Mikolaj75 Napisano 12 Stycznia 2023 Autor Napisano 12 Stycznia 2023 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: jakich wybijakow uzywales? Nie używałem, wszystko ręcznie, wiertełka i freziki - każdy otworek jeden po drugim... Cytuj
arhtus Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Naprawdę super jest ta 24, patrzę i patrzę na tą galerię codziennie i się napatrzeć nie mogę. Sam zaglądam do swojego pudełka z tym modelem, zapewne jak niejeden kto tu zajrzy Powinieneś dostać jakąś gratyfikacje od IBG bo pewnie znacząco zwiększyłeś zainteresowanie ich modelem w ostatnim czasie Mam jeszcze pytanko o podwozie, kombinowałeś coś przy nim, czy jest zestawowe jednoczęściowe? Edytowane 14 Stycznia 2023 przez arhtus Cytuj
Mikolaj75 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Dziękuję bardzo. Arhtus - tego rodzaju opinie są bardzo budujące. No i będzie mi miło, jeśli ktoś z IBG posłucha Twojej rady Tak czy inaczej z tą firmą mam dobre wrażenia - zestawy są dobre, coraz lepsze, kiedyś poprosiłem o brakujące części to bez problemu otrzymałem. Natomiast wcale nie muszą mnie oceniać jako dobrego klienta - zamiast wydawać bilety NBP, sporą flotę zestawów IBG wygrałem na różnych imprezach, w tym w ramach nagród specjalnych "za najciekawszy model z zestawu IBG wg przedstawicieli producenta".... Akurat tego PZL-a nabyłem drogą kupna Co do kółek - są w całości. Ale ponieważ były na nich "jamki zdrady" zeszlifowałem dekle, wyrównałem powierzchnię, zrobiłem nowe i dodałem nity z kulek BGA: Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Mikolaj75 3 Cytuj
arhtus Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Dzięki, ciekawy pomysł, trzeba będzie chyba zrobić tak samo, bo w każdym z trzech moich 24 jamki niestety są Co do IBG i reakcji na "reklamację" to ja niestety nie mam tak pozytywnych doświadczeń. Moja wiadomość wysłana do nich pozostała bez odpowiedzi. No i jeszcze standardowy apel do polskiego producenta Jakby ktoś z IBG czytał te posty, to proszę rozważyć wcielenie w życie pomysłu z PZL-kami w 1/48. Taka duża 24 ze skrzydełkami i taką blachą na nich, jak na modelu w mniejszej skali.. ojjj mniam Na premierę można przekazać jeden taki model Mikołajowi, On zrobi robotę, pokaże na forum i słupki sprzedaży podskoczą w kosmos gwarantowany sukces Cytuj
Mikolaj75 Napisano 15 Listopada 2023 Autor Napisano 15 Listopada 2023 Nieco ponad dwa tygodnie temu aeroplanik zadebiutował tam gdzie 85 lat temu jego pierwowzór, czyli w Atenach na imprezie IPMS Hellas - 27-29 października 2023. Został doceniony złotym medalem, co bardzo mnie cieszy - dobra ocena gospodarzy modelu w ich barwach ma swoistą wartość dodaną. 19 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi