jmx62 Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Na fali nowych tematów z boxartami wrzucam te nasze, "dobre bo polskie" A można było spróbować może chociaż na poziomie Hellera no bo M-x trochę przerósł całość konkurencji. Może ktoś ma jeszcze inne, zapraszam do prezentacji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 Moim zdaniem najlepsze i najciekawsze ilustracje z tego zestawienia to prace autorstwa ś.p. artysty plastyka Grzegorza Niewczasa (P-11C, P-7A, RWD-8). Jak się dobrze przyjrzeć to są one wykonywane aerografem co nadaje im swoistego charakteru. To co mi się w nich podoba to pewna umowność, ulotność coś co nadaje im życia. Grzegorz Niewczas wykładiwca warszawskiej ASP . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Uzupełniam szybowce: Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Grzes 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 Bocian i Jantar już są, Gil i Sęp jest ale w innej edycji. Dzięki. Z Jantarem była taka historyjka. W 1980 zostałem członkiem Aeroklubu Orląt i dumnym posiadaczem 3 mewek (pilot szybowca IIIklasy) - ło rany jak to brzmi dumnie Jak wróciłem do domu na koniec wakacji musiałem rodzicom opowiedzieć co i jak(wtedy nie było komórek, internetów, nie było zasięgu i wgl...) Żeby lepiej zobrazować zdjąłem z półki i podstawki Jantara, kawałek nitki za linę holowniczą, Czaplę jako holownik(nie miałem nic innego - to miał być Jak-12 używany u nas do holu) i wszystko elegancko wytłumaczyłem. Teraz pewnie znalazłbym jakiś filmik na Y-T i go puścił do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrf Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Witam. Ktoś pamięta takie siedleckie "boxarty"? Początek lat 80-tych, zdaje się, że czasem pisało na pudełku, że jest to "opakowanie zastępcze". Nie patrzcie na datę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 W dniu 16.01.2023 o 21:34, jrf napisał: Witam. Ktoś pamięta takie siedleckie "boxarty"? Początek lat 80-tych, zdaje się, że czasem pisało na pudełku, że jest to "opakowanie zastępcze". Nie patrzcie na datę. Mam P.11c w takim opakowaniu. Kiedyś miałem też "Śmigłowiec". Jak piszesz było to opakowanie zastępcze z lat 1981-1982, bo pewnie nie było wtedy niczego do wydrukowania barwnych pudełek, które chociaż prymitywne, to jednak jakąś tam estetykę posiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Można było nie mieć super poligrafii, ale grafika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 12 godzin temu, kopernik napisał: Można było nie mieć super poligrafii, ale grafika ? moze i tak ale nie sposob zatrudnic jakiegos artyste do grafiki pudelka modelu samolotu za 14 zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 6 godzin temu, BRAVO112 napisał: ale nie sposob zatrudnic jakiegos artyste do grafiki pudelka modelu samolotu za 14 zl... Za te bohomazy też trzeba było zapłacić ! Myślę, że średnio utalentowany student ASP, coś sensownego by namalował. Produkty eksportowe też odstraszały dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 kopernik wrzuciłeś tego czeskiego Karasia i od razu zaświtała mi taka myśl. Ciekawe czy na zagranicznych forach ktoś prowadzi taką dyskusje jak my tutaj na temat starych modeli? Oczywiście że nie może być w tytule PRL-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 16 minut temu, jmx62 napisał: Ciekawe czy na zagranicznych forach ktoś prowadzi taką dyskusje jak my tutaj na temat starych modeli? Nawet jeśli gadają, to nie mają tak fajnych dyskutantów jak u nas 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 Bo prawda jest taka że jest tu paru gości porządnie zakręconych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 tak, ale oni mieli Matchboxy a my PZW, Kobylke i inne a jak wygladaly Matchboxy, to wszyscy wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 4 godziny temu, BRAVO112 napisał: tak, ale oni mieli Matchboxy a my PZW, Kobylke i inne a jak wygladaly Matchboxy, to wszyscy wiemy Ci co mieli Matchboxy, nie zakosztowali życia w ustroju słusznie minionym. Jednak Są tacy, co byli w Układzie Warszawskim, i mieli np KP, Smer, Veb Plasticart ... Ale to temat raczej do "Jak hartowała się ..." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 Dobrze kopernik prawi. To do "Jak hartowała się ..." Tu rozprawiamy się z boxartami PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 OK chociaz ten czeski " Karas " jest straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi