M.A.V. Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Cześć wszystkim! Maluję trójkolorowe oznaczenia republikanów na sterze kierunku: żółty, fioletowy i w końcu czerwony (wraz z pozostałymi czerwonymi paskami). Wyciąłem maski na numery i nałożyłem je na biały statecznik. Następnie nastąpił kolejny długi etap maskowania, aby nałożyć czerwone paski na powierzchnie skrzydeł i wokół kadłuba. Tak, zmieniłem prototyp. Teraz wygląda tak: Po wyschnięciu czerwonej farby maski zostały usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Cześć wszystkim! Wygląda jak pierwszy numer (bez plam). Kamuflaż gotowy, maski zdjęte. Musiałem trochę pomajstrować przy plamach – nie podobał mi się ich kształt, rozmiar ani umiejscowienie. Plamy nakładałem z wolnej ręki aerografem. Ich krawędzie zostały poprawione, czasami farbą piaskową, czasami zieloną. Zieloną farbę użyłem z AK Real Colors Protective AII. W końcu nauczyłem się rozcieńczać farbę: średnio wychodziło mi 1:7. W niektórych miejscach pod maskami pojawiły się zacieki (widoczne na białych cyfrach). Prawie wszystko jest już poprawione, polakierowane, a ja pracuję nad drobnymi detalami. Nadal widać ślady nagaru z rur wydechowych. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Efekt bardzo fajny, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Cześć wszystkim! Osady węgla z rur wydechowych: moje ulubione farby olejne z użyciem benzyny lakowej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Cześć wszystkim! Delikatnie zeskrobałem farbę wzdłuż skrzydła, kadłuba i w pobliżu silników. Nałożyłem filtr piaskowy na górną powierzchnię. Na tym zdjęciu widoczna jest tylko powierzchnia lewego skrzydła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Te obicia jak dla mnie trochę psują efekt. Coś by trzeba jeszcze z nimi zrobić. Osobiście używam jasnoszarej i srebrnej kredki, mam wtedy większą kontrolę. A jak coś nie wyjdzie można łatwiej poprawić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca 5 minutes ago, barszczo said: Te obicia jak dla mnie trochę psują efekt. Coś by trzeba jeszcze z nimi zrobić. Osobiście używam jasnoszarej i srebrnej kredki, mam wtedy większą kontrolę. A jak coś nie wyjdzie można łatwiej poprawić. Chciałem wypróbować tę metodę. Ołówek na pewno sprawi, że będzie schludniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano Niedziela o 11:27 Autor Share Napisano Niedziela o 11:27 Oczywiście, to może być przesada, ale starałem się opierać na historycznych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano Niedziela o 12:02 Autor Share Napisano Niedziela o 12:02 Cześć wszystkim! Melduję: wszystko, co zaplanowałem dla tego modelu, jest gotowe! Zamontowałem śmigła, koła i rurki Venturi, przykleiłem osłony właza i gondoli silnika, dokonałem drobnych modyfikacji karabinów maszynowych, boczny światła Elf. Model prawie się nie zabrudził. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 12:38 Share Napisano Niedziela o 12:38 Jak na takiego staruszka. to wygląda naprawdę nieźle. Tak jak pisałem, trochę nie podobają mi się obicia, ale malowanie robi robotę . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Niedziela o 13:26 Share Napisano Niedziela o 13:26 Wycisnąłeś dużo z tego kartofla, gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi