barszczo Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 Bardzo ładnie, a kabelki w silniku dorobiłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Marca 2023 Autor Share Napisano 20 Marca 2023 11 minut temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie, a kabelki w silniku dorobiłeś? Nie bo zepsuje, chyba że mi się trafi blaszka z Profipacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 Położyłem czarny podkład i teraz zastanawiam się nad jakimś preszajdingiem . Położyć teraz na podkład trochę srebra, białego bądż jasnoszarego i potem kolor bazowy ?. A może dać po całości C 8 i na to preszajding głównym kolorem H 54, a na koniec transparentne warstwy tego samego koloru ?. Ta druga wersja z C 8 chyba bardziej mnie przekonuje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Szkoda, że idziesz w jednobarwne malowanie, ale rozumiem wybór- pudełko. Trzy kolorowy wg mnie jest bardziej atrakcyjny- może kolejny Hellcat, a może Corsair 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) 14 minut temu, makinen napisał: Szkoda, że idziesz w jednobarwne malowanie, ale rozumiem wybór- pudełko. Trzy kolorowy wg mnie jest bardziej atrakcyjny- może kolejny Hellcat, a może Corsair Corsaira Tamki na pewno kiedyś zrobię :). Co do malowania to F6F-5 miały głównie jednokolorowy kamuflaż. Może kiedyś zrobię wczesną wersję, to na pewno będzie trójkolorowy. Edytowane 22 Marca 2023 przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Z własnego doświadczenia - preshading H54 nie będzie widoczny bo to strasznie ciemny kolor jest. Sugerowałbym złapać jakiś jaśniejszy odcień, może C370 albo tamijowe X14 i tym spróbować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) Może się zle wyraziłem. Chcę uzyskać efekt jaśniejszego koloru w niektórych miejscach, a nie typowy preszajding. Wydaje mi się że przy tym malowaniu Hellcata, to efekt byłby przerysowany z typowym preszajdingiem. Wiem że można rozjaśnić bazowy kolor i porobić cieniowanie, ale wydaje mi się że można także uzyskać taki efekt poprzez zamalowanie H 54 większości powierzchni na srebrnym, a potem dać na to transparentnie ponownie H 54. Może też gdzieniegdzie dać białego. Edytowane 22 Marca 2023 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Zrób marmurek jaśniejszym niebieskim, a na to H54. Biały lub srebrny może trochę przerysować efekt, ale to oczywiście moje zdanie. Zrobisz jak będziesz chciał . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) 5 minut temu, barszczo napisał: Zrób marmurek jaśniejszym niebieskim, a na to H54. Biały lub srebrny może trochę przerysować efekt, ale to oczywiście moje zdanie. Zrobisz jak będziesz chciał . Ale na czarny dać od razu ?. Wydaję mi się że H 54 na czarny bedzie jeszcze ciemniejszy. Z jasnych niebieskich mam Light Blue. Edytowane 22 Marca 2023 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Na czarny. Jak nie masz przekonania, to najlepiej zrobić próbę na jakimś złomie. Możesz użyć kilku odcieni niebieskiego, będzie ciekawiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 20 godzin temu, kowal76 napisał: Chcę uzyskać efekt jaśniejszego koloru w niektórych miejscach, a nie typowy preszajding. Przy tak ciemnych kolorach według mnie lepiej jest zastosować postszading. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 Nie chce mi się nic kombinować, więc zrobilem proste esyfloresy i jutro kolor bazowy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 I takie światełka jeszcze zakupiłem do Hellcata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 13 godzin temu, kowal76 napisał: I takie światełka jeszcze zakupiłem do Hellcata Fajne to to, zestaw na jeden model czy jest więcej tych światełek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 4 godziny temu, Pawel.G napisał: Fajne to to, zestaw na jeden model czy jest więcej tych światełek? Na jeden model tylko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 Kolor położony 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Profesjonalistą to ja nie jestem ale mam pytanie. Tak będzie? trochę wyblakły ten kolor. Pozdrawiam miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 16 minut temu, p2288 napisał: Profesjonalistą to ja nie jestem ale mam pytanie. Tak będzie? trochę wyblakły ten kolor. Pozdrawiam miłego dnia! Tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Sztuczne światło nie ułatwia oceny, ale wygląda to nie najgorzej. Teraz druga część zabawy. Jasny wash i bardzo charakterystyczny kopeć z dużą ilością jasno szarego, ożywią całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 (edytowane) 23 minuty temu, barszczo napisał: Sztuczne światło nie ułatwia oceny, ale wygląda to nie najgorzej. Teraz druga część zabawy. Jasny wash i bardzo charakterystyczny kopeć z dużą ilością jasno szarego, ożywią całość. Tak, zdjęcia słabe i na żywo wygląda dobrze. Przynajmniej mi pasuje i się podoba . Okopcenia to będzie dla mnie wyzwanie, nie wiem czy dam radę . Wash mam Dark Grey Tamki, ale może coś innego zakupię. Edytowane 25 Marca 2023 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Godzinę temu, kowal76 napisał: Tak, zdjęcia słabe i na żywo wygląda dobrze. Przynajmniej mi pasuje i się podoba . Teraz wygląda lepiej "Przynajmniej mi pasuje i się podoba" Bingo! to najważniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Pomalowałem lufy karabinów i wydechy, a na koniec lakier pod kalki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Tu widać dużo więcej niż na poprzednich fotkach, całkiem fajnie to wygląda . Na tym etapie możesz też pobawić się z kopciem, w razie niepowodzenia łatwiej o poprawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 3 minuty temu, barszczo napisał: Tu widać dużo więcej niż na poprzednich fotkach, całkiem fajnie to wygląda . Na tym etapie możesz też pobawić się z kopciem, w razie niepowodzenia łatwiej o poprawki. Myślę że w pierwszej kolejności zrobię kalki i wash. Kopcia potrenowałem na boku i chyba jakoś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 Kalki się kładą 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi