Marcin M. Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 (edytowane) Może jeszcze jedną scenkę uda się zacząć po świętach... Skala mieszana, mam nadzieję na uzyskanie ciekawego efektu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Dwa zestawy Ścibora, Dwarven Cannon w skali 15 mm i Orc Mech w skali 28/32 mm. Jak zwykle, ręczna robota, doskonała jakość odlewów, żywica twarda i sucha. Inbox 1. Cały zestaw to raptem cztery maleńkie elementy, w tradycyjnym pudełku, z kolorową etykietką: Armata, kalibru lilipuckiego: Wózek z amunicją: Operatorzy: Inbox 2. Fajne duże pudełko z pojazdem, podstawką i osprzętem. Mech. Zawiera lokowanie produktu w postaci słoika od Citadeli. Operator: Osprzęt - o ile się nie mylę części z panzera są tu?.. Podstawka, nie wykorzystam jej: Koncepcja scenki, spotkanie na łączce: M. Edytowane 26 Grudnia 2022 przez Marcin M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 kurde ten ork wygląda jak 3x krasnolud.... prędzej rzekłbym że to jakiś goblin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2022 12 godzin temu, M.A.V. napisał: kurde ten ork wygląda jak 3x krasnolud.... prędzej rzekłbym że to jakiś goblin Ork, tylko taki wyrośnięty może im się wykluł prototyp - różnica skali robi swoje. Trole chyba są większe, gobliny mordki mają takie bardziej nochalowate ale są wielkości podobnej do orków, przynajmniej u SMM (goblin będzie w cz.2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 8 godzin temu, Marcin M. napisał: Trole chyba są większe... racja - to je właśnie miałem na myśli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 11 godzin temu, Marcin M. napisał: Ork, tylko taki wyrośnięty może im się wykluł prototyp Moim zdaniem to klasyczny przykład gruczolaka przysadki z wyraźnymi cechami akromegalii. Po ludzku mówiąc, jak już dorósł to mu przysadka zaczęła autonomicznie wydzielać duże ilości hormonu wzrostu. Stąd gigantyzm i charakterystyczny przerost żuchwy dobrze widoczny na zdjęciach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2022 Tyle na początek. Maluchy jeszcze niewyjściowo wyglądają... Miejsce na oczy jest... Powinienem spróbować... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Krasnale dostały trochę więcej życia... A armata - okucia... Edytowane 30 Grudnia 2022 przez Marcin M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 Pierwszy krasnal gotowy... I armatka... Ewentualnie jeszcze podmaluję na gotowo na podstawce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 Minigaleria... 1. etap za mną. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 Oponenta zacząłem malować. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2023 WIP... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 Piękności wychodzą! (chociaż ork, to ma taką minę, że lepiej do niego nie podchodzić ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2023 W dniu 11.01.2023 o 23:22, Kolekcjoner WP napisał: Piękności wychodzą! (chociaż ork, to ma taką minę, że lepiej do niego nie podchodzić ) Dzięki. A ork to paskud ale jakoś tak sympatyczny. Dokończyłem, zmieniając kolorystykę naramienników. Preszajding pędzlem czarną farbą na tanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Efekt dzisiejszego malowania... M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 Udało mi się dzisiaj zakończyć główne prace nad pancerzem reaktywnym, włazem i podwoziem, jutro podmaluję jeszcze co nieco - na co zwrócę uwagę, bo farba musi dobrze wyschnąć. M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Jak zawsze spod twojego pędzla, czyli GENIALNIE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 Dzięki! Ja najbardziej się cieszę z tego, że mimo braku aerografu udało mi się uzyskać taki efekt na kadłubie. Wstępnie pomalowałem manipulator i działko i zamontowałem je, pinując dla pewności. Zostało teraz domalować na gotowo. Czy wąż doprowadzający paliwo do dyszy działka powinien być w innym kolorze niż pozostałe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2023 Ork gotowy. Podmalowałem co trzeba, płomyk zrobiłem z kawałka chusteczki nasączonej CA i pomalowanej washem Cassandora Yellow z Citadeli. GALERIA, coby nie przeładowywać wątku, zerknijcie łaskawie sobie. No to teraz posadzę trochę trawy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 Posiałem trawę, użyłem tym razem 1, 3 i 4.5 mm, na ciemnobrązowym podkładzie. Teren trochę podwyższyłem styrodurem, na to poszła posypka. Dodam jeszcze parę pojedyńczych kępek. Jestem zadowolony. Po ustawieniu wszystkiego, dodam jeszcze może trochę roślinności. Pomyślałem, że warto by obrońców wspomóc małym szańcem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 16.01.2023 o 21:32, Marcin M. napisał: że mimo braku aerografu Mimo?!? Chłopie, Tobie aerograf jest do niczego niepotrzebny, jesteś Mistrzem pędzla. Edytowane 21 Stycznia 2023 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 Dzięki, ale do tego poziomu jeszcze daleka droga. Zrobiłem drogowskaz i zacząłem meblować podstawkę. M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 pomysł z ziemnym bastionem super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 1 minutę temu, M.A.V. napisał: pomysł z ziemnym bastionem super Dzięki, przynajmniej w ten sposób mogłem im pomóc . No cóż, chyba gotowe. Nie chciałem przeładowywać duperelami, więc dodałem tylko kępki i kwiatki M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Fajna sprawa Plus za smaczek z rosyjska flaga na ramieniu orka Swoja droga nie powinno być "Krasnoludy kontra Orkowie"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2023 Godzinę temu, halset napisał: Fajna sprawa Plus za smaczek z rosyjska flaga na ramieniu orka Dzięki . Jeszcze parę pomysłów mam. Godzinę temu, halset napisał: Swoja droga nie powinno być "Krasnoludy kontra Orkowie"? Na początku było, ale wydawało mi się zbyt dostojne i skróciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi