Skocz do zawartości

PZL P.24G - IBG 1:72

Mikolaj75

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę super jest ta 24, patrzę i patrzę na tą galerię codziennie i się napatrzeć nie mogę. Sam zaglądam do swojego pudełka z tym modelem, zapewne jak niejeden kto tu zajrzy😄

Powinieneś dostać jakąś gratyfikacje od IBG bo pewnie znacząco zwiększyłeś zainteresowanie ich modelem w ostatnim czasie 😁 

Mam jeszcze pytanko o podwozie, kombinowałeś coś przy nim, czy jest zestawowe jednoczęściowe?

Edytowane przez arhtus

Dziękuję bardzo.

Arhtus - tego rodzaju opinie są bardzo budujące. No i będzie mi miło, jeśli ktoś z IBG posłucha Twojej rady 🙂 Tak czy inaczej z tą firmą mam dobre wrażenia - zestawy są dobre, coraz lepsze, kiedyś poprosiłem o brakujące części to bez problemu otrzymałem. Natomiast wcale nie muszą mnie oceniać jako dobrego klienta - zamiast wydawać bilety NBP, sporą flotę zestawów IBG wygrałem na różnych imprezach, w tym w ramach nagród specjalnych "za najciekawszy model z zestawu IBG wg przedstawicieli producenta"....

Akurat tego PZL-a nabyłem drogą kupna 😁

Co do kółek - są w całości. Ale ponieważ były na nich "jamki zdrady" zeszlifowałem dekle, wyrównałem powierzchnię, zrobiłem nowe i dodałem nity z kulek BGA:

image.thumb.jpeg.039c3fce9327bd829932a84985cb545d.jpeg

Edytowane przez Mikolaj75
  • Like 3

Dzięki, ciekawy pomysł, trzeba będzie chyba zrobić tak samo, bo w każdym z trzech moich 24 jamki niestety są 😑

Co do IBG i reakcji na "reklamację" to ja niestety nie mam tak pozytywnych doświadczeń. Moja wiadomość wysłana do nich pozostała bez odpowiedzi.

No i jeszcze standardowy apel do polskiego producenta 😄

Jakby ktoś z IBG czytał te posty, to proszę rozważyć wcielenie w życie pomysłu z PZL-kami w 1/48.  Taka duża 24 ze skrzydełkami i taką blachą na nich, jak na modelu w mniejszej skali.. ojjj mniam 🤩  Na premierę można przekazać jeden taki model Mikołajowi, On zrobi robotę, pokaże na forum i słupki sprzedaży podskoczą w kosmos 😁 gwarantowany sukces 😁      

• 10 months later...

Nieco ponad dwa tygodnie temu aeroplanik zadebiutował tam gdzie 85 lat temu jego pierwowzór, czyli w Atenach na imprezie IPMS Hellas - 27-29 października 2023.

Został doceniony złotym medalem, co bardzo mnie cieszy - dobra ocena gospodarzy modelu w ich barwach ma swoistą wartość dodaną.

24G Ateny.jpg

• Like 19