mcrec1962 Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Endrju napisał: Na tym samolocie chodnik nie jest czarny ale on chyba nigdy nie był czarny. To nie jest wytarty czarny kolor. Nigdy nie widziałem z takim chodnikiem. Zastanawiam się czy na Lim-5 te chodniki nie były czarne tylko jednak szare a czarne pojawiły się dopiero na Lim 6 bis i SBLimach. ... Kolor chodnika chyba w zależności od konkretnego egzemplarza...Najczęściej w różnych odcieniach szarości. Uzależnione też od tego , jaki kolor farby mieli na półce w magazynie...Było już kiedyś o tym ... Jak st.tech.klucza 'ptryknal' st mech. samolotu ,np podczas obslug "przejścia" zima/lato lub odwrotnie, to odpowiedzialny za s-t odnowił powierzchnię chodników. Na SB Limie malowałem na szaro. Edytowane 24 Marca 2023 przez mcrec1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 18 godzin temu, myszaty napisał: I nie tylko... @Vieh_sanbedziesz kombinował z kolorami i szachownicą na ogonie? Nie, bo tam tej szachownicy nie było widać. Na tym zdjęciu jak stoi to już mocno farba zeszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 Kalki położone, zostało pomalować chodniki, posklejać podwozie, wash i by było na tyle. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Nie usunąłeś anteny radiodalmierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 Czyli czego? Tego wybrzuszenia przed kokpitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 a napis z drugiej strony " ostatni lim" jest? przepraszam, ale ktos musi pilnowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 24 minuty temu, Vieh_san napisał: Czyli czego? Tego wybrzuszenia przed kokpitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 29 minut temu, BRAVO112 napisał: a napis z drugiej strony " ostatni lim" jest? przepraszam, ale ktos musi pilnowac.... Jest, jest 16 minut temu, mcrec1962 napisał: Ok, no to jeszcze jedna sprawa do załatwienia w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 30 Marca 2023 Autor Share Napisano 30 Marca 2023 Lima ukończyłem, dziękuję wszystkim za pomoc i zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 10 minut temu, Vieh_san napisał: Lima ukończyłem Ale zaskoczyłeś! Lubię takie szybkie warsztaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 30 Marca 2023 Autor Share Napisano 30 Marca 2023 14 minut temu, Grzes napisał: Ale zaskoczyłeś! Lubię takie szybkie warsztaty Dzięki ;D chociaż muszę przyznać, że trochę nie miałem weny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi