robertmodelarz Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia Korory prezentują się zacnie. Szkoda chować tak piękną blacharkę pod farbę. Czekamy na dalsze efekty eksploatacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Kwietnia Autor Share Napisano 12 Kwietnia Jeszcze tylko dziesiąt ogniw do przepolerowania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Oj tam, oj tam... Ja przeżywałem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BerylKBS Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia W dniu 7.04.2026 o 22:29, Kapitan_Kurt napisał: Dobry wieczór, po długiej nieobecności zaś powracam do tego wątku bogatszy o nowe doświadczenia. Wracam aby skończyć to co zacząłem bagatela prawie 10 lat temu. Dobra koniec pitolenia. Mając trochę weny i wolnego czasu stwierdziłem, że trzeba coś ulepić dla siebie, tym razem. A wiedząc, że w gablocie jest trochę nieskończonych tematów, zaś wyciągnąłem Abramsa. Model w sumie był już pomalowany i w ogóle, jednak bogatszy o doświadczenie z ostatniego modelu stwierdziłem, że od nowa. I tak Abrams został przemalowany na żółto, potraktowany lakierem do włosów i ubogacony o różnego koloru plamy, następnie przetarte tu i ówdzie pędzlem, a zresztą zobaczcie sami Plan jest taki, żeby model był gotowy na Babarybę, bo jest czas i możliwości tyż. Też mam nieskończonego Abramsa i też zacząłem go około 2016, tyle że z innej firmy no i wykonanie twoje to raczej pare klas wyżej, moje to raczej klasę wyżej od klocków cobi XD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 28 Czerwca Autor Share Napisano 28 Czerwca Witam wszystkich, robota idzie jak krew z nosa, ciężko znaleźć czas… Tym nie mniej coś udaje się wykonać. Ostatnio głównym elementem prac została wieża. Kamuflaż i obicia zostały zrobione metodą „chippingu” i tutaj musze dodać, że pozytywnie zaskoczyłem sie specyfikiem tamiyi do takich zabiegów. Niestety również nie ustrzegłem się paru błędów, co prawda większość z nich wynika z wcześniejszego braku wiedzy o budowie niektórych elementów. Jednakże dość poważnym błędem jest to, że nie zapisałem sobie mieszanki zielonego z kadłuba, co skutkuje tym, że przez zakręcenie się i pomylenie butelki z farbą wieża ma inny kolor zielony od kadłuba… Będzie próba ratowania tego olejami. Jednakże na wieżę czeka jeszcze trochę zabiegów malarskich. Chce też dokupić jakieś pozgniatane puszki, butelki itp. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Malarstwo pokojowe górna półka. Widać rękę Picassa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca No i baja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca Ale różnica w odcieniach zielonego znaczną jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi