Leszek.Sz. Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Zestaw Tamiya+ blaszki edurda pokrywy silnika+ metalowa lufka. Gąsienice gumowe zestawowe, własna inwencja to przewody paliwowe i kable do lamp. Malowanie ''zimowe'', model lekko przykurzony pigmentami, słabe światło podczas robienia zdjęć rozmyło pewne niuanse których nie widać na fotkach. Model na rozruch po kilku latach przerwy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Super. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Model bardzo ładnie wykonany, ale trochę mało zimy w tej "zimie": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 Mało zimy bo powinna być podstawka zimowa, wczesna wiosna go zaskoczyła i nie zdążyli zmyć białej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Model pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Ładnie pomalowany i w sumie to wszystko. Brak jakiegokolwiek weatheringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Ładnie zrobiony, zima delikatna, taki zaraz po przyjeździe na poligon. Tylko ma jeden feler to nie polski T 55 znowu a szkoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Przez to że jest taki czysty to wygląda bardziej jak ładna zabawka , samo wykonanie wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Kolega miał przerwę. Kolega się poprawi. Ma potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Diabeł mnie podkusił, żeby tu wejść. Nigdy tego nie robię, ale w tym wypadku jest zima, więc zakryj mu plandeką całą pokrywę silnika. Malowanie OK. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 16 godzin temu, OLO napisał: Tylko ma jeden feler to nie polski T 55 znowu a szkoda. Napisz dlaczego ''nie nasz'' coby inni wiedzieli jak zrobić ''nasz'':) . Tak z grubsza pokrywy są nasze, prawa tylna z podcięciem, rura do brodzenia ''nasza'', aczkolwiek te trzy uchwyty za grubaśne dałem, na tylnej płycie jest ''nasza'' blacha z 4 śrubami ( zasłonięta przez belkę) - nie ma lampy z tyłu wieży i uchwyty na szpeje na wierzy też chyba na pałę rozmieściłem. .Mini art robi ''naszego'' z wszystkimi niuansami. Na razie czeszę warsztaty w podpatrywaniu robienia spawów (IS-2). Ale będzie też ciekawostka ''nasz'' T-54A z płytą silnikową ''nie 'naszą'' - znalazłem dobre zdjęcia z poligonu z 1964 roku i zdziwiłem się że ''nasze'' mają ''nie nasze'' płyty silnikowe Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 W dniu 8.12.2022 o 15:36, Leszek.Sz. napisał: Model na rozruch po kilku latach przerwy. No i starczy tej przerwy. Ja zapytam o te białe psiknięcia. Czy to elementy kamuflażu, czy oszronienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 Luźno wzorowałem się na tym schemacie, ale w originale pewnie było to malowane z pędzla jakąś zmywalna farbą. No ale jak to zrobić czołg mając samolotowe nawyki, trzeba wracać na swoje podwórko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buberson Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 9.12.2022 o 15:43, Leszek.Sz. napisał: Napisz dlaczego ''nie nasz'' coby inni wiedzieli jak zrobić ''nasz'':) . Tak z grubsza pokrywy są nasze, prawa tylna z podcięciem, rura do brodzenia ''nasza'', aczkolwiek te trzy uchwyty za grubaśne dałem, na tylnej płycie jest ''nasza'' blacha z 4 śrubami ( zasłonięta przez belkę) - nie ma lampy z tyłu wieży i uchwyty na szpeje na wierzy też chyba na pałę rozmieściłem. .Mini art robi ''naszego'' z wszystkimi niuansami. Na razie czeszę warsztaty w podpatrywaniu robienia spawów (IS-2). Ale będzie też ciekawostka ''nasz'' T-54A z płytą silnikową ''nie 'naszą'' - znalazłem dobre zdjęcia z poligonu z 1964 roku i zdziwiłem się że ''nasze'' mają ''nie nasze'' płyty silnikowe Pozdr No to właśnie pokrywy nie są nasze.W czołgach T-55A polskiej produkcji pokrywa silnika i pokrywa filtra powietrza były bez rantów a ta filtra powietrza nie była ścięta.Druga sprawa,że to T-55 a nie T-55A bo ani właz kierowcy ani pakera i dowódcy nie mają osłon przeciw broni ABC Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Buberson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 Pisałem, że plandeka na pokrywę bo zima jest i po sprawie a w opisie tylko zmiana bez A i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi