winrich Napisano 4 Marca 2023 Share Napisano 4 Marca 2023 (edytowane) Nie sądziłem, że z pewnym rozrzewnieniem będę wspominał kratkę na chuście wiedźmy. W tej figurce rycerza mamy możliwość wykonania figurki z chorągwią lub z tarczą. Wybrałem chorągiew, bo pomyślałem czemu nie. Potem żałowałem. Malowanie chorągwi dla mnie to był jakiś siódmy krąg piekieł. Wyszło jak wyszło, trzeba z tym żyć. Niestety do chorągwi jest inne ramie niż do tarczy, więc klamka zapadła już na początku. Tarczę wykorzystałem przy budowie podstawki. Oczywiście jest to moja wariacja na temat Jaśka, który był chorążym chorągwi księcia Janusza pod Grunwaldem. Nie taki kształt chorągwi i nie takie mocowanie do drzewca. Zamiast herbu Rogala na wamsie umieściłem herb Czerska. Tarcza to już czysta fantazja. Sama figurka bardzo dobrze wykonana. Pewne zastrzeżenia mam do drobiazgów - miecza, prawej goleni - drobne braki żywicy. Edytowane 4 Marca 2023 przez winrich 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Pięknie pomalowany. Fajny temat. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 5 Marca 2023 Bardzo sympatyczny. Kto jest producentem figurynki, gdzie można zanabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 @Endrjudzięki @Marcin Rogoza Producent Medieval Forge. Od dawna kupuję figurki w tym sklepie: https://www.zinnfigur.com/en/Round-Figures/Blank-kits/Manufacturers-M-N/Medieval-Forge/ Szybka i bezproblemowa dostawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 To już chyba klasa master jest. Szczerze gratuluję malowania, jest wspaniałe. Jak zresztą wiesz, lubię tamten okres z jego architekturą i militariami. Gonfanon wyszedł pięknie, nawet lepiej chyba niż herb widoczny na jace. Twarz, źrenice - marzenie przy takiej skali. Nie wiem, czy to to tylko moje wrażenie, że miecz jest odrobinę krzywy? No i pytanie o kolor stali. Wygląda bajecznie, jednak nie przypominam sobie abym widział kiedyś płyty o takim odcieniu. Coś wiesz na ten temat? Podsumowując - jestem w szoku. Z tym większą radością skorzystam z zaproszenia i obejrzę Jaśka w naturalnym otoczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 @zarukWielkie dzięki. Miecz jest lekko krzywy. To chyba najsłabsza część zestawu, ale też najdelikatniejsza. Jest bardzo cienki i wiotki, dlatego nic z nim nie będę robił. Kolor zbroi nic nie ma wspólnego z rzeczywistością, to takie moje widzi mi się. Wino czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Kuba chciałby pobawić się rycerzem Pozdrawia Wujka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Piękny. NMM bardzo smakowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 @Marcin M.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Zaprawdę, jako żywy! Ukłony do samej podłogi za takie wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Wspaniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 pięknie zmalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 @TAW, @Boch, @M.A.V. Dziękuję Panowie, cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi