Evildead Napisano 30 Maja 2024 Share Napisano 30 Maja 2024 Strasznie widoczny ten wash na zimmeritcie, ja bym próbował go zetrzeć bardziej, bo teraz stug wydaje się być brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 30 Maja 2024 Autor Share Napisano 30 Maja 2024 W założeniu chodziło właśnie o brud, ale skoro jest to tak bardzo rażące (no bo ja to widzę inaczej) to mocniej to przykużę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 7 Lipca 2024 Autor Share Napisano 7 Lipca 2024 W ramach testu nowego aparatu trochę zdjęć z aktualnego wyglądu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Lipca 2024 Share Napisano 7 Lipca 2024 Podorabiaj uchwuty do dąsienic zpasowych bo siłą woli się nie utrzymałyby na pancerzu. Tak samo ten hak z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 7 Lipca 2024 Autor Share Napisano 7 Lipca 2024 3 godziny temu, patrykd napisał: Podorabiaj uchwuty do dąsienic zpasowych bo siłą woli się nie utrzymałyby na pancerzu. Tak samo ten hak z przodu. Na wcześniejszych zdjęciach widać zaczepy na gąsienice. Część jest mocowana drutem co też widać. Jedynie przód budki kierowcy jest do dopracowania. Hak z przodu jest zaczepiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Lipca 2024 Share Napisano 7 Lipca 2024 Nowy aparat, czy dobry jakościowy phone ? Przeróbka, edycja zdjęc czy normalnie ? Ładnie jak na takie foty, z szybkiego warsztatu, bez białego tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 8 Lipca 2024 Autor Share Napisano 8 Lipca 2024 Lepszy Phone. Bez obróbek. Niezłe zdjęcia wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Lipca 2024 Share Napisano 8 Lipca 2024 (edytowane) 22 minuty temu, don napisał: Niezłe zdjęcia wydaje mi się. No skromnością to Ty nie grzeszysz, ale zdjęcia faktycznie niezłe. Widzę, że ten phone faktycznie ma niezłe możliwości. Zauważyłem, że na niektórych zdjęciach rozjeżdża Ci się głębia ostrości. Gdybyś zrobił zdjęcie z większej odległości i wykadrował to jest szansa na większą głębię ostrości. Edytowane 8 Lipca 2024 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 8 Lipca 2024 Autor Share Napisano 8 Lipca 2024 Muszę potrenować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Lipca 2024 Share Napisano 9 Lipca 2024 W dniu 8.07.2024 o 06:22, don napisał: Lepszy Phone. Bez obróbek. Niezłe zdjęcia wydaje mi się. Tak jak jak z bliska, to bez obróbki spoko. Z tą głębia coś jest, jest różnica u mnie między modelowym cykaniem starego telefonu, a obecnie nowa lepsza jakość. Coś mają, te phony jakby darmowe lekkie hdr w pakiecie- tak mi się wydaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Lipca 2024 Share Napisano 9 Lipca 2024 Nie obrazisz się jak Ci napiszę, że nie wyszlifowane łączenie form na gąsienicy mocno negatywnie odstaje od poziomu modelu? Sam model bardzo fajnie robisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 9 Lipca 2024 Autor Share Napisano 9 Lipca 2024 4 godziny temu, enten napisał: Nie obrazisz się jak Ci napiszę, że nie wyszlifowane łączenie form na gąsienicy mocno negatywnie odstaje od poziomu modelu? Sam model bardzo fajnie robisz! Tak, wygląda to fatalnie. Gąski to gumowa taśma. Nie dało się tego usunąć. Tylko takie miałem. Zresztą to chyba z tego zestawu. Dopiero na zdjęciach widać jak bardzo źle to wygląda. Może kiedyś to wymienię, jak czasu starczy. Cieszę się, że model się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 1 Września 2024 Autor Share Napisano 1 Września 2024 Kilka zdjęć skończonego pojazdu. Docelowo będą figurki i podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Renowacja zakończona. Stary model Academy rozpoczęty wiele lat temu. Pewnie wtedy był nowością . Zimmerit wypalany lutownicą. Nie miałem pomysłu na malowanie i oznaczenia i tak model przeleżał swoje. Teraz kalek mam nadmiar, więc przyszła pora. Ograniczyłem się do malowania modelu prosto z pudła, bo gdybym chciał się dodatkowo skupić na merytoryce to minęły by kolejne lata. Do wymiany byłoby w zasadzie wszystko. Widać niedoszlifowania itp. Na szybko dorobiłem tylko mocowanie liny i samą linę oraz tylne oświetlenie. Ubóstwo, ale i tak mam satysfakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia Czas na RFM. Elementy przygotowane pod położenie zimmeritu. Jednak zimmerit od Def trochę mnie nie przekonuje Faktura powłoki jakaś taka zbyt ładna i trąci tamijowskim wyrobem. Kolega Konrad-Ciba zaczął kiedyś ten model i położył na nim ten zimmerit. Miałem nadzieję, że obejrzę jak to wygląda po malowaniu. Nie wiem jak to się kładzie i jak na tym zrobić jakieś uszkodzenia. Może Konrad podzieli się doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persyMG Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia Miałem przyjemność z zimmeritrm Def dla Pz IV. Dość łatwo się nakleja. Jeśli użyje się zmiękczacza do kalkomanii układa się świetnie, nawet na sporych wypukłościach. Uszkodzenia można zrobić nożykiem, póki klej nie wyschnie. Potem może być trudniej. A czy będą takie jak sobie wymarzysz to nie wiem. Co do wzoru - to jak widać jest delikatny, ale to chyba dobrze, bo ręcznie robiony zimmerit czasem wychodzi (wg mnie) mocno przesadzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia Dzięki za odpowiedź. No to chyba się zdecyduję na niego. Przeglądałem jeszcze produkty Atak, ale dedykowany jest zrobiony pod pojazd Nibelungenwerk, więc trzeba by go poprawiać. Zostanę przy Def. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano Wtorek o 18:57 Autor Share Napisano Wtorek o 18:57 Pierwsze doświadczenia z wyrobem Def. Dociąłem pierwszy element do przygotowanej burty wanny. Przeciąłem kalkę na wysokości ostatniej rolki podtrzymującej (producent zaleca dla ułatwienia przeciąć pod każdą rolką). Drugą burtę już dociąłem w całości. Docinanie było konieczne, ponieważ kalki w ogóle nie pasują. Widać, że miejscami wyciąłem trochę za dużo. Następnie nie żałując MarkFita ułożyłem kalki. Obawiałem się, ale z efektu jestem zadowolony. Zauważyłem, że na dobrze zmiękczonej kalce powinny lepiej wychodzić uszkodzenia. Jutro ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 19:17 Share Napisano Wtorek o 19:17 Wszystko piknie, ale czemu zimmerit bez odpryskow zadnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano Wtorek o 20:24 Autor Share Napisano Wtorek o 20:24 Odpryski będą z przodu pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano Środa o 01:02 Share Napisano Środa o 01:02 (edytowane) Extra Thinem delikatnie! spłaszcz krawędzie i wysmaruj też delikatnie! wszystko, żeby to wzmocnione było. Możesz także robić delikatnie uszkodzenia zimm, tym klejem właśnie a ubytki można po prostu docinać z innych paneli. PS Staraj się cienko malować na zimm. Obserwuje. Nie obskoczę wszystkiego bo nie mam przeważnie czasu żeby przeglądać całe forum ale na temat spoglądam. Z pytaniami to bardziej PW. Edytowane Środa o 01:14 przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu Zimmerit nałożony. Góra tylnej burty była pod Nibelunga, czego wcześniej nie zauważyłem, ale że elementy nie są wymiarowe udało się to bezboleśnie zrobić na Kruppa. W zasadzie bez kleju. Miejscami tylko lekko po krawędziach. Mam nadzieję, że nie odpadnie. Skrobiąc uszkodzenia, widziałem że różnie to trzyma. Może przed malowaniem przejadę jeszcze lekko klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu (edytowane) Może bardziej pozdzieraj zimmerit jeszcze na tylnych błotnikach Edytowane 14 godzin temu przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu Nie chcę go za bardzo pokiereszować. Na zdjęciach widać, że z tyłu pojazdy zimm mają raczej nienaruszony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi