Skocz do zawartości

[G] Focke-Wulf Fw190D-9, Eduard 1:48

DamianPoltorak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Idąc za ciosem wrzucam od razu galerię do mojego trzeciego dzieła.

Zapraszam.

IMG_20230126_230306610.jpg

IMG_20230126_230337586.jpg

IMG_20230126_230815149.jpg

IMG_20230126_230845652.jpg

IMG_20230126_230919516.jpg

IMG_20230126_231006261.jpg

IMG_20230126_231114151.jpg

I skromne podsumowanie dorobku, kolekcja trzech ( tylko nie mówcie, że trzy to nie kolekcja) 😉 

Jak na razie gościnnie zaparkowane w gablotce żony.

IMG_20230126_232339718.jpg

Edytowane przez DamianPoltorak
  • Like 13

Ładniejszy i bardziej zadbany niż oryginał z końca wojny. To co rzuciło mi się w oczy to staranność, model jest po prostu dobrze (porządnie) zrobiony, dopieszczony i wygłaskany

Podoba mi się.

Ale ja ogólnie lubię długonose Foki więc z mojego punktu widzenia zadanie miałeś ułatwione. :cool:

5 godzin temu, DamianPoltorak napisał:

mojego trzeciego dzieła

Gratuluję. Masz w sobie bardzo duży potencjał.

5 godzin temu, DamianPoltorak napisał:

gościnnie zaparkowane w gablotce żony.

Gratuluje po raz drugi. Masz dobrze ułożoną żonę. wink4

:cool:

5 godzin temu, HK1885 napisał:

Ładniejszy i bardziej zadbany niż oryginał z końca wojny.

Chciałem w tej materii podziałać coś więcej, ale czuję się niepewnie jeszcze w tych technikach.

Było tak, że dwa razy zmywałem z niego wszystkie efekty po farbach olejnych bo efekt by niezadowalający.

Czeka mnie jeszcze dużo lekcji do odrobienia.

A tak w ogóle, czy możecie polecić jakiś dobry tutorial, albo poradnik, który tłumaczy jak uzyskiwać ślady użycia przy pomocy farb olejnych czy kredek?

• Like 1

12 minut temu, DamianPoltorak napisał:

Chciałem w tej materii podziałać coś więcej, ale czuję się niepewnie jeszcze w tych technikach.

Było tak, że dwa razy zmywałem z niego wszystkie efekty po farbach olejnych bo efekt by niezadowalający.

Czeka mnie jeszcze dużo lekcji do odrobienia.

A tak w ogóle, czy możecie polecić jakiś dobry tutorial, albo poradnik, który tłumaczy jak uzyskiwać ślady użycia przy pomocy farb olejnych czy kredek?

Wejdź na YT na kanał sklepu Exito - Witek tam to bardzo prosto tłumaczy i pokazuje 🙂

Edytowane przez Thalgonis
  • Like 1
  • Thanks 2

Fajna Dora, ale faktycznie aż się prosi o jakąś mocniejszą eksploatację 😉 wiem że łatwo się mówi, bo sam nie jestem za dobry w tytłaniu, ale bez tego wygląda jakoś tak za czysto.

P.S. chyba zapomniałeś wkleić lewego światła pozycyjnego na skrzydle 😃

Edytowane przez jachud3

17 godzin temu, jachud3 napisał:

Fajna Dora, ale faktycznie aż się prosi o jakąś mocniejszą eksploatację 😉 wiem że łatwo się mówi, bo sam nie jestem za dobry w tytłaniu, ale bez tego wygląda jakoś tak za czysto.

Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem, według mnie model jest dość obity (fajne efekty przy przejściu kadłub-skrzydło) i pobrudzony. W niektórych miejscach aż za bardzo, np za wylotami łusek na spodzie płata. Jeżeli wzorem utytłania mają być samoloty znane ze zdjęć - stojące na lotniskach kilka miesięcy po zakończeniu wojny to faktycznie może się wydawać, że model jest zbyt czysty...

• 2 weeks later...