kopernik Napisano 27 Czerwca Autor Share Napisano 27 Czerwca Ził 131 z fantastyczną zabudową. Takiego chętnie bym posiadł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca (edytowane) O, i to jest piękny temat na diorkę. O ile takiego Ziła można znaleźć i pomyśleć o wstawieniu mu na garba takiej kolorowej budy to jak na razie z Wilgą cinko. Edytowane 28 Czerwca przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Nieczęsty widok. Nasza obsługa pokładowa na ORP Gen. K.Pułaski Fot. BLMW 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Lipca Autor Share Napisano 4 Lipca Sprzęt w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca (edytowane) Jeszcze raz sprzęt pokładowy MW. Tym razem uzbrojeniowcy Fot. BLMW Edytowane 17 Lipca przez Grzes 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Taka ciekawostka z Mińska Mazowieckiego przed przebudową lotniska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Dobra ale co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca 1 minutę temu, jmx62 napisał: Dobra ale co to jest? Nooo właśnie. Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca (edytowane) czerwona rura z zaworem + metalowa skrzynia z kłódką dotyczy spraw MPS Edytowane 22 Lipca przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca (edytowane) Godzinę temu, Grzes napisał: Nooo właśnie. Kto wie? Może taka podpowiedź . Edytowane 20 Lipca przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Dzień dobry! Ja dziś mam coś, co od dłuższego czasu przygotowywałem... I dla odmiany będzie o sprzęcie lotniskowym amerykańskim, z czasów wojny w Wietnamie. Znajomy ze Stanów, który "tam był i to robił" wykręcił coś takiego: I tutaj opisał co jest co i jak można zbudować te wszystkie sprzęty (tłumaczenie moje): http://www.vietnam.net.pl/BUFFmod4pl.htm Mam nadzieję, że będzie to dla Was interesujące - dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Robi się zestaw do MiGów-21 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Do powyższego zestawu dorobiłem 2 gaśnice i siatki na boczne wloty Jeszcze trzeba załatwić jakieś kontrolki do gaśnic... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia Mniej oczywisty element wyposażenia lotniska. Etiopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia W dniu 20.07.2024 o 08:16, Grzes napisał: Taka ciekawostka z Mińska Mazowieckiego przed przebudową lotniska Grzesiu to samo było na EPTM, jeszcze za moich czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Przypuszczam, że te systemy były na wielu naszych lotniskach wojskowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia To też jest sprzęt lotniskowy. Te plastikowe pudła nie mają tego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia 1 godzinę temu, Wojtek59 napisał: I jest to też pomysł na nietuzinkowe pokazanie modelu szybowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia 38 minut temu, Grzes napisał: I jest to też pomysł na nietuzinkowe pokazanie modelu szybowca. A zrobienie wózka będzie trzy razy bardziej pracochłonne niż zrobienie modelu. Nawiasem mówiąc, może warto również zwrócić się do osób bywających na lotniskach o obfotografowanie takich wózków. Jest tego coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia 1 minutę temu, Wojtek59 napisał: A zrobienie wózka będzie trzy razy bardziej pracochłonne niż zrobienie modelu. I jeszcze pytanie - do jakiej kategorii wystawowej to się kwalifikuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia 19 minut temu, Wojtek59 napisał: Nawiasem mówiąc, może warto również zwrócić się do osób bywających na lotniskach o obfotografowanie takich wózków. Jest tego coraz mniej. Mieszkam tuż obok lotniska Aeroklubu Dolnośląskiego w Mirosławicach. Ciągle mi po moim niebie latają. Bywać tam nie bywam bo nie mają czołgów ale czego się nie robi dla zaprzyjaźnionych kolegów lotników. Mogę sie kopsnąć któregoś dnia i zobaczyć co tam mają. Uprzedzam że szybowcami latają rzadko. Głównie latają samoloty i balony a czasami trafi się motoparalotnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia Cześć Endrju. Ty już obiecałeś mi fotosesję z radaru P-15 z Dżonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia 10 minut temu, jmx62 napisał: Cześć Endrju. Ty już obiecałeś mi fotosesję z radaru P-15 z Dżonowa. Janusz, do Dżonowa to mogę zajechać jak będę rodzinę odwiedzał a ostatnio jakoś nie było okazji. Do Mirosławiec to mogę wpaść w każdej chwili. Wieżę Flyspot to widzę z okna kuchni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia Ale tak na wszrlki wypadek przypominam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi