słomek Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 eee no nie podłamuje się spoko;] ale jestem jednak najmniej zadowolony z obić na lewej burcie a najbardziej podobają mi się ostatnie ''zrobione'';] Pozatym tak jak juz pisał Rafał każdy ma swoja teorię co do fikcyjnej historii modelu co za tym idzie - malowania, zadrapania zuzycia itp itd mój jest po prostu ''odważniejszy'' - ztyrany a nie odpicowany jak przed wyjazdem z fabryki. Majstry zastanawiam się nad przetestowaniem skali 1:72 - dobrze robię? czy moze zostać przy 1:35? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 To już zależy od ciebie. 1/35 jest dokładniejsza, więcej tam szczegółów, można pokusić się o wykonanie bardzo dokładnej minatury będącej wierna kopią rzeczywistego pojazdu. 72 jest piękną skala jednak dużo mniej dokładną, ma to swoje plusy bo np takie modele składa się szybciej (mniej części) a propozycje dragona stoja na bardzo wysokim poziomie wykonania czasem nie dużo ustępując większym braciom. Spróbować nie zawadzi. Ja robię obie i żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 szukałem tego lakieru w spray'u o którym mówiłeś ale nigdzie go nie znalazłem... może coś z pactry albo humbrola nadawałoby się??? wreszcie zaopatrzyłem się w porządne drobiazgi ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 ok sprawa lakieru jest już nieważna ;] zrobiłem swój bezbarwny matowy lakier ;] teraz tiger wygląda bardzo ładnie ;] fotki dodam jutro bo potrzebuję trochę dziennego światła ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Zdaje się model jest pierwszym po dłuższej przerwie. Zatem nie wiem skąd tamte podżegania co poniektórych. Życzę wszystkim, aby tak wyglądały ich pierwsze modele Model naprawdę jest zacny, nawet jak na niektórych stale praktykujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 To jest mój pierwszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 teraz już po zastosowaniu mojego lakieru ;] na moje gites ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 No Słomek, piękny tygrysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 dzięki ale zapobiegawczo - obiektywnie proszę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 dzisiaj fotki tylko przy świetle dziennym ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 No co taka tutaj cisza? ;] żeby nie było- ostatnia fotka to żart ;] mam już złożoną podstawkę pod tygrysa i zastanawiam się co na niej umieścić z elementów krajobrazu... jakieś krzaki obok błotnistej drogi albo płotek i jakiś słup teletechniczny na gruntowej drodze wiejskiej?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 sklepałem i zabejcowałem podstawkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 zukałem tego lakieru w spray'u o którym mówiłeś ale nigdzie go nie znalazłem... może coś z pactry albo humbrola nadawałoby się???wreszcie zaopatrzyłem się w porządne drobiazgi ;] Nie chce byc nieuprzejmy, ale od tego powinieneś zacząc ;) Opinie o samym modelu juz znasz, czekam na grunt i podstawkę, nie jestem w stanie "doradzić" co ma byc, powinien Ci podpowiedziec czołg, popatrz co jest na nim i taki grunt trzaskaj;) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 Rafał ok ale zanim zagłębiłem się w temat, wydawało mi się, ze wystarczą same farby %-). Teraz gdy już trochę wiem, mój warsztat powiększył się o kilkanaście słoików i kałamarzy z jakimiś chemikaliami własnej roboty btw. szkoda, że nie sprzedają w sklepach takich małych słoików jak po farbie pactry... Co do gleby na podstawce - logiczne ;] a jak się za to wziąć? grunt robić z gipsu i później go malować? szukałem na forum ale nie znalazłem żadnych podpowiedzi. Może Wy mi pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 W temacie słoiczków itd, udałbym sie do apteki, może Pani Magister costam Ci wynajdzie. Co do gruntu , spróbuj moze skorzystać z tego, co masz za darmo i pod nosem - ziemia,piach- zrób breję z wikolem i gipsem, bądź jakąs żywicą akrylową. Możesz wykonać także z gipsu, jednak jest to bardziej czasochłonne jak i pracochlonne. Grunt możesz śmiało malowac np temperami ,dają świetny mat i mieszaja się z wodą - i tu tylko Twoja wyobraźnia sie liczy. Wiedz,że gips strasznie pije wode i by nie zasysał Ci całej farby, wcześniej maźnij go sidoluxem, by ten pozamykał w nim "pory" - zmniejszy to wspomniany przeze mnie efekt picia wody. Możesz także dodawać pasteli,jako barwnika do gruntu,ogólnie wszystkiego co zabarwi Ci podłoze na wybrany kolor, finalnie mozesz wszystko sam zmatowić. Jesli bedziesz robił trawke, jej końcówki machnij jakimś glossem. Trawka się ostro błyszczy, czego do tej pory nie stosowałem a to był mój błąd mam nadzieje że troche podpowiedziałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 ,,trochę,, tak %-) ok w weekend biorę się za glebę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 na moje deska pasuje do kotka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 A deska będzie tak sama, czysta bez niczego czy zrobisz jakąś polankę, dróżkę? To by dodało efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 zrobię, zrobię ale zacznę dopiero w następny weekend ( w/w ;] ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 grunt podstawki już jest - męcząca robota to była ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 No, no widzę, że konkretnie cie zaraziłem modelarstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 tak troszq ;] Majstry to właśnie Ślimak mnie wprowadził do środowiska ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Bardzo ciekawa relacja. Potwierdza sie moja teoria, ze modele washowane i filtrowane, lepiej wygladaja w swietle zarowym. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 jakby kogoś interesowało to jest troche suchego i mokrego błota na 1:1- film mojego autorstwa ;] http://pl.youtube.com/watch?v=iE_lV0JK7uA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi