Maciej R Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Cześć. Koniec. Pierwszy ukończony model czołgu w skali 1:35 od jakiś 15 lat. Model Hobby Boss bardzo przyjemnie się składał. Przedstawia T-50 zdobytego przez Finów. Wykonałem go w malowaniu z 1942 roku. Wówczas czołg posiadał wymalowaną na wieży nazwę "Niki". Szpachla nie była potrzebna. Malowany harabami Mr. Hobby oraz Hataką. Brudzenie specyfikami AK i MIG. W zamyśle podstawka ma przedstawiać moment roztopów. Zapraszam do oglądania 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Niezły syf! Chodzi mi oczywiście o warunki drogowe Od razu po tej winetce widać, że to taka końcówka zimy - jest jeszcze zimno ale śnieg już puszcza więc jest paskudna wilgoć w powietrzu. W taką pogodę suche i ciepłe wnętrze czołgu na pewno jest przyjemniejsze niż bycie na zewnątrz. Nawet jeśli w środku czuć kwaśny odór przepoconych załogantów i wyziewów z silnika. Mimo że T-50 nie należy do moich ulubionych konstrukcji to model wyszedł świetnie a całość ma swój klimat. Dziękuję za podzielenie się warsztatem i gotową pracą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Super! I wielki plus za podstawkę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 świetnie wyszedł a z taką podstawką od razu +20 do prezencji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Bardzo ładnie wyszedł. Rzadko widywany temat na modelarskich warsztatach, podobnie jak i na polach bitew, a szkoda bo wygląda całkiem wdzięcznie Na tej podstawce widać też jak nieprzyjemny musiał być ten kamuflaż w takich właśnie warunkach jakie nam zaserwowałeś dla chcącego wziąć ten pojazd na cel. Dobra robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Temat ciekawy. Wykonanie modelu i podstawki super. Bardzo mi się podoba. Mi w tej minidioramie brakuje jakiegoś ludka. Ja bym dorobił żołnierza idącego obok czołgu z rowerem albo z nartami na ramieniu. Jest to oczywiście moja wizja i niekoniecznie musi się podobać innym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Te roztopy to Ci się udało zrobić. Czołg też niczego sobie ale to podstawka bardziej przyciągnęła moją uwagę - może dlatego, że przez kawał życia mieszkałem w domu oddalonym od drogi asfaltowej o jakieś 100m i takie widoki na gruntowej były "codziennością". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej R Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 Godzinę temu, Endrju napisał: Temat ciekawy. Wykonanie modelu i podstawki super. Bardzo mi się podoba. Mi w tej minidioramie brakuje jakiegoś ludka. Ja bym dorobił żołnierza idącego obok czołgu z rowerem albo z nartami na ramieniu. Jest to oczywiście moja wizja i niekoniecznie musi się podobać innym. Początkowo miałem taki pomysł. Jednak zmęczył mnie ten projekt i chciałem go po prostu skończyć na przyzwoitym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Ludka to można w każdej chwili dostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi