Szałek_CMG Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 No to stało się Paski odklejone...i powiem,że według mnie, jak na drugi model to jest pięknie...nic nie odeszło Teraz pozostało kabinkę umyć porządnie, zmyć resztki kleju od taśmy, wyrównać łączenia kolorów, później clar, polerka i koniec Ale teraz już powinno być z górki Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 A to na lewym przednim kancie kabiny? Takie niebieskie? Na pierwszy rzut oka jest dobrze. Czekamy na klar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 No tylko to odeszło, ale na to przychodzi atrapa, więc i tak tego nie widać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Pop prostu perfekcja.... Jest bardzo ładnie, czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Trucker Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 wydaje mi się czy na lewych drzwiach jest jakas plama żółtego? Ogólnie bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Nie nie, nic takiego tam nie ma, wydaje Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Wydawać to się raczej nic nie wydaje bo coś tam jest, ale to coś chyba Ci kapneło w ogóle nie groźnego. *Zaznaczyłem na czarno PS: Malowanie Perfekcja ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Mi sie wydaje że to "coś" sie odbija w lakierze , nic tam tak na prawde nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Piękne malowanie i niesamowita precyzja!!!! Widać serce jakie wkładasz w ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Tak jak mówi Kruger, dokładnie odbija tam się żółty pasek z opakowania Motipa Pokaże z bliska na fotce po polerce, że nic tam nie ma Po prostu wina połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Hehe Maciek to zaleta raczej, a nie wina. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 No to kolejny aktual. Trochę popracowałem ostatnio, no i chyba jest co pokazać Od razu mówię, że fotki trochę gorzej ukazują rzeczywistość, na żywo jest lepiej...no ale dziś pogoda jest jaka jest więc nie ma się co dziwić, że brzydkie zdjęcia. KABINA: Położony CLAR, świeżo przyniesiona do domu. Nie znam się zbytnio jeszcze, więc oceńcie Wy jak to wyszło: ATRAPA: Otóż atrapa jest tylko pomalowana kolorami bazowymi, nie jest nawet umyta po maskowaniu. Przyjdzie na nią CLAR, więc należyty połysk też otrzyma. Są dwa miejsca gdzie taśma przepuściła, ale to będzie zrobione RURKA NA DACH: Tu w sumie nie ma się co rozpisywać, zrobiona z kawałka ramki, trochę spachli, dobrych chęci i jest KOŁA: Tutaj tylko wszystko przyłożone do zdjęcia. Piasty są przerobione na oryginalne Scaniowskie, by KFS. Do tego od siebie dodałem obręcze wokół, ponieważ według mnie tak jest ładniej RAMA: Hmmm jakieś może 50% na razie...świeżo przyniesiona z piwnicy, po malowaniu...dojdzie oczywiście osprzęt odpowiedni Silnik też się jeszcze trochę wzbogaci ;) ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Widze że ŚWIATOWY model hehe ładnie jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Widziałem że Ci po wodnym sie zrobiła na lakierze taka morka , zupełnie miałem tak samo w magnumce , w sumie mam nadal , masakra poprostu . Fajna rurka na dach z michelinkami , i gen połysk fajny ma kasta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Pięknie zwłaszca rura na dach a z czego ,,Michelinki" nie wiem jak sie dokładnie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Z zestawu Italeri No. 720 Jak narazie wszystko jest ok i mi sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Bardzo ładny czysty ciekawy model, a jeszcze bardziej fascynujące ze odwzorowujesz prawdziwą ciężarówkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Aktual wymuszony na mnie przez Wojtka :evilgrin0039: Zdjęcia na szybko, więc zawiewa lipą, no ale pokazuje co mam Silnik 100% Osłony międzyosiowe. Kolor jest kiepski, bo światło lampki się odbija od nich i tak brzydko wyszły :ashamed0005: Silnik wsadzony na stałe: Nadkola. Dojdą jeszcze tablice ostrzegawcze oraz rejestracja Atrapa jeszcze nieskończona, dodałem kalki. Wygląda lipnie, ale zapewniam że to wina fotek robionych przed chwilą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Silnik jest poprostu boski , pozwolisz ze sobie ściągne to i owo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Ahh bardzo ładnie Ci wyszedł silnik, zgodzę się z przedmówcą... Atrapa z oznaczeniami też ładnie się prezentuje, nie mogę się doczekać na efekt końcowy twoich prac przy modelu. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 No to dziś daję trochę konkretniejsze fotki Podwozie w stanie jakieś 90% Dojść musi przedni zderzak i małe detale, w postaci lamp, tablic itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Bardzo ładnie wygląda podwozie. Kabina również. Tak 3maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Fajnie,Fajnie,Fajnie.No na razie spoko! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Szałek, Ty robiłeś polerke tylnych nadkoli?? Jeśli nie to jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności malarskich Pięknie się prezentuje ten model, szczególnie kontrast krwiście czerwonego koloru i srebrnej blachy ryflowanej Tylko tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Ahh rewelacyjnie się prezentuje jestem pod wrażeniem ! Bardzo ładnie wygląda z tymi blachami. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi