MrBat Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Witam, tak jakoś traf chciał, że znalazłem w sieci takie oto zdjęcie Zamieszczono je na tym forum w temacie o drugowojennym chińskim uzbrojeniu. Może wie ktoś coś więcej na ten temat? Co to, po co, kiedy, na co, z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t310 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Wiesz co wydaje mi się (nie znam się na tym zbytnio ). Ale na pierwsze moje spojrzenie to konstrukcja podobna do pojazdu pancernego "kubuś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Raczej do pomieszanych kilku konstrukcji niemieckich pojazdów rozpoznawczych z czasów II wś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Bryla nadwozia troche mi ktoregos SdKfzta przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Znawcą niemieckiej pancerki nie jestem ale to może bryła Sd Kfz 231? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 No wlasnie. Cos bardzo podobnego/pochodnego/skopiowanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Cos bardzo podobnego/pochodnego/skopiowanego... Teraz już wiem, kopiowanie to Ich wieloletnia tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Wiesz co wydaje mi się (nie znam się na tym zbytnio ). Ale na pierwsze moje spojrzenie to konstrukcja podobna do pojazdu pancernego "kubuś" ciekawe w jaki sposób chińczycy dowiedzieli sie o Kubusiu skoro był samoróbką z okresu powstania i zaraz po nim zaginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 ciekawe w jaki sposób chińczycy dowiedzieli sie o Kubusiu skoro był samoróbką z okresu powstania i zaraz po nim zaginął Bez obrazy oczywiście, ale takie wypowiedzi usera t310 (iście laickie) powinny być usuwane... Co w nim takiego "kubusiowego" poza tym, że oba to samochody pancerne? Jeśli się nie zgadasz z moją wypowiedzią to uzasadnij swoją wcześniejszą wypowiedź a, problem zniknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 jaką wcześniejszą, czemu ja jestem cytowany, znowu chcecie mnie w coś wmieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 jaką wcześniejszą, czemu ja jestem cytowany, znowu chcecie mnie w coś wmieszać Spokojnie lepiej nie zaglądaj w ten temat A t310 pamiętaj to od twoich postów zadecyduje twój wizerunek na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 MrBat - na tym forum, do którego podałeś linka, są jeszcze zdjęcia dwóch innych maszyn, mniej obudowanych-szczególnie jedna to moim zdaniem jakaś amerykańska ciężarówka, jeśli nie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi