Wymysl Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca 2 godziny temu, barszczo napisał: No jak? Przypomnij sobie jakież to konsorcjum zablokowało wydanie Orlika . Ciekawe, że to samo konsorcjum nie zablokowało Casy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca 3 godziny temu, Wymysl napisał: Ciekawe, że to samo konsorcjum nie zablokowało Casy. A czy to nie wyszło tak, że Arma zapytała o licencję na produkcję modeli i jej nie dostała? A kto nie pytał, po prostu robi modele... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca 11 godzin temu, Grzes napisał: A kto nie pytał, po prostu robi modele... A co komu szkodzi wydać model "polskiego samolotu turystycznego" (czy jak tam się tą Wilgę klasyfikuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca 16 godzin temu, Qz9 napisał: Jest. Malował jak zawsze Seweryn Fleischer. Naprawdę? Dziwne. Zwykle na takim obrazku widnieje podpis autora, a na tym go nie widzę. I nie chce mi się wierzyć, że taki autor jak Fleischer zgodziłby się firmować taką pokrakę. Moi uczniowie po pierwszej, drugiej lekcji nie walili już takich kwiatków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca W dniu 2.07.2026 o 20:18, Wymysl napisał: Ciekawe, że to samo konsorcjum nie zablokowało Casy. W tej chwili, wszystkie prawa do Wilgi ma polska spółka Draco Aircraft która odkupiła je od Airbusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca (edytowane) @HKK dzięki za info. Idąc tym tropem doczytałem, że od 2023 r. i dotyczy to całości "tematu Wilga". Mam nadzieję, że osoby decyzyjne nie będą robić problemów jeżeli ktoś zechce wydać dobrą merytorycznie jakąkolwiek Wilgę od 1/72 do 1/32 nie uciekając się do podchodów z opisem typu "utility aircraft" jeżeli projekt modelu faktycznie utrzymuje odpowiedni poziom. Edytowane 4 Lipca przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 11 minut temu, panmopsik napisał: Mam nadzieję, że osoby decyzyjne nie będą robić problemów Nie jest wykluczone, że Answer już uzyskał licencję od Draco na ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca (edytowane) Chyba nie ma nic lepszego niż wspólpraca między projektantem modelu a właścicielem kompletu dokumentacji i wszelkiej maści praw Edytowane 4 Lipca przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi