MrBat Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Witam, tak jakoś traf chciał, że znalazłem w sieci takie oto zdjęcie Zamieszczono je na tym forum w temacie o drugowojennym chińskim uzbrojeniu. Może wie ktoś coś więcej na ten temat? Co to, po co, kiedy, na co, z czego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t310 Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Wiesz co wydaje mi się (nie znam się na tym zbytnio ). Ale na pierwsze moje spojrzenie to konstrukcja podobna do pojazdu pancernego "kubuś" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Raczej do pomieszanych kilku konstrukcji niemieckich pojazdów rozpoznawczych z czasów II wś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Bryla nadwozia troche mi ktoregos SdKfzta przypomina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Znawcą niemieckiej pancerki nie jestem ale to może bryła Sd Kfz 231? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 No wlasnie. Cos bardzo podobnego/pochodnego/skopiowanego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corsair Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 Cos bardzo podobnego/pochodnego/skopiowanego... Teraz już wiem, kopiowanie to Ich wieloletnia tradycja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 Wiesz co wydaje mi się (nie znam się na tym zbytnio ). Ale na pierwsze moje spojrzenie to konstrukcja podobna do pojazdu pancernego "kubuś" ciekawe w jaki sposób chińczycy dowiedzieli sie o Kubusiu skoro był samoróbką z okresu powstania i zaraz po nim zaginął Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 ciekawe w jaki sposób chińczycy dowiedzieli sie o Kubusiu skoro był samoróbką z okresu powstania i zaraz po nim zaginął Bez obrazy oczywiście, ale takie wypowiedzi usera t310 (iście laickie) powinny być usuwane... Co w nim takiego "kubusiowego" poza tym, że oba to samochody pancerne? Jeśli się nie zgadasz z moją wypowiedzią to uzasadnij swoją wcześniejszą wypowiedź a, problem zniknie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 jaką wcześniejszą, czemu ja jestem cytowany, znowu chcecie mnie w coś wmieszać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 jaką wcześniejszą, czemu ja jestem cytowany, znowu chcecie mnie w coś wmieszać Spokojnie lepiej nie zaglądaj w ten temat A t310 pamiętaj to od twoich postów zadecyduje twój wizerunek na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 MrBat - na tym forum, do którego podałeś linka, są jeszcze zdjęcia dwóch innych maszyn, mniej obudowanych-szczególnie jedna to moim zdaniem jakaś amerykańska ciężarówka, jeśli nie wszystkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts