DamianPoltorak Napisano 26 Stycznia 2023 Share Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Witam, Idąc za ciosem wrzucam od razu galerię do mojego trzeciego dzieła. Zapraszam. I skromne podsumowanie dorobku, kolekcja trzech ( tylko nie mówcie, że trzy to nie kolekcja) Jak na razie gościnnie zaparkowane w gablotce żony. Edytowane 26 Stycznia 2023 przez DamianPoltorak 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 Ładniejszy i bardziej zadbany niż oryginał z końca wojny. To co rzuciło mi się w oczy to staranność, model jest po prostu dobrze (porządnie) zrobiony, dopieszczony i wygłaskany Podoba mi się. Ale ja ogólnie lubię długonose Foki więc z mojego punktu widzenia zadanie miałeś ułatwione. 5 godzin temu, DamianPoltorak napisał: mojego trzeciego dzieła Gratuluję. Masz w sobie bardzo duży potencjał. 5 godzin temu, DamianPoltorak napisał: gościnnie zaparkowane w gablotce żony. Gratuluje po raz drugi. Masz dobrze ułożoną żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 Pomimo że to Edward, to jednak nie jest to prosty, samoskładalny i spasowany model. Wybrnąłeś z tego wzorcowo. Duży plus za staranność i dopieszczenie, podoba się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2023 5 godzin temu, HK1885 napisał: Ładniejszy i bardziej zadbany niż oryginał z końca wojny. Chciałem w tej materii podziałać coś więcej, ale czuję się niepewnie jeszcze w tych technikach. Było tak, że dwa razy zmywałem z niego wszystkie efekty po farbach olejnych bo efekt by niezadowalający. Czeka mnie jeszcze dużo lekcji do odrobienia. A tak w ogóle, czy możecie polecić jakiś dobry tutorial, albo poradnik, który tłumaczy jak uzyskiwać ślady użycia przy pomocy farb olejnych czy kredek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) 12 minut temu, DamianPoltorak napisał: Chciałem w tej materii podziałać coś więcej, ale czuję się niepewnie jeszcze w tych technikach. Było tak, że dwa razy zmywałem z niego wszystkie efekty po farbach olejnych bo efekt by niezadowalający. Czeka mnie jeszcze dużo lekcji do odrobienia. A tak w ogóle, czy możecie polecić jakiś dobry tutorial, albo poradnik, który tłumaczy jak uzyskiwać ślady użycia przy pomocy farb olejnych czy kredek? Wejdź na YT na kanał sklepu Exito - Witek tam to bardzo prosto tłumaczy i pokazuje Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Thalgonis 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Fajna Dora, ale faktycznie aż się prosi o jakąś mocniejszą eksploatację wiem że łatwo się mówi, bo sam nie jestem za dobry w tytłaniu, ale bez tego wygląda jakoś tak za czysto. P.S. chyba zapomniałeś wkleić lewego światła pozycyjnego na skrzydle Edytowane 27 Stycznia 2023 przez jachud3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2023 12 godzin temu, jachud3 napisał: P.S. chyba zapomniałeś wkleić lewego światła pozycyjnego na skrzydle Ehh, musiałem zahaczyć w trakcie robienia zdjęć i odpadło. Nawet nie zwróciłem uwagi na to, dziękuję. Dorobię nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 17 godzin temu, jachud3 napisał: Fajna Dora, ale faktycznie aż się prosi o jakąś mocniejszą eksploatację wiem że łatwo się mówi, bo sam nie jestem za dobry w tytłaniu, ale bez tego wygląda jakoś tak za czysto. Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem, według mnie model jest dość obity (fajne efekty przy przejściu kadłub-skrzydło) i pobrudzony. W niektórych miejscach aż za bardzo, np za wylotami łusek na spodzie płata. Jeżeli wzorem utytłania mają być samoloty znane ze zdjęć - stojące na lotniskach kilka miesięcy po zakończeniu wojny to faktycznie może się wydawać, że model jest zbyt czysty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Jak na 3 model jest super. BRAWO TY. Podoba się staranność sklejenia i malunki ( takie nie przesadzone ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Widać, że zaangażowałeś się w budowę tego Focke-Wulfa. Widać staranność i konsekwencję. Modelarski początek zapowiada się niezwykle obiecująco. Brawo Damian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Zwraca uwagę wielka staranność wykonanie tego modelu, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi