Endrju Napisano 1 Listopada 2023 Share Napisano 1 Listopada 2023 Wygląda to na części od przynajmniej 5 modeli. Ogarniesz to wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 1 Listopada 2023 Autor Share Napisano 1 Listopada 2023 41 minut temu, Endrju napisał: Wygląda to na części od przynajmniej 5 modeli. Ogarniesz to wszystko? No tak, 2x Churchill, 2x T-28 i FT-17. Tak ogarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 No to gratuluję. Ja gdybym jeden model powycinał z ramek od razu to po tygodniu już bym chyba połowy części nie ogarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Listopada 2023 Autor Share Napisano 4 Listopada 2023 W dniu 2.11.2023 o 08:12, Endrju napisał: No to gratuluję. Ja gdybym jeden model powycinał z ramek od razu to po tygodniu już bym chyba połowy części nie ogarnął. Te modele akurat buduje już po parę razy więc ogarniam. Wyjątek stanowi tu FT-17 ale ma części w innym odcieniu niż do T-28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Listopada 2023 Autor Share Napisano 7 Listopada 2023 Pare zdjęć Pz. Beob. Wg. IV Ausf. J Border. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 9 Listopada 2023 Autor Share Napisano 9 Listopada 2023 (edytowane) Aktualnie: Edytowane 9 Listopada 2023 przez Konrad-Ciba 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 9 Listopada 2023 Share Napisano 9 Listopada 2023 (edytowane) Warsztat, jak już pisałem, super. Wszystko mi się podoba Nie chciałbym tutaj udawać mądrego, ale lampa konwojowa w pz IV w pozycji którą pokazujesz miała kolor zielony, a nie czerwony. (czerwony był w pozycji odwrotnej) Łatwe do poprawki Edytowane 9 Listopada 2023 przez Radek Filipek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Listopada 2023 Autor Share Napisano 10 Listopada 2023 8 godzin temu, Radek Filipek napisał: Warsztat, jak już pisałem, super. Wszystko mi się podoba Nie chciałbym tutaj udawać mądrego, ale lampa konwojowa w pz IV w pozycji którą pokazujesz miała kolor zielony, a nie czerwony. (czerwony był w pozycji odwrotnej) Łatwe do poprawki Bardzo dziękuje. Oczywiście się poprawi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Chciałem się oderwać od szlifowania elementów i jasne obicia wylądowały na T-28 wczesnym. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 12 Listopada 2023 Autor Share Napisano 12 Listopada 2023 Fota warsztatowa. Zdjęcie robione telefonem. Gąsienice do T-28 wczesnego gotowe do brudzenia i przecierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 12 Listopada 2023 Autor Share Napisano 12 Listopada 2023 Pora na brudzenie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 Mógłbyś tak krok po kroku etapy malowania gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 13 Listopada 2023 Autor Share Napisano 13 Listopada 2023 29 minut temu, GTiStyle napisał: Mógłbyś tak krok po kroku etapy malowania gąsienic? Te na T-28 były czernione w płynie ale przy najbliższej okazji mogę coś pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Jeżeli tylko możesz to bardzo chętnie się dokształcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Listopada 2023 Autor Share Napisano 14 Listopada 2023 26 minut temu, GTiStyle napisał: Jeżeli tylko możesz to bardzo chętnie się dokształcę. No mogę, pewnie. Tylko czasu ostatnio mało na cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Listopada 2023 Autor Share Napisano 14 Listopada 2023 PS Chyba przy budowie Beo coś wspominałem o gąsienicach. Poszukaj w wątkach. Rozwinę temat jak będę robić Pz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Niezła kolekcja widać że masz do tego rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Listopada 2023 Autor Share Napisano 15 Listopada 2023 15 godzin temu, CH123 napisał: Niezła kolekcja widać że masz do tego rękę Dzięki. Nie wiem narazie jak brudzić T-28 więc przeskoczyłem na T-35 wczesnego. Pozostały tylko zapinki na narzędzia wraz z nimi samymi, złożenie gąsienic - dziś się tym zajmę, dosłownie kilka elementów fototrawionych i kupno luf karabinów. Model docelowo będzie przestawiać pojazd zimowy. Już mam fajną koncepcje na to malowanie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Za niedługo biorę się za zapinki. Jeszcze tylko kilka ogniw. W międzyczasie postanowiłem obić T-28, problem jednak jest w farbie. Ktoś mógłby mi polecić odcień zbliżony do tej zieleni z palety Vallejo? Będę mocno to rozjaśniał ale baza musi być zbliżona. W bonusie krótki film. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Listopada 2023 Autor Share Napisano 19 Listopada 2023 Już na kapciach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 20 Listopada 2023 Share Napisano 20 Listopada 2023 Wyjątkowy brzydal. ( T-28) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Listopada 2023 Autor Share Napisano 23 Listopada 2023 Narzędzia gotowe. Pozostało kilka części. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Listopada 2023 Share Napisano 24 Listopada 2023 20 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Narzędzia gotowe. Pozostało kilka części. Mistrzu biję pokłony !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 W dniu 24.11.2023 o 20:46, Paweł Czarnocki napisał: Mistrzu biję pokłony !! A idź Ty! Nie mam narazie luf do T-35 więc niedziela mija przy szlifowaniu części. Staram się codziennie poświecić przynamniej te 15 minut na pracę. Coraz więcej części już gotowych. Dziękuję Piotrowi za podesłanie mi błotników do Churchilla. Znalazłem super temat na odpoczynek. Niedługo go wrzucę na warsztat - model bezstresowy i prosto z pudła. Po prawej części już gotowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi