myszaty Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 W sumie miałem nie zakładać warsztatu ale zmieniłem zdanie - doszedłem do wniosku że może kogoś to zainteresuje choć temat oklepany jak torebka po cukrze... Zestaw Rodena z silnikiem Bentleya. Kalki Modelmaker. Górne skrzydełko z ,, dużym" oknem z modelu Comica. Wsparcie - stronka WnW, może uda się coś dodłubać choć model Rodena jest całkiem spoko. Malowanie - jednobarwne, gora zielona, dół szmata...trochę sreberka na przedzie. Trzeba się bedzie wysilić by nie wyszło monotonnie. Zapraszam . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 Trzymam kciuki i powodzenia. Na pewno będę obserwował prace. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Ja też. Ciekaw jestem jakości wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) No i super. Właśnie akończyłem go w 1/48 w tym samym malowaniu. Uważaj na prawy profil na instrukcji kalek MMD. Szachownica na sterze kierunku jest błędna- powinna być w wersji "po 1993 roku". Warto porównać ze zdjęciem. Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Wachmistrz Obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 28 minut temu, Wachmistrz napisał: Właśnie akończyłem go w 1/48 w tym samym malowaniu. Będzie galeryjka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) 14 minut temu, zaruk napisał: Będzie galeryjka? Prosimy!!!! Choć kilka fotek : będą inspiracją. Co do wyprasek : typowy roden, fajerwerków nie ma - ale są przyzwoite, gdyby roden miał plastik podobny jakościowo do larmy lub edka i ciut precyzyjniejsze formy to byłby naprawdę taki mały WnW.... Edytowane 7 Stycznia 2023 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Tutaj śledzimy poczynania kolegi Myszatego. Ale dzięki za zainteresowanie. Jeszcze ze dwa ostatnie naciągi i przyjdzie czas na galerię, choć wiele bym sobie po niej nie obiecywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 Pierwsze wycinanki. Kurczę, ale to maleństwo... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 1:144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 17 minut temu, zaruk napisał: 1:144 W tej skali to tylko przez mikroszkop...kadłub miałby z 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Powodzenia w budowie, będę zaglądać. Ja trzy lata temu skleiłem naszego Camela z Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 Dałem młodemu w tamtym roku... Ale nie pykło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2023 Trochę środka: nie będe się znęcał za bardzo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 W samolocie który rozbił Rayski był silnik Bentley - Roden ma na tyle tępą instrukcję - i nie rozróżnia wersji, lecz sugeruje osłonę silnika z otworami. Na stronce WnW jest nasze malowanie bez otworów. Chyba nie dam ciała jak zawierzę WnW?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, myszaty napisał: W samolocie który rozbił Rayski był silnik Bentley - Roden ma na tyle tępą instrukcję - i nie rozróżnia wersji, lecz sugeruje osłonę silnika z otworami. Na stronce WnW jest nasze malowanie bez otworów. Chyba nie dam ciała jak zawierzę WnW?!? Na dość dobrym zdjęciu prawego profilu tego Camela w "Polskie skrzydła" nr 22 widać niewielki otwór w okaptowaniu na dole. Na zdjęciu rozbitego samolotu z przodu też można się go dopatrzeć. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Wachmistrz Obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 Roden proponuje takie : chyba więc nie ma tematu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2023 Robimy tego mikroba... Zamknąłem kadłub, skrzydło na razie na styk. Połapane CA by się nie rozpadło. Trzeba było za zbiornikiem delikatnie rozepchnąć kadłub bo był za wąski względem tych 2 górnych elementów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Lotek nie chcesz poodcinać? Nie wygląda to na trudne zadanie, a duży plus do wyglądu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 8 godzin temu, myszaty napisał: Robimy tego mikroba... Ależ to maleństwo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 8 godzin temu, zaruk napisał: Nie wygląda to na trudne zadanie, a duży plus do wyglądu. Kusisz waćpan...ale się zobaczy Boję się zbyt dużych szpar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Faktycznie malutki, ale przynajmniej możesz takich zrobić całą eskadrę i się zmieszczą na jednej półeczce. Kibicuję Ci i podglądam, jest plan, żeby zrobić w tym malowaniu jednego Camela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Fokerki EV, Camelki, Spady XIII - te chyba są najmniejsze . @zaruk - masz może jakiś patent na wycinanie lotek czy po prostu czeska piłka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Ja bym piłką robił. Proste linie, a łączenie jest dość szerokie - powinno pójść dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Podciąłem lotki nie jest źle z tym że zawsze wychodzi mi ( moim zdaniem) trochę za duża szpara na krótszym boku??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 A to nie jest, jak pisał Wiech, "złudzenie apteczne"? Po boku grubość skrzydła jest mniejsza, stąd prześwit wydaje się szerszy. Pośrodku, grubsze skrzydło optycznie ogranicza prześwit, przez co ten wydaje się mniejszy? Taka hipoteza. Na drugim zdjęciu te różnice w cięciach wydają się niezbyt istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi