słomek Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 w końcu ruszyłem trochę z robotą... jak na razie to tylko tyle z podstawką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Podstawka już pomalowana. I teraz mam pytanie czy aby urealnić grunt mam także użyć techniki brudzingu i washa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Z czego robiłeś te roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Hym, w tej skali skorupa pomalowana na zielono jako trawa nie przejdzie... Jest tyle sposobów żeby wykonać zwykłą niską trawkę... Chociażby kupić najprostszą posypkę z włóknami krótkimi od Fallera czy inną kolejkową, wysmarować podłożę Wikolem i przez sitko sadzić trawkę aby jako tako stała (potem można jeszcze podmuchać)... Nawet z tych kuchennych gąbeczko-zmywaków które mają takie ciemnozielone pozwijane włókna na jednej stronie można coś ciekawego zrobić jak się drobno posieka... A ostatecznie można coś nieźle wymodzić z roślinności POLAK'a: http://modelarski.sold.pl/product_info.php?cPath=174_37&products_id=3617 A drogę dobrze chociaż poróżnicować suchymi startymi pastelami albo pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Roślinki są zrobione z włosia wyciętego z pędzla. Postaram się zrobić trawę z filcu zobaczę jak to wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 robił ktoś z Was runo z filca mielonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 A więc czas kończyć temat i niedługo trzeba będzie wstawić fotki do galerii ;] Zrobiłem trawkę ze starego moherowego beretu xD i musze Wam powiedzieć, że w miarę mi to wyszło przykleiłem ją na wikol do podstawki i zabrałem się za lakierowanie błota coby na mokre wyglądało ;] oto efekt: (fotki są ''poruszone'' bo nie użyłem flesza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Sorry, ale ta "trawa" wygląda jak zielona wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 jak wyhodujesz zimozieloną kostrzewę w skali 1;35 to chętnie zgłoszę się po zakup;] trzeba było mi pomóc jak się pytałem o sposób wykonania takiej trawy ... pozdrawiam przybyłych tu POLAKÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 jak wyhodujesz zimozieloną kostrzewę w skali 1;35 to chętnie zgłoszę się po zakup;] trzeba było mi pomóc jak się pytałem o sposób wykonania takiej trawy ...pozdrawiam przybyłych tu POLAKÓW. Hmm, a posypki modelarskie ?? A na dodatek jest to skala 1/35 i bez nerwów kolego !! http://www.hobbysta.pl/materialy-do-budowy-dioram-posypki-c-200_201.html http://www.twenga.pl/dir-Gry-i-zabawki,Zabawki-do-kolekcjonowania,Figurki-z-gier,Posypka-modelarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Kto tu się denerwuje? Takie sytuacje już mnie tylko śmieszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 jak wyhodujesz zimozieloną kostrzewę w skali 1;35 to chętnie zgłoszę się po zakup;] gdzieś to już słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 heh możliwe ;] zapraszam do galerii. Koniec pracy z tygrysem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 gdzie? bo galerii nie widze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 viewtopic.php?t=11164 proszę bardzo ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi