Bartas89 Napisano 2 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2022 (edytowane) Czy takie tablice rejestracyjne naklejam na budzie w odpowiednim miejscu, czy mocuję je na tablicy rejestracyjnej z zestawu? I jeszcze pytanie odnośnie tarcz. Maluję je czy w takim stanie przyklejam? Edytowane 2 Czerwca 2022 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Czerwca 2022 Share Napisano 3 Czerwca 2022 Tablice bezpośrednio wklejasz A tarcze bez malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2022 (edytowane) 28 minut temu, cayman napisał: Tablice bezpośrednio wklejasz A tarcze bez malowania. Dzięki Piotrek Szkoda, że nie ma instrukcji do tego bo nie wiem do czego są niektóre elementy. Np te znaczki porsche na górze. Edytowane 3 Czerwca 2022 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Czerwca 2022 Share Napisano 3 Czerwca 2022 7 minut temu, Bartas89 napisał: Szkoda, że nie ma instrukcji do tego bo nie wiem do czego są niektóre elementy. Np te znaczki porsche na górze. Na felgi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Czerwca 2022 Share Napisano 3 Czerwca 2022 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: Na felgi ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 Ostra jasssta z tym maskowaniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 Trochę tego maskolu poszło xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim i zrobiłem szybę tak jak należy, mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 8 minut temu, Bartas89 napisał: Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim i zrobiłem szybę tak jak należy, mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane I wygląda miliard razy lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 2 godziny temu, Bartas89 napisał: mam nadzieję, że szanowne grono jest teraz usatysfakcjonowane A Ty? Uważasz, że warto było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 39 minut temu, BCI Batou napisał: A Ty? Uważasz, że warto było? Tak, lepiej to wygląda Ogólnie ja z tym modelem, z przerwami walczę już parę miesięcy xD I mam go cztery zestawy To jest najbardziej pechowy model w moim życiu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 9 godzin temu, Bartas89 napisał: Znalazłem maski do tego auta w sklepie internetowym w Timorze Wschodnim Całe szczęście że nie w Burkina Faso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 Maskowanie jako tako dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Ale te przewody to chyba jeszcze do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 Trochę jeszcze dzisiaj drobnicy porobiłem. Blaszki na felgi: Tarcze hamulcowe: I amortyzatory. Tutaj aparat mi nie chciał chwycić ostrości i może być gorzej widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2022 Jak położyć tę wykładzinę, która ma być z tyłu auta? Nie za bardzo chce się układać. Jakieś tipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 4 godziny temu, Bartas89 napisał: Jak położyć tę wykładzinę, która ma być z tyłu auta? Nie za bardzo chce się układać. Jakieś tipy? Jaką wykładzinę ,może jakaś fotka.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2022 38 minut temu, cayman napisał: Jaką wykładzinę ,może jakaś fotka.? 1:53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2022 Już chyba wiem o co chodzi z tymi dywanikami. Facet na filmiku chyba użył jakiejś farby teksturowej, dlatego to tak fajnie wyszło. Dzisiaj pogrzebałem trochę przy fotelach i przy desce rozdzielczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 10 godzin temu, Bartas89 napisał: 1:53 Flock modelarski albo flock- zamsz do paznokci ,to drugie znajdziesz za grosze na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 Też bym nałożył flok zamiast tej zestawowej tapicerki. Polecam kolor Antracyt ze Scale Productions. A robisz tak: Smarujesz wikolem (możesz odrobinkę wymieszać z wodą) cieniutką warstwy na pomalowany w podobnym kolorze element i przez sitko sypiesz dość obficie flok. Potem np. patyczkiem do uszu bardzo delikatnie go przyciskasz i czekasz 24h na wyschnięcie. Potem strącasz nadmiar na kartkę żeby mieć recykling nieużytego materiału i powinno być piknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2022 11 minut temu, toled napisał: Też bym nałożył flok zamiast tej zestawowej tapicerki. Polecam kolor Antracyt ze Scale Productions. A robisz tak: Smarujesz wikolem (możesz odrobinkę wymieszać z wodą) cieniutką warstwy na pomalowany w podobnym kolorze element i przez sitko sypiesz dość obficie flok. Potem np. patyczkiem do uszu bardzo delikatnie go przyciskasz i czekasz 24h na wyschnięcie. Potem strącasz nadmiar na kartkę żeby mieć recykling nieużytego materiału i powinno być piknie. Ok, dzięki. Zamówiłem flock do paznokci, od razu w kilku kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2022 A jak malujecie klosze od świateł od wewnętrznej strony? Ja do tej pory robiłem to pędzlem i farbami Tamki (clear red i clear orange). Ale zostają na kloszu takie bąble od farby i kiepsko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 13 godzin temu, Bartas89 napisał: A jak malujecie klosze od świateł od wewnętrznej strony? Ja do tej pory robiłem to pędzlem i farbami Tamki (clear red i clear orange). Ale zostają na kloszu takie bąble od farby i kiepsko to wygląda. Minimalnie rozcieńczam i psikam aerografem ze 2-3 warstwy od wewnątrz - najlepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 38 minut temu, toled napisał: Minimalnie rozcieńczam i psikam aerografem ze 2-3 warstwy od wewnątrz - najlepszy efekt Dokładnie !!! Edytowane 9 Czerwca 2022 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi