robertmodelarz Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Pięknie po prostu!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Zwaloryzowany w każdym calu i detalu - miażdżysz Jeden z tych, co to szkoda będzie malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 20 Listopada 2022 Autor Share Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) 3 godziny temu, TAW napisał: Zwaloryzowany w każdym calu i detalu - miażdżysz Jeden z tych, co to szkoda będzie malować. Dzięki, efekt końcowy już niedługo tylko jeszcze brakuje kilka maleństw ale to wkrótce. Edytowane 20 Listopada 2022 przez KaMiV13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) Nie zmęczył jeszcze, jak teciak ? To mniejsza skala dwukrotnie. Świeci się nieźle Z tego widzę, jak ktoś błotniki ma, to w tygrysie nie lada zabawy, ta kanciastość i ruchome przednie błotki Edytowane 20 Listopada 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 20 Listopada 2022 Autor Share Napisano 20 Listopada 2022 1 godzinę temu, MayonesEXG7 napisał: Nie zmęczył jeszcze, jak teciak ? To mniejsza skala dwukrotnie. Świeci się nieźle Z tego widzę, jak ktoś błotniki ma, to w tygrysie nie lada zabawy, ta kanciastość i ruchome przednie błotki Jest trochę zabawy z tymi blaszkami a w szczególności z błotnikami ale powoli i starannie do celu a co do teciaka to startuje z nim od grudnia więc postępy znowu zaczną sie pojawiać, podkład juz jest na wszystkich elementach wewnętrznych więc tylko pomalować i upiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 W dniu 19.11.2022 o 20:57, KaMiV13 napisał: Już prawie koniec, dziś wleciał uchwyt na podnośnik i blaszki na wydech(wydech dostanie strukturę więc się nie przejmujcie się za tak uciapany). Jeszcze kilka drobiazgów i bede brał się za malowanie, praca trochę przystopowała z braku czasu ale mam nadzieje ze w niedziele nadrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 A ten wyrzutnik granatów nie powinien być w druga stronę ? w sensie na zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 4 godziny temu, Kriston napisał: A ten wyrzutnik granatów nie powinien być w druga stronę ? w sensie na zewnątrz ? Strona o Tygrysach: https://tiger1.info/EN/S-mine-brackets.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Share Napisano 26 Listopada 2022 (edytowane) Tak powinny być tak jak na zdjęciu powyżej ale ja robie Tygrysa o numerze S20 który miał takowe wyrzutnie nieprzykręcone a na szczegółowe objaśnienie zapraszam na początek 2 strony tam kolega opisał to bardzo dobrze. Edytowane 26 Listopada 2022 przez KaMiV13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 28 Listopada 2022 Autor Share Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) Dziś spawy jest to bardzo monotonna robota no ale jak ma coś wyglądać dobrze to trzeba zrobić i to. Zrobiłem kilka zdjęć na których mniej więcej widać spawy nie są jakiegoś super wykonania ale spełniają role. Koła już pomalowane i zabezpieczone czekają na efekty otarć i kurzu. Edytowane 28 Listopada 2022 przez KaMiV13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 29 Listopada 2022 Autor Share Napisano 29 Listopada 2022 (edytowane) Malowanie wieży przebiegło sprawnie i wyglada to całkiem nieźle a co do wad to zeszlifowałem sobie otwory lub śruby nwm ( będę musiał tam dać jakąś flagę lub jakąś plandekę lub coś takiego czekam na wsze propozycję), niestety właz nad ładowniczy został zaklejony ponieważ go uszkodziłem i toby było na tyle, wieża zrobiona na gotowo już z właściwym kamo zabezpieczona bezbarwnym lakierem (kopuła dowódcy jest jeszcze z nią trochę pracy ale będzie wklejona lada dzień. Zapodkładowałem sobie wszystkie klamerki oraz uchwyty na narzędzia by zobaczyć czy widać te ślady po zmywaczu ca i trochę niestety widać i bede musiał to podszlifować Edytowane 29 Listopada 2022 przez KaMiV13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Widze, ze juz kolega zaczal malowanie. Sklonilo mnie to podzielenia sie dosc ciekawa dyskusje na temat kolorow tropikalnych w niemieckiej armii. https://www.tapatalk.com/groups/missinglynx/ral-8000-ral-7008-ral8020-ral-7027-comparison-amon-t324686-s20.html Zastanawia mnie, czy kiedys nie okaze sie, ze kolory jakimi malujemy nasz modele sa zupelnie bledne w porownaniu do oryginalow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi