyba wiem o co chodzi z tymi dywanikami. Facet na filmiku chyba użył jakiejś farby teksturowej, dlatego to tak fajnie wyszło.

Dzisiaj pogrzebałem trochę przy fotelach i przy desce rozdzielczej.

vgCaffK.jpg

zaLnZ8z.jpg

pg1hM9F.jpg

mpFHEKY.jpg

• Like 1
Napisano

Też bym nałożył flok zamiast tej zestawowej tapicerki. 
Polecam kolor Antracyt ze Scale Productions.

A robisz tak:
Smarujesz wikolem (możesz odrobinkę wymieszać z wodą) cieniutką warstwy na pomalowany w podobnym kolorze element i przez sitko sypiesz dość obficie flok. Potem np. patyczkiem do uszu bardzo delikatnie go przyciskasz i czekasz 24h na wyschnięcie. Potem strącasz nadmiar na kartkę żeby mieć recykling nieużytego materiału i powinno być piknie. 

• Like 1
Napisano
11 minut temu, toled napisał:

Też bym nałożył flok zamiast tej zestawowej tapicerki. 
Polecam kolor Antracyt ze Scale Productions.

A robisz tak:
Smarujesz wikolem (możesz odrobinkę wymieszać z wodą) cieniutką warstwy na pomalowany w podobnym kolorze element i przez sitko sypiesz dość obficie flok. Potem np. patyczkiem do uszu bardzo delikatnie go przyciskasz i czekasz 24h na wyschnięcie. Potem strącasz nadmiar na kartkę żeby mieć recykling nieużytego materiału i powinno być piknie. 

Ok, dzięki. Zamówiłem flock do paznokci, od razu w kilku kolorach.

Napisano

A jak malujecie klosze od świateł od wewnętrznej strony? Ja do tej pory robiłem to pędzlem i farbami Tamki (clear red i clear orange). Ale zostają na kloszu takie bąble od farby i kiepsko to wygląda.

Napisano
13 godzin temu, Bartas89 napisał:

A jak malujecie klosze od świateł od wewnętrznej strony? Ja do tej pory robiłem to pędzlem i farbami Tamki (clear red i clear orange). Ale zostają na kloszu takie bąble od farby i kiepsko to wygląda.

Minimalnie rozcieńczam i psikam aerografem ze 2-3 warstwy od wewnątrz - najlepszy efekt 😉

Napisano (edytowane)
38 minut temu, toled napisał:

Minimalnie rozcieńczam i psikam aerografem ze 2-3 warstwy od wewnątrz - najlepszy efekt 😉

Dokładnie !!!:super:

Edytowane przez cayman