Psar77 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) Zmiana głównego bohatera z Greka na Germańca w ciekawym i rzadko spotykanym na konkursach kammo Oto tytułowy bohater: Do popełnienia niemieckiego upiora użyję leciwego ale pięknie się prezentującego zestawu Revella (miałem się od Revella trzymać z daleka ale nie wyszło ) oraz kilku dodatków w tym żywicznego kokpitu, wnęk podwozia, kół, dysz silników oraz Mavericków bo fajnie wyglądają . Na pierwszy ogień poszedł kokpit. Siedzę wlaśnie i go piłuję Ładny detal jak na 72. Na razie tyle. Miałem porobić więcej i pokazać ale mnie wzięła przemożna chcica na napisanie posta Zapraszam do obserwowania i komentowania tego co się będzie tutaj działo. Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez Psar77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) Czemu kurfa Revell... No nic paczam Edytowane 25 Października 2022 przez mirage3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Oglądam, będziesz się mógł wyżyć przy brudzeniu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Teraz, barszczo napisał: Oglądam, będziesz się mógł wyżyć przy brudzeniu . Przypomnij sobie ile Ty ich miałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 7 minut temu, mirage3 napisał: Czemu kurfa Revell... No nic paczam Bo mam i ... bo jest ładny!!! Paczaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Jak wygląda Revell to wiem z 4 sam miałem Ale tej paskudnie płaskiej osłony kabiny to nie mogłem ścierpieć Jakie plany na tego Phantoma ? Przypominam, że to AUP jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) 8 minut temu, mirage3 napisał: Przypominam, że to AUP jest No będzie trochę scratchu w kabinie bo trzeba 3 MFDy zainstalować oraz te dodatkowe "cośki" na wlotach powietrza. Co do uzbrojenia to plan jest na coś w ten deseń : Co do paskudnie płaskiej osłony kabiny to nie będzie się rzucać w oczy bo zrobię otwarte Edytowane 25 Października 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Tych cośiów jest więcej Jutro postaram się coś ogarnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 7 minut temu, mirage3 napisał: Tych cośiów jest więcej Jutro postaram się coś ogarnąć... No jeszcze bird slices na nosie na pewno i może się jeszcze znajdzie. Jak masz gdzieś to spisane to wrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 @Psar77 F-4B/N z Hasegawy ma ? Bo mógłbyś sobie stery wysokości i anteny na wloty ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) 7 minut temu, mirage3 napisał: @Psar77 F-4B/N z Hasegawy ma ? Bo mógłbyś sobie stery wysokości i anteny na wloty ogarnąć Nie mam. A stery ze slotami już sobie zrobiłem z badziewnej ItaleroTamki Edytowane 25 Października 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 To spoko teraz trochę antenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Godzinę temu, mirage3 napisał: Jak wygląda Revell to wiem z 4 sam miałem Ale tej paskudnie płaskiej osłony kabiny to nie mogłem ścierpieć Ładnie mnie wpuściłeś w maliny z tymi Phantomami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 Baniaczki na dobranoc - pierwsze koty za płoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Października 2022 Autor Share Napisano 26 Października 2022 Zeus Project wydaje bardzo fajny secik do przeróbki na wersję grecką - co prawda w 48, ale w sumie piękna ściąga, z której mogę skorzystać przy swoim upiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 Daj spokój, ja tam Ci w tą kabinę nie będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 55 minut temu, rudy0007 napisał: Daj spokój, ja tam Ci w tą kabinę nie będę zaglądał Ale sam autor będzie o tym wiedział - rzecz bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 No stateczniki poziome będą do wymiany i trochę pierdółek w formie różnych anten i owiewek do ogarnięcia. Ale bardzo szanuję wybór użytkownika - to zdecydowanie najlepiej wyglądający Phantom. Kalki akurat szkoda, że masz już MM - świetne są greckie kalki Procal, które mają w instrukcji zdjęcia, ze wszystkimi różnicami - ja chyba się ich pozbyłem, a trochę szkoda bo bym wrzucił zdjęcie. Polecam i tak kupić ich zestaw ze stencilami bo są w fajnych dużych kalkach i bardzo ułatwiają robotę i pomagają zachować zdrowie umysłowe (cała góra skrzydła to jak dobrze pamiętam chyba z 5 kalek). Swojego jakiś czas temu pokazywałem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Października 2022 Autor Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Dzięki za info @Matys - poszperam za tymi kalkami bo te modelmakera trochę bidne mimo wszystko A ten Twój Grek bardzo mi się podoba A w kokpicie robiłeś przeróbki czy olałeś temat ? Edit: znalazłem. O te Ci pewnie chodziło ? Są i różnice o których pisałeś: Edytowane 26 Października 2022 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 21 godzin temu, Psar77 napisał: Dzięki za info @Matys - poszperam za tymi kalkami bo te modelmakera trochę bidne mimo wszystko A ten Twój Grek bardzo mi się podoba A w kokpicie robiłeś przeróbki czy olałeś temat ? Edit: znalazłem. O te Ci pewnie chodziło ? Są i różnice o których pisałeś: Na różnice w kokpicie dość późno zwróciłem uwagę więc został standardowy. Ale przy zamkniętej kabinie w 1/72 jakoś to przeboleję I tak, dokładnie o te kalki mi chodziło, i o tą do nich wkładkę. Bardzo polecam szczególnie stencile bo jak widać na obrazku dużo ułatwiają - a kładą się naprawdę fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 Sorki za off top - ale jaki zestaw w 1/72 jest lepszy od ww. Revella? Mam chrapkę na tego JETa, przymierzałem się do tytułowego Revella, nawet ktoś mi takowego sprzątną sprzed nosa na OLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 30 minut temu, sjr napisał: Sorki za off top - ale jaki zestaw w 1/72 jest lepszy od ww. Revella? Mam chrapkę na tego JETa, przymierzałem się do tytułowego Revella, nawet ktoś mi takowego sprzątną sprzed nosa na OLX Jaka wersja? Jak chcesz konkretnie F to jest tylko Revell. Jak chcesz E to wczesne to jest dostępny Fine Molds - mają też C, D, EJ, EJ kai, J. Zdecydowanie najlepszy model tego samolotu na rynku, i jest to naprawdę model fenomenalny. Jak chcesz późny E albo G to trzeba polować na Hasegawę (ważne, żeby szukać tej z dwuczęściowym kadłubem, nie tej, która jest dostępna ciągle za śmieszne pieniądze i ma z 50 lat). Ten model jest naprawdę niezły, ale praktycznie nie do dostania - pytać po kolegach na forum, albo polować na portalach aukcyjnych. Academy ma też w ofercie J - to też naprawdę fajny model, ale jednak gorszy od Fine Molds - ale jest za to tańszy. Szkoda, że na jednej wersji się skończyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 , F-4 Są dostępne jeszcze z drugiej ręki Fujimi i Italeri/Tamyia, jednak uważane są za gorsze od Revella/Hasegawy. Ciekawym modelem jest ex-Monogramowy F-4J wydany ostatnio przez Revella. Model ma wypukłe linie podziału, ale jest cenowo bardzo przystępny i najbardziej wiarygodny względem bryły, na poziomie Fine Mold (tyle że formy mają min 40 lat co niestety widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 27 Października 2022 Autor Share Napisano 27 Października 2022 Ja myślałem przez chwilę o zamianie Revella na Finmoldsa ale okazało się, że w tych które wypuścili nie ma wersji E ze slotami na skrzydłach więc stwierdziłem, że bez sensu kupować skoro mam ten, a ten naprawdę mi się podoba Zainwestowałem w dodatki i myślę, że to dobra droga. Nie wiem w sumie czemu Revell tłucze te ex-monogramy - ten model jest z 97 roku i wygląda praktycznie jak to co teraz Academy wypuszcza - może linie nie maja takiej ostrości, ale wciąż uważam, że wyglądają super jak na 25 letni projekt. Tymczasem sprawdzam sobie jak żywice pasują i wyglada na to, że będzie git Na razie utknę trochę na kabinie bo trzeba zmienić zarówno tablice pilota jak i operatora przy czym u tego drugiego to jeszcze więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 Piotrek jak coś pójdzie nie tak, to w razie czego to mam dawcę części : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi