Cinis Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Cześć! Prezentuję mój czwarty model zarazem pierwszy przy użyciu aerografu, pigmentów, weatheringu etc. Model został pomalowany farbkami Vallejo Model Air. Nałożony został Panel Line Tamiya, pigmenty Ammo oraz Vallejo i Rust Effect od Ammo. W związku z tym, że to mój czwarty model to nie obyło się bez problemów. Dwie kalkomanie poległy w walce ze mną i powierzchnią modelu i niestety skończyły w śmietniku. Dodatkowo na lakierze Tamiya TS-13 przy ścieraniu Panel Line za pomocą White Spirit pojawiły się białe plamy. Za radą @Luljan spryskałem je Tamiya X20A i w miarę zniknęły i później nie były widoczne pod obfitą warstwą pigmentów (trochę tu przesadziłem). Chętnie usłyszę co mogłem zrobić, co zrobić lepiej, a czego nie robić. Niestety zdjęcia są do góry nogami (w galerii mam je normalnie). Pozdrawiam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Lipa. Do góry kołami sklejony. 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 13 godzin temu, Tap-chan napisał: Lipa. Do góry kołami sklejony. Może kolega jest z Australii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Popraw fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 ˙ǝzɔzsǝɾ̣ ǝı̣zpɾ̣n oʇ ʞɐʇ ɐ 'nzɹnʞ ɐɯ ǝı̣u ǝı̣zpƃ ɐɔsɾ̣ǝı̣ɯ ̨ɐs ı̣ 'ǝzɹqop ɐz ̨ɐ̇zǝן ǝı̣u ǝɔı̣uǝı̣s̨ɐꓨ 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 Forum obraca mi zdjęcia nawet po obróceniu ich w edytorze. Niestety nie jestem w stanie nic z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 Może w ten sposób: https://imgur.com/a/bQExqAl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Na Modelworku nie musisz hostować zdjęć. Jeśli masz te zdjęcia na laptopie lub smartfonie (jak nie masz to ściągnij z imgura) wyrzuć te które wstawiłeś i wklej w to miejsce zdjęcia z laptopa czy smartfona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Po co zaraz monitor ustawiać do góry kołami. Edytowane 9 Lutego 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Oj tam, oj tam. Mam nadzieję że autor wątku się nie pogniewa. Prawa autorskie należą do autora wątku. Nic w zdjęciach nie mieszałem. Pozdrawiam Krzysztof 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 28 minut temu, Endrju napisał: Na Modelworku nie musisz hostować zdjęć. Jeśli masz te zdjęcia na laptopie lub smartfonie (jak nie masz to ściągnij z imgura) wyrzuć te które wstawiłeś i wklej w to miejsce zdjęcia z laptopa czy smartfona. Tak właśnie robię. Gdy chcę wrzucić prosto z telefonu są odwrócone nawet kiedy odwrócę je w edytorze zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Też mam taką nadzieję. No to oglądamy. Edytowane 9 Lutego 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 1 godzinę temu, meser262 napisał: Oj tam, oj tam. Mam nadzieję że autor wątku się nie pogniewa. Prawa autorskie należą do autora wątku. Nic w zdjęciach nie mieszałem. Pozdrawiam Krzysztof Z Australii do Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Godzinę temu, Cinis napisał: Gdy chcę wrzucić prosto z telefonu są odwrócone nawet kiedy odwrócę je w edytorze zdjęć. Spróbuj wrzucić z laptopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Endrju masz obwożny telewizor ? Tak. Popsuł mi się i od roku obwożę go po wszystkich zuritach. Edytowane 9 Lutego 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Napisz jakiego white spirit używałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 7 godzin temu, Cinis napisał: Forum obraca mi zdjęcia nawet po obróceniu ich w edytorze. Niestety nie jestem w stanie nic z tym zrobić Spoko, starczy obrócić laptopa i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 2 godziny temu, Lipa napisał: Napisz jakiego white spirit używałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 3 minuty temu, Cinis napisał: Ja pier.. co za szarlatan Ci to polecił? Podobny rozpuszczalnik rozpuścił mi koła w opel blitz. Farba razem z plastikiem. Miałeś szczęście. Prócz czegoś takiego używałem jeszcze white spirita Talensa. Też agresywny. Zależnie od humoru albo robił biały nalot na modelu albo przepalał kolory farb olejnych. Brąz van Dycka dla przykładu wychodził często w kolorze, przepraszam za wyrażenie, sraki. Kup sobie to z AK obojętnie w jakim opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 4 minuty temu, Lipa napisał: Ja pier.. co za szarlatan Ci to polecił? Podobny rozpuszczalnik rozpuścił mi koła w opel blitz. Farba razem z plastikiem. Miałeś szczęście. Prócz czegoś takiego używałem jeszcze white spirita Talensa. Też agresywny. Zależnie od humoru albo robił biały nalot na modelu albo przepalał kolory farb olejnych. Brąz van Dycka dla przykładu wychodził często w kolorze, przepraszam za wyrażenie, sraki. Kup sobie to z AK obojętnie w jakim opakowaniu. A Ouderless od Ammo? Da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Moja buteleczka 100 ml ma nr AK047 ta wyżej ma inny numer przepraszam za błąd. Innych nie stosowałem, więc nie poręczę ale odkąd kupiłem tą kilka lat temu to moje problemy z olejami, śnieżeniem etc się skończyły. Edytowane 9 Lutego 2023 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Fotki musisz obrócić, zapisać i dopiero te zapisane dodać. Forum nic nie obraca samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 14 Lutego 2023 Autor Share Napisano 14 Lutego 2023 W dniu 9.02.2023 o 20:53, Lipa napisał: Moja buteleczka 100 ml ma nr AK047 ta wyżej ma inny numer przepraszam za błąd. Innych nie stosowałem, więc nie poręczę ale odkąd kupiłem tą kilka lat temu to moje problemy z olejami, śnieżeniem etc się skończyły. Jeszcze szybkie pytanie. Jaka jest różnica między AK049 i AK011? Niby white spiritem można rozcieńczać, a na drugim jest napisane thinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi