stakov Napisano 6 Maja 2023 Autor Share Napisano 6 Maja 2023 Będzie też wersja stara z kabiną wcześniejszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Szanowny panie Wojciechu Mannie Sercem mym targa skarga i żal Dlaczego Heńka nie ma w piosenkach Co ciężarówą posuwa w dal Jakiś Jim truckiem toczy się szlakiem Z Billem Halleyem highwayem gna Napiszcie o mnie jakąś melodię O Heńku Starze co „Stara" ma Mój stary „Star" przez mój mnie wiezie kraj Przy drodze bar a w barze pasta z jaj Mój stary „Star" ze Starachowic wóz Na rękach smar a w kierownicy luz Mój stary „Star" na pace wozi gruz A czwarty gar nie pali dawno już Z samego rana poszła mnie pana Wieczorem pękło sprzęgło i wał Jadąc pod górę urwałem rurę W dół żem na ręcznym zakręty brał Parlando „My name is Heniek Starr Starr Henryk And my profession is transportation products for the money But you autostopper hear me You are my friend and I take you for nothing" Raz dróżnik pijany spuścił szlabany zapory Tory a w środku ja Ledwo zdążyłem lampy pobiłem szlaban się Złamał a była mgła Mój stary „Star" na straży nocą stał Choć mijał czas on bronił innych aut Mój stary „Star" nad ranem ruszył w dal Nie było kraks a dróżnik dalej spał Mój stary „Star" w pogodę gna i w deszcz Jest tego wart by o nim śpiewać też Mój stary „Star" na straży nocą stał Choć mijał czas on bronił innych aut Mój stary „Star" nad ranem ruszył w dal Nie było kraks a dróżnik dalej spał Mój stary „Star" w pogodę gna i w deszcz Jest tego wart by o nim śpiewać też A wieczorem na bazę jak do cichego portu Wpłyniemy razem Starr Heniek i jego stary „Star 25" Dwie gwiazdy polskiego transportu Chór Mój stary „Star" w pogodę gna i w deszcz Na pewno wart by o nim śpiewać też Chór Mój stary „Star" w pogodę gna i w deszcz Na pewno wart by o nim śpiewać też Chór Mój stary „Star" w pogodę gna i w deszcz Na pewno wart by o nim śpiewać też Chór Mój stary „Star" w pogodę gna i w deszcz Na pewno wart by o nim śpiewać też 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 17 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2023 Star już na kołach, jestem w trakcie drukowania poszczególnych elementów modelu. Po zakończeniu drukowania wrzucę foty . Jak widać, na projekcie protektor jest w jedną stronę, nie stwarza to jednak problemu bo przy wydruku zrobię lustrzane odbicie koła i będzie ok. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Czerwca 2023 Share Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) Widać moc w potędze wydruku 3D. Czekamy na pakę i robię z tego Hibneryta. Edytowane 17 Czerwca 2023 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 14 godzin temu, robertmodelarz napisał: Widać moc w potędze wydruku 3D. Czekamy na pakę i robię z tego Hibneryta. Tylko że potrzebujesz pakę typu omega do hibneryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 5 minut temu, n_lukasz napisał: Tylko że potrzebujesz pakę typu omega do hibneryta. Jak dysponujesz fotkami tej paki to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 Po wpisaniu w google Star 266 Hibernyt masz zdjęcia że skrzynią typu omega. Większość Starów 266 ma skrzynię płaską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 39 minut temu, n_lukasz napisał: Po wpisaniu w google Star 266 Hibernyt masz zdjęcia że skrzynią typu omega. Większość Starów 266 ma skrzynię płaską. Ogólne zdjęcia są, ale nigdzie nie ma szczegółów mocowania armaty do paki i zasobników amunicyjnych. Jest tylko sklejony model kartonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Ze szczegółami mocowania armaty może być ciężko. Sam szukałem wcześniej materiałów aby zrobić Hibernyta w 1/72 ale odpuściłem. Zdjęcia samej paki są do znalezienia. Tu masz zdjęcia kartonówki powinny co nieco wnieść http://www.kartonowki.pl/modele-galeria/model/5970,star-266-zu-23-2-hibneryt http://www.kartonowki.pl/modele-galeria/model/3242,star-266-z-dzialkiem-przeciwlotniczym-zu-23-2-204 Edytowane 18 Czerwca 2023 przez n_lukasz Literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2023 Poniżej foty z wydruków, rama jest jeszcze w trakcie drukowania. W dniu jutrzejszym wydrukowane elementy postaram się skleić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2023 Rama już wydrukowana, jutro klejenie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 19 Czerwca 2023 Share Napisano 19 Czerwca 2023 21 godzin temu, robertmodelarz napisał: Ogólne zdjęcia są, ale nigdzie nie ma szczegółów mocowania armaty do paki i zasobników amunicyjnych. Jest tylko sklejony model kartonowy. Tylko to co jest w kartonówce, to nie do końca tak wyglądało. Kartonówka, jest mocno uproszczona. Plany do skrzyni Omega znajdziesz w Modelarzu nr 8 i 9 z 1983 r. Pdf jest w internetach Co do armatki ZU-23-2, to nasze armatki mają wymienione celowniki na CKE-1. Dodatkowo część Hibnerytów ma już zamontowany - 23 mm zestaw przeciwlotniczy ZUR-23-2KG Jodek-G. Za nim zaczniesz robić Hibneryta, sprawdź, na jakiej wersji jest Hibneryt. Wczesna czy późna, wersja Stara 266. Kilka rzeczy które mogą się przydać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Czerwca 2023 Share Napisano 19 Czerwca 2023 (edytowane) Wielkie dzięki rozjaśnia to nieco sytuację w tej nieco skomplikowanej materii. Edytowane 19 Czerwca 2023 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2023 Ciąg dalszy. Tym razem troszkę klejenia, chciałem zobaczyć jak to wyjdzie po sklejeniu, niektóre z elementów jeszcze do podszlifowania i usunięcia podpór druku. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 Świetna baza pod zabudowę róznych wersji najpopularniejszej ciezarówki WP. Można zbudować zwykły wóz liniowy, jak i specjalistyczną wersję: łaczności, pomocy technicznej, medycznej lub obsługi lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 Wygląda mega chyba się na Stara od Ciebie skusze jednak ale gdzie go wstawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Sierpnia 2023 Share Napisano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 24.06.2023 o 17:59, SnajperTBG napisał: Wygląda mega chyba się na Stara od Ciebie skusze jednak ale gdzie go wstawić... @orzechu500@SnajperTBG Więc kolejność kupna taka, że ja będę trzeci .Piękna robota, jak drukowanie dalsze, co z paką i stelażami i plandeka druk czy materiał robisz z masy dwuskładnikowej ? Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Sierpnia 2023 Share Napisano 5 Sierpnia 2023 Jaki plan na szyby i lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 W dniu 5.08.2023 o 13:40, halset napisał: Jaki plan na szyby i lampy? Szyby planuję zrobić z Polycarbonate Plastic Sheet Lexan Film 8010MC 0,25 mm, natomiast do lamp użyję zakupiony na Ali Express kaboszon taki jak na fotce poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Tutaj postarzyłem lampy od wewnętrznej strony, przetarłem trochę papierem ściernym a następnie polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Wykonałem projekt skrzyni ładunkowej do Stara typu Omega, Będzie to baza pod armatę przeciwlotniczą ZU-23 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Jeśli ktoś z forumowiczów ma bardziej szczegółową fotę, szkic lub cokolwiek jak wygląda paka Hibneryta ZU-23 2 wewnątrz to prosiłbym o pomoc, ja niestety mam tylko to co na foto poniżej, fotka ze sklejonej kartonówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi