GreGG24 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) Przyglądam się. A już myślałem, że popełnisz coś miłego mojemu sercu... Inna sprawa, że coś z 318 też chciałbym zbudować, ale nie mogę znaleźć materiałów zdjęciowych samolotów, na których latał por. Rudomino-Dusiacki, mąż kuzynki mojego śp. Ojca, którego w latach 90-tych miałem okazję poznać osobiście i porozmawiać o lataniu na tychże Spitfajerach... Edytowane 6 Lutego 2023 przez GreGG24 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 20 godzin temu, GreGG24 napisał: Przyglądam się. A już myślałem, że popełnisz coś miłego mojemu sercu... Kalki są, jak się trafi jakiś weekend w rozsądnych pieniądzach to kto wie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 1 godzinę temu, barszczo napisał: jak się trafi jakiś weekend w rozsądnych pieniądzach to kto wie Jak się trafi. W rozsądnych pieniądzach... Pewnie Edward niedługo znowu wrzuci na rynek w nowej edycji. Mk.IX c early już jest, Mk.IX c late też, Mk.XVI e również, tylko Mk.IX e brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 4 godziny temu, barszczo napisał: Kalki są, jak się trafi jakiś weekend w rozsądnych pieniądzach to kto wie . A patrzyłeś w Overtreesach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 Godzinę temu, Helmut napisał: A patrzyłeś w Overtreesach? Jak go wznowią, będą i overtreesy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 Wracamy do Złośnicy, w kokpicie trochę przybyło. Jeszcze krzesło z pasami i zamykamy kadłub: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 W dniu 26.02.2023 o 20:56, barszczo napisał: Jeszcze krzesło z pasami i zamykamy kadłub Montuj to krzesełko i zamykaj brudasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Marca 2023 Autor Share Napisano 28 Marca 2023 Sezon letni za pasem i praca nie bardzo sprzyja hobby. Niemniej jednak Złośnica gotowa do zamknięcia kadłuba: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Jednej wręgi brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Marca 2023 Autor Share Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) 19 godzin temu, mirage3 napisał: Jednej wręgi brak Ha, wiem. Już jest dobrze . Edit: Totalne zaćmienie, za dużo już tych złośnic zrobiłem i chciałem przykozaczyć robiąc z pamięci. Oglądam zdjęcie na drugi dzień i coś mi nie pasuje : Edytowane 30 Marca 2023 przez barszczo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2023 Kadłub wraz z najbardziej newralgicznym elementem, czyli pokrywą silnika w jednym kawałku wyprowadzone na gotowo. Skrzydła jeszcze czeka szlif na krawędziach natarcia. Na drugiej fotce całość poskładana na sucho. Weny i czasu niestety brak, ale robię co mogę : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Ma ktoś może jakiś fajny patent na wyrównanie schodka wewnątrz takich miejsc jak wlew paliwa do baku na nosie? Ja do tej pory wycinam kółeczko o zbliżonej średnicy z polistyrenu i wklejam na płasko, dookoła zalewając Surfacerem 500 dla zlikwidowania szczelin. Ale może jest lepszy sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 W dniu 10.04.2023 o 23:23, barszczo napisał: Weny i czasu niestety brak, ale robię co mogę Dawaj do przodu. Spitfajer jak Spitfajer, ale... te cycki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Poskładany do kupy, przygotowane elementy podwozia, wymalowane golenie i piasty. Górna osłona silnika jeszcze nie wklejona, chłodnice pod skrzydłami tylko na wcisk. Teraz jeszcze szkło i gruntujemy. Kontroler jakości robotę zatwierdził, drugi, mniejszy i z wąsami przespał odbiór : 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 A ten drugi, to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 19 minut temu, zaruk napisał: A ten drugi, to gdzie? Na fotelu obok. Olał obowiązki, nie ma sesji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Pawełku, to już lekki masochizm. Zamkniesz i nie będzie tego i tak widać A swoją drogą, przyglądam się, bo może go też powielę w mniejszej skali - do 318 mam osobisty stosunek, gdyż latał tam śp. mąż kuzynki mojego Ojca, por. Rudomino-Dusiacki. Tylko nie udało mi się zlokalizować, na jakich maszynach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 3 godziny temu, GreGG24 napisał: Zamkniesz i nie będzie tego i tak widać Już zamknąłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Nie moja bajka ww2 ale ten kokpit mnie po prostu powala , prze cudny !!! Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Maja 2023 Autor Share Napisano 7 Maja 2023 No to gruntujemy. Może jeszcze dzisiaj się uda: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Model gotów na malowanki. Najpierw poszedł miejscowo szary Mr.Surfacer 1000, a po poprawkach czarny 1500 po całości: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 Możesz napisać czemu dwa różne podkłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 1000 poszedł tylko po miejscach które obrabiałem, w celu wyrównania wszelkich ewentualnych śladów. Wykańczający 1500 nie kryje tak dobrze i czasem coś się gdzieś pokazywało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 2 godziny temu, barszczo napisał: 1000 poszedł tylko po miejscach które obrabiałem, w celu wyrównania wszelkich ewentualnych śladów. To znaczy, że kryje braki? Myślałem, że raczej podkreśla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Kryje. Oczywiście w granicach rozsądku. Można jeszcze użyć gęstszego podkładu 500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi