wiec4-13 Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Jeżeli potrzeba dokumentacji mam mnóstwo zdjęć oryginału stojącego na Słowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Jeżeli potrzeba dokumentacji mam mnóstwo zdjęć oryginału stojącego na Słowacji Pewnie nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Jeżeli potrzeba dokumentacji mam mnóstwo zdjęć oryginału stojącego na Słowacji To hybryda wanny z Ausf.H i góry z wczesnej J + jakieś dziwne modyfikacje... to już lepiej wzorować się na IV z Bańskiej Bystrzycy, ta ma choćby ciężką osłonę wentylatora i późniejszą wannę. Swoją drogą, właśnie zauważyłem, że użyłeś niestandardowych haków na wieży - z tego co widziałem na fotkach powinny być przy krawędzi jej czołowej płyty... takie same powinny być też na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Tak na szybkości dwie fotki bo się na mecz w Bielsku szykuje. Muszę coś jeszcze poprawiać na wieżyczce? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 za bardzo merytorycznie się nie znam ale widać że walczysz za radami Jonaka - i dobrze przerabiasz to coś podobnego w pierwotnym wydaniu Dragona do J w prawdziwy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Muszę coś jeszcze poprawiać na wieżyczce? Osłonę wentylatora - też powinieneś sobie poradzić (trochę grubszego plastiku + blaszka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 A ta co zrobiłem, zła jest? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 http://wiec4-13.fotosik.pl/albumy/488820.html Oto zdjęcia czwórki ze Słowacji. Jak stwierdził kolega Jonak to jest jakaś hybryda ale może sie przyda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 A ta co zrobiłem, zła jest? :> Zrobiłeś? :> To coś na masce działa to podstawa pod wskaźnik zagrożenia chemicznego. Ciężka osłona wentylatora z gniazdem na antenę + Nahverteidigungswaffe: Tą drugą podstawą się nie przejmuj - nie robisz Befehlswagena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa Dzięki Wam Myślałem, że chodzi Ci Jonak o to, co jest na jarzmie działa, to co dorobiłem z blaszki A wymiarowo ta ciężka osłona wentylatora, jest taka sama, jak tamta którą przykleiłem? Bo tak to bym sobie tylko ją "zdeformował" Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Jest większa i grubsza - możesz spróbować przerobić zestawową poprzez doklejenie kilku pasków plastiku 0,25 na obwodzie, pogrubieniu, a następnie wyszlifowaniu do odpowiedniego kształtu, choć chyba szybciej zrobić można od podstaw, z grubszego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Ja wieżę uważam za zakończoną: I wiem, że nie dorabiając z blaszki bocznych osłon wieży, oraz tych drzwi między boczną a tylną osłoną, skazałem się na dość widoczną różnicę grubości, ale nie będę już tego przerabiał. Co dalej, wezmę się za zrobienie od podstaw zasobnika na koła zapasowe i najpierw "odkleje" od siebie klucze po czym przymocuje je na boki zasobnika. Gdzieniegdzie może być "nieczysto" od kleju, postaram się tego - jak już zakończę klejenie - pozbyć. Obiecywałem sobie, że następny model, będzie prosto z pudła I na obietnicach się skończyło Doszła do mnie Puma Italeri, a mam do niej blaszki Edzia. Tylko nie wiem czy mam wystarczający skill na walkę z blaszkami Może odczekać jeszcze jakiś model bez, żeby nie zwalić zestawu (model + elementy fototrawione)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Bardzo ładny ten "zasobnik" na koła:) Fajnie się ogląda taką ręczną robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Dzięki :P Pytanie do znawców Czy muszę montować maszt do schurzenów? Zdarzały się jednostki, w których takowego nie było? Mój model może być unknown unit Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam! Przemylem model wodą z płynem do mycia naczyń, jutro podkład dam surfecerem i gotów do malowania. Jednak nie mocuję masztu do schurzenów, skoro nie było takich czołgów, to mój będzie nieprawdziwkiem. Jeż, co jesz? No a tak to wygląda mniej więcej, na sucho wszystko. A tu autor wątku, a z tyłu, w tle, jego dzieci... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 A ekranów bocznych nie będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 To jesteś ty Matthew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 A tu autor wątku, a z tyłu, w tle, jego dzieci... .... a nad nim, niezbędnik prawdziwego mężczyzny, napój energetyczny dopingujacy do nocnej walki z panzerem, oczywiście wiadomej marki . Swoją drogą trochę tych "dzieci" już "spłodziłeś" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 A ekranów bocznych nie będzie ? Ano nie będzie. PS. Ja nie pijam alkoholu, bo to w rozroście mięśni przeszkadza. A to, skąd tam ta puszka jest, to już moja słodka tajemnica Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Dałem podkład, wyszły babole niektóre poprawię, niektóre zamaskuje Sorry za jakość, ale i tak to wszystko jest szare Będzie malowanie pudełkowe, jak widać na zdjęciu, są ostre przejścia pomiędzy kolorami kamuflażu, ma ktoś pomysł, czym pomaskować? Blue tackiem, maskolem, taśmą tamki? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Oj te przejscia chyba jednak nie są ostre ;> pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Ja nie pijam alkoholu, bo to w rozroście mięśni przeszkadza Jedno piwo raz na jakiś czas nawet przy odżywakach nie zaszkodzi .. Dopiero po większej ilości alko załącza się agresor . A ta puszka ma Cie motywować żę jak zaczniesz pić to staniesz się mniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 A ta puszka ma Cie motywować żę jak zaczniesz pić to staniesz się mniejszy ? No na przykład. Napisałem, że nie piję alkoholu, bo myślałem, że raz na jakiś czas to do picia się już nie zalicza A co do maskowania, skoro to nie są ostre przejścia, to dam blue tackiem Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi