słomek Napisano 16 Listopada 2008 Autor Napisano 16 Listopada 2008 w końcu ruszyłem trochę z robotą... jak na razie to tylko tyle z podstawką: Cytuj
słomek Napisano 23 Listopada 2008 Autor Napisano 23 Listopada 2008 Podstawka już pomalowana. I teraz mam pytanie czy aby urealnić grunt mam także użyć techniki brudzingu i washa? Cytuj
reggy Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 Hym, w tej skali skorupa pomalowana na zielono jako trawa nie przejdzie... Jest tyle sposobów żeby wykonać zwykłą niską trawkę... Chociażby kupić najprostszą posypkę z włóknami krótkimi od Fallera czy inną kolejkową, wysmarować podłożę Wikolem i przez sitko sadzić trawkę aby jako tako stała (potem można jeszcze podmuchać)... Nawet z tych kuchennych gąbeczko-zmywaków które mają takie ciemnozielone pozwijane włókna na jednej stronie można coś ciekawego zrobić jak się drobno posieka... A ostatecznie można coś nieźle wymodzić z roślinności POLAK'a: http://modelarski.sold.pl/product_info.php?cPath=174_37&products_id=3617 A drogę dobrze chociaż poróżnicować suchymi startymi pastelami albo pigmentami. Cytuj
słomek Napisano 23 Listopada 2008 Autor Napisano 23 Listopada 2008 Roślinki są zrobione z włosia wyciętego z pędzla. Postaram się zrobić trawę z filcu zobaczę jak to wyjdzie... Cytuj
słomek Napisano 26 Listopada 2008 Autor Napisano 26 Listopada 2008 robił ktoś z Was runo z filca mielonego? Cytuj
słomek Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 A więc czas kończyć temat i niedługo trzeba będzie wstawić fotki do galerii ;] Zrobiłem trawkę ze starego moherowego beretu xD i musze Wam powiedzieć, że w miarę mi to wyszło przykleiłem ją na wikol do podstawki i zabrałem się za lakierowanie błota coby na mokre wyglądało ;] oto efekt: (fotki są ''poruszone'' bo nie użyłem flesza) Cytuj
skala72 Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Sorry, ale ta "trawa" wygląda jak zielona wełna. Cytuj
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 jak wyhodujesz zimozieloną kostrzewę w skali 1;35 to chętnie zgłoszę się po zakup;] trzeba było mi pomóc jak się pytałem o sposób wykonania takiej trawy ... pozdrawiam przybyłych tu POLAKÓW. Cytuj
skala72 Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 jak wyhodujesz zimozieloną kostrzewę w skali 1;35 to chętnie zgłoszę się po zakup;] trzeba było mi pomóc jak się pytałem o sposób wykonania takiej trawy ...pozdrawiam przybyłych tu POLAKÓW. Hmm, a posypki modelarskie ?? A na dodatek jest to skala 1/35 i bez nerwów kolego !! http://www.hobbysta.pl/materialy-do-budowy-dioram-posypki-c-200_201.html http://www.twenga.pl/dir-Gry-i-zabawki,Zabawki-do-kolekcjonowania,Figurki-z-gier,Posypka-modelarska Cytuj
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 Kto tu się denerwuje? Takie sytuacje już mnie tylko śmieszą... Cytuj
tankista17 Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 jak wyhodujesz zimozieloną kostrzewę w skali 1;35 to chętnie zgłoszę się po zakup;] gdzieś to już słyszałem Cytuj
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 heh możliwe ;] zapraszam do galerii. Koniec pracy z tygrysem ;] Cytuj
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 viewtopic.php?t=11164 proszę bardzo ;] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi