Bartas89 Posted June 2 Author Share Posted June 2 (edited) Czy takie tablice rejestracyjne naklejam na budzie w odpowiednim miejscu, czy mocuję je na tablicy rejestracyjnej z zestawu? I jeszcze pytanie odnośnie tarcz. Maluję je czy w takim stanie przyklejam? Edited June 2 by Bartas89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted June 3 Share Posted June 3 Tablice bezpośrednio wklejasz A tarcze bez malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 3 Author Share Posted June 3 (edited) 28 minut temu, cayman napisał: Tablice bezpośrednio wklejasz A tarcze bez malowania. Dzięki Piotrek Szkoda, że nie ma instrukcji do tego bo nie wiem do czego są niektóre elementy. Np te znaczki porsche na górze. Edited June 3 by Bartas89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted June 3 Share Posted June 3 7 minut temu, Bartas89 napisał: Szkoda, że nie ma instrukcji do tego bo nie wiem do czego są niektóre elementy. Np te znaczki porsche na górze. Na felgi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted June 3 Share Posted June 3 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: Na felgi ? Tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 4 Author Share Posted June 4 Ostra jasssta z tym maskowaniem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted June 4 Share Posted June 4 Trochę tego maskolu poszło xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 4 Author Share Posted June 4 Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim i zrobiłem szybę tak jak należy, mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted June 4 Share Posted June 4 8 minut temu, Bartas89 napisał: Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim i zrobiłem szybę tak jak należy, mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane I wygląda miliard razy lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BCI Batou Posted June 4 Share Posted June 4 2 godziny temu, Bartas89 napisał: mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane A Ty? Uważasz, że warto było? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 4 Author Share Posted June 4 39 minut temu, BCI Batou napisał: A Ty? Uważasz, że warto było? Tak, lepiej to wygląda Ogólnie ja z tym modelem, z przerwami walczę już parę miesięcy xD I mam go cztery zestawy To jest najbardziej pechowy model w moim życiu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted June 5 Share Posted June 5 9 godzin temu, Bartas89 napisał: Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim Całe szczęście że nie w Burkina Faso. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 5 Author Share Posted June 5 Maskowanie jako tako dało radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted June 5 Share Posted June 5 Ale te przewody to chyba jeszcze do poprawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 5 Author Share Posted June 5 Trochę jeszcze dzisiaj drobnicy porobiłem. Blaszki na felgi: Tarcze hamulcowe: I amortyzatory. Tutaj aparat mi nie chciał chwycić ostrości i może być gorzej widać. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 7 Author Share Posted June 7 Jak położyć tę wykładzinę, która ma być z tyłu auta? Nie za bardzo chce się układać. Jakieś tipy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted June 7 Share Posted June 7 4 godziny temu, Bartas89 napisał: Jak położyć tę wykładzinę, która ma być z tyłu auta? Nie za bardzo chce się układać. Jakieś tipy? Jaką wykładzinę ,może jakaś fotka.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 7 Author Share Posted June 7 38 minut temu, cayman napisał: Jaką wykładzinę ,może jakaś fotka.? 1:53 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 7 Author Share Posted June 7 Już chyba wiem o co chodzi z tymi dywanikami. Facet na filmiku chyba użył jakiejś farby teksturowej, dlatego to tak fajnie wyszło. Dzisiaj pogrzebałem trochę przy fotelach i przy desce rozdzielczej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted June 7 Share Posted June 7 10 godzin temu, Bartas89 napisał: 1:53 Flock modelarski albo flock- zamsz do paznokci ,to drugie znajdziesz za grosze na alledrogo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted June 8 Share Posted June 8 Też bym nałożył flok zamiast tej zestawowej tapicerki. Polecam kolor Antracyt ze Scale Productions. A robisz tak: Smarujesz wikolem (możesz odrobinkę wymieszać z wodą) cieniutką warstwy na pomalowany w podobnym kolorze element i przez sitko sypiesz dość obficie flok. Potem np. patyczkiem do uszu bardzo delikatnie go przyciskasz i czekasz 24h na wyschnięcie. Potem strącasz nadmiar na kartkę żeby mieć recykling nieużytego materiału i powinno być piknie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 8 Author Share Posted June 8 11 minut temu, toled napisał: Też bym nałożył flok zamiast tej zestawowej tapicerki. Polecam kolor Antracyt ze Scale Productions. A robisz tak: Smarujesz wikolem (możesz odrobinkę wymieszać z wodą) cieniutką warstwy na pomalowany w podobnym kolorze element i przez sitko sypiesz dość obficie flok. Potem np. patyczkiem do uszu bardzo delikatnie go przyciskasz i czekasz 24h na wyschnięcie. Potem strącasz nadmiar na kartkę żeby mieć recykling nieużytego materiału i powinno być piknie. Ok, dzięki. Zamówiłem flock do paznokci, od razu w kilku kolorach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas89 Posted June 8 Author Share Posted June 8 A jak malujecie klosze od świateł od wewnętrznej strony? Ja do tej pory robiłem to pędzlem i farbami Tamki (clear red i clear orange). Ale zostają na kloszu takie bąble od farby i kiepsko to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted June 9 Share Posted June 9 13 godzin temu, Bartas89 napisał: A jak malujecie klosze od świateł od wewnętrznej strony? Ja do tej pory robiłem to pędzlem i farbami Tamki (clear red i clear orange). Ale zostają na kloszu takie bąble od farby i kiepsko to wygląda. Minimalnie rozcieńczam i psikam aerografem ze 2-3 warstwy od wewnątrz - najlepszy efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted June 9 Share Posted June 9 (edited) 38 minut temu, toled napisał: Minimalnie rozcieńczam i psikam aerografem ze 2-3 warstwy od wewnątrz - najlepszy efekt Dokładnie !!! Edited June 9 by cayman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts