Thalgonis Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Czółko, coś się skończyło - coś się zaczyna Na macie ląduje coś od tamki, czyli samoskładalny kawał plastiku - modelarz tylko wycina z ramek i popija w trakcie kawusię, reszta sama się robi. Patrząc na SM to „konstrukcyjnie” to dosyć stary model - tamka po raz pierwszy wypuściła go w… 1974 roku! Przy tym wydaniu (2009) stoi „New parts”, a no zobaczymy... Na razie tyle. I jak do tej pory, miło się to klei, wszystko ładnie spasowane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 10 godzin temu, Thalgonis napisał: reszta sama się robi. Żeby jeszcze sam się chciał pomalować. Generalnie niemieckie wozy to mnie nie kręcą specjalnie ale muszę się przyznać że te niemiecki 8-kołowce to mi się nawet podobają. Będę podglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 18 minut temu, Endrju napisał: Żeby jeszcze sam się chciał pomalować. A jakże, Maciek tylko wycina z ramek, po czym wszystko nie tylko samo mu się skleja, ale i samo maluje On siedząc przy biurku, popijając kawę tylko obserwuje postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 Rafał, wiesz, zawsze chciałem robić za jakiegoś maharadżę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 13 minut temu, Thalgonis napisał: Rafał, wiesz, zawsze chciałem robić za jakiegoś maharadżę I tego się trzymaj Maciek, dobrze Ci idzie Koła temu esdekaefzetu na żywiczne będziesz zmieniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 5 minut temu, Rafał B napisał: .... Koła temu esdekaefzetu na żywiczne będziesz zmieniał? Nie, tu są plastiki, a po „przygodach” z żywicami do Blitza, mówiąc szczerze, nie chce mi się... Zresztą moi maharadżańscy robole też nie lubią się w tym grzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Czasu tyle masz, że chyba na zlecenia walisz- jak na produkcji Edytowane 25 Stycznia 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 Już kiedyś na innym forum pisałem, że wolę posiedzieć nad modelem niż oglądać jakieś g... seriale w telewizorni... To tyle w temacie czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Prawidłowo, ja tv mam od kilku lat w piwnicy, nie chce oglądać tego szmelcu. PC to to masz dostęp do all co chcesz Edytowane 25 Stycznia 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 Tamiya to wdzięczne modele. Faktycznie przyjemnie się je robi. Jestem ciekaw efektu końcowego, bo kolega robi całkiem fajne modele, z tego co zdążyłem się zorientować obserwując forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) Gotowy do podkładowania... Ilość tych zakamarków trochę mnie przeraża... Powiem coś nieprzyzwoitego - jak na tamiyę to... trudny model... Niektóre rzeczy na poniższym zdjęciu są „na ślinę” - muszą być oddzielnie malowane. Późniejsze przyklejanie może być ryzykowne... Ale zobaczymy Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 No No, szybkie tempo. Bardzo fajny pojazd. Do malowania też wdzięczny. A jak będzie pomalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) Pudełkowo Te grafiki na pudełkach są na ogół de beściak, ale nic w tym dziwnego, sklejacz wchodząc do sklepu przeważnie kupuje oczami Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Mam pierwszą edycję tego modelu. Już jest coraz bliżej w kolejce do sklejenia. W jakim umaszczeniu pomaziasz 8- kołowca? Pudełkowe czy jakiś wyuzdane z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2023 patrz odpowiedź wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Lutego 2023 Autor Share Napisano 1 Lutego 2023 „Podkład” położony 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Wygląda bardzo obiecująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Tempo sklejania jak u Małysza na rajdzie Paryż-Dakar. Nawet kolor ten sam, tylko kół więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Bardzo ładnie wygląda. A i widzę że metoda „kreskowana” została zastosowana. Też ją lubię. Daje fajne efekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Lutego 2023 Autor Share Napisano 1 Lutego 2023 Dzięki Panowie Teraz przed następną czynnością trzeba sobie wydrukować kartkę i powiesić przed oczyma: „Nie zakryć tego całkowicie! Nie zakryć tego całkowicie! Nie zakryć tego całkowicie! ...” i tak ze sto razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 To jak, po wiadomościach koniec i jutro galeria z podstawką? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 2 godziny temu, Thalgonis napisał: „Nie zakryć tego całkowicie! Nie zakryć tego całkowicie! Nie zakryć tego całkowicie! Wystarczy pomalować cienką warstwą na niskim ciśnieniu. Proste to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 W książce Doyle'a Niemieckie Pojazdy Wojskowe II Wojny jest 147 w indeksie, to wiele jeszcze zostało ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Lutego 2023 Autor Share Napisano 1 Lutego 2023 3 minuty temu, Evildead napisał: W książce Doyle'a Niemieckie Pojazdy Wojskowe II Wojny jest 147 w indeksie, to wiele jeszcze zostało ? Mam tę knigę - niewiele zostało, nie zajmuję się odmianami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 Tak wyszło... Na niektórych panelach za bardzo przepaliłem białym i teraz jest problem ze zgaszeniem tego cienką warstwą bazowego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi