greatgonzo Napisano 2 Lipca 2022 Napisano 2 Lipca 2022 Jak Ci zależy to zostaw. Pewności nie ma. Cytuj
Maxy Napisano 3 Lipca 2022 Napisano 3 Lipca 2022 Chodziło o taki rysunek. Chciałem sie tylko dowiedziec czy Eduard robi Spitfirea z rys. nr 2. Te zdjecia z galerii maja taka małą rozdzielczość ... A znawcy rozmawiaja o antenach IFF które sa jeszcze mniejsze. Cytuj
greatgonzo Napisano 3 Lipca 2022 Napisano 3 Lipca 2022 A. No tak, ale modelu Marka to nie dotyczy. Co prawda ten samolot, , gdy opuszczał Hucknall, podobnie jak pozostałe 294 (może i nie wszystkie?) Mk.V przerobione przez Vickersa i przede wszystkim R-R, wyglądał tak, jak pokazuje to rysunek 2. Jednak ta konfiguracja utrzymała się tylko dopóki nie opracowano nowego okapotowania, które wymieniano w starszych egzemplarzach. Ale fakt, przy takiej wersji nie ma wątpliwości, że rozmawiamy o wczesnym Spitfire :). Boczny panel to raczej prosta przeróbka modelarska. Maska silnika wymaga trochę więcej zachodu. Cytuj
marek d Napisano 3 Lipca 2022 Autor Napisano 3 Lipca 2022 11 godzin temu, Maxy napisał: . Chciałem sie tylko dowiedziec czy Eduard robi Spitfirea z rys. nr 2. Eduard uwzględnił w modelu Spitfire wiele rzeczy: krótki / długi wlot do gaźnika. duży / mniejszy ster kierunku różne stery wysokości różne koła, golenie różne skrzydła Nie trudno znaleźć co które pudło zawiera.. Takie rzeczy jak na rysunku Eduard zostawił modelarzowi. Cytuj
Helmut Napisano 4 Lipca 2022 Napisano 4 Lipca 2022 W dniu 2.07.2022 o 16:39, greatgonzo napisał: O tym, że przerobiony z MkV świadczy serial. Silnika z osprzętem nie dałoby się zamontować w okapotowaniu MkV. Z tego, co pamiętam, to najpierwsiejsze przeróbki miały wstawiony po chamski dodatkowy panel blachy pomiędzy okapotowaniem a kadłubem właściwym i takie charakterystyczne przetłoczenia, trochę jak późne Bf-109. Po prostu zostawiano oryginalne blachy z piątki i dosztukowywano, żeby przykryć dłuższe silniki. Pewnie później, jak trafiały na remonty do MU, to zmieniano już na nowsze. Mam zresztą taki w planach ale z 308-go. A model rewelacyjny. Bardzo mi się podoba nienachalne brudzenie. Zgadzam się w całości, czuć blachę. Brawo! Pozytywnie zazdraszaczam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi