Wymysl Napisano 2 Lipca Napisano 2 Lipca 2 godziny temu, barszczo napisał: No jak? Przypomnij sobie jakież to konsorcjum zablokowało wydanie Orlika . Ciekawe, że to samo konsorcjum nie zablokowało Casy. Cytuj
Grzes Napisano 2 Lipca Napisano 2 Lipca 3 godziny temu, Wymysl napisał: Ciekawe, że to samo konsorcjum nie zablokowało Casy. A czy to nie wyszło tak, że Arma zapytała o licencję na produkcję modeli i jej nie dostała? A kto nie pytał, po prostu robi modele... 1 Cytuj
abtb Napisano 3 Lipca Napisano 3 Lipca 11 godzin temu, Grzes napisał: A kto nie pytał, po prostu robi modele... A co komu szkodzi wydać model "polskiego samolotu turystycznego" (czy jak tam się tą Wilgę klasyfikuje) Cytuj
greatgonzo Napisano 3 Lipca Napisano 3 Lipca 16 godzin temu, Qz9 napisał: Jest. Malował jak zawsze Seweryn Fleischer. Naprawdę? Dziwne. Zwykle na takim obrazku widnieje podpis autora, a na tym go nie widzę. I nie chce mi się wierzyć, że taki autor jak Fleischer zgodziłby się firmować taką pokrakę. Moi uczniowie po pierwszej, drugiej lekcji nie walili już takich kwiatków. 1 Cytuj
HKK Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca W dniu 2.07.2026 o 20:18, Wymysl napisał: Ciekawe, że to samo konsorcjum nie zablokowało Casy. W tej chwili, wszystkie prawa do Wilgi ma polska spółka Draco Aircraft która odkupiła je od Airbusa. Cytuj
panmopsik Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca (edytowane) @HKK dzięki za info. Idąc tym tropem doczytałem, że od 2023 r. i dotyczy to całości "tematu Wilga". Mam nadzieję, że osoby decyzyjne nie będą robić problemów jeżeli ktoś zechce wydać dobrą merytorycznie jakąkolwiek Wilgę od 1/72 do 1/32 nie uciekając się do podchodów z opisem typu "utility aircraft" jeżeli projekt modelu faktycznie utrzymuje odpowiedni poziom. Edytowane 4 Lipca przez panmopsik Cytuj
HKK Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca 11 minut temu, panmopsik napisał: Mam nadzieję, że osoby decyzyjne nie będą robić problemów Nie jest wykluczone, że Answer już uzyskał licencję od Draco na ten model. Cytuj
panmopsik Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca (edytowane) Chyba nie ma nic lepszego niż wspólpraca między projektantem modelu a właścicielem kompletu dokumentacji i wszelkiej maści praw Edytowane 4 Lipca przez panmopsik Cytuj
macotra21 Napisano 3 Sierpnia Napisano 3 Sierpnia Czy wie ktos moze co sie dzieje z wersja sanitarna RWD-13? Chyba miala sie juz ukazac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi