HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Szanowni - ktoś lepił te Gladiatory (chińska firma nazywa się teraz I Love Kit). Jakie to jest w "konsumpcji"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 A nie chodzi o śmigło?? ŻART Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 2 godziny temu, HK1885 napisał: Jakie to jest w "konsumpcji"? Nie miałem przyjemności niestety, zaliczyłem tylko w bólach Rodena. Biorąc pod uwagę kraj producenta i dziwnie znajomą instrukcję malowania, z merytoryką może być słabo. Kup ICMa w 1:32 i będziesz zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Arkady72 zlepił: https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=85568&hilit=gladiator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 2 godziny temu, barszczo napisał: zaliczyłem tylko w bólach Rodena A niech Bóg zabroni takie rzeczy! 2 godziny temu, barszczo napisał: Biorąc pod uwagę kraj producenta i dziwnie znajomą instrukcję malowania, z merytoryką może być słabo. Zwróciłem uwagę na instrukcję, do złudzenia przypomina Trumpetera czy HobbyBossa. Merytoryka na drugim miejscu, najpierw wygoda w budowie. Wygląda na dobrze składalny, na zdjęciach wygląda jak Gladiator. Sylwetkę trzyma nieźle. O ICMie w 1:32 też myślałem - mają ciekawego CR 42 i I - 153 w ofercie. Wygląda, że zamierzają szerzej wejść na rynek z tą skalą. 1 godzinę temu, _OldMan_ napisał: Arkady72 zlepił Wiem, pamiętam, oglądałem. Arkady72 opisał wrażenia krótko: "Lepi się megaprzyjemnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Model wygląda jak Gladiator, ale kalkomanie i schematy malowania lepiej sobie zorganizować z innego źródła. Bardzo źle to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 4 minuty temu, letalin napisał: kalkomanie i schematy malowania lepiej sobie zorganizować z innego źródła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Jakbyś robił szwedzki, to daj znać. Zrobienie 8/1 wymaga pewnej akrobacji. 9/1 wymaga innego śmigła, którego nie ma w zestawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Kupiłem ten model, tylko w wersji Mk. II w zeszłym roku. Zastanawiałem się wtedy, czy wybrać Rodena, czy kompletnie nieznaną mi firmę "I love Kit". Zdecydowałem się na Chińczyka i wkrótce się okaże, czy był to dobry wybór, bo wrzucam go na warsztat. Jedyne co do niego dokupiłem to kokpit z Yahu Models. To co mi się nie podoba to oszklenie kabiny, które jest w jednym kawałku - trzeba ciąć żeby zrobić otwartą. Kalkomanie moim zdaniem nie są takie tragiczne jeśli chodzi o jakość wykonania. Merytorycznie nie wiem : np. Gladiator oznaczony HP B, który planuję wykonać na zdjęciach nosi numer N2308, a kalkomanie są N2306. Przeglądając jednak materiały na temat znalazłem schematy malowania tego samolotu z numerem N2306 - więc nie wiem już jak powinni być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 7 godzin temu, marskan napisał: Zastanawiałem się wtedy, czy wybrać Rodena, czy kompletnie nieznaną mi firmę "I love Kit". Wcześniej firma nazywała się Merit. 7 godzin temu, marskan napisał: bo wrzucam go na warsztat Na forum też się pojawi? 7 godzin temu, marskan napisał: To co mi się nie podoba to oszklenie kabiny, które jest w jednym kawałku - trzeba ciąć żeby zrobić otwartą. Nie wiem jak z grubością tego oszklenia, jakby co możesz posiłkować się Rob Taurusem. Wprawdzie zaprojektowane do Rodena, ale sama odsuwana część da się założyć na I love Kit / Merit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Cytat Nie wiem jak z grubością tego oszklenia, jakby co możesz posiłkować się Rob Taurusem. Wprawdzie zaprojektowane do Rodena, ale sama odsuwana część da się założyć na I love Kit / Merit Dzięki za informację. Oczywiście wezmę zakup pod uwagę gdybym zamierzał robić otwartą. Cytat Na forum też się pojawi? Pojawi się. W ten sposób będzie to odpowiedź na postawione przez Ciebie pytanie o "konsumpcję" tego modelu i skorzystają też inni. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez marskan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 Zaczynam : https://modelwork.pl/topic/50087-gloster-gladiator-mk-ii-148-i-love-kit-dawniej-merit/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi