Marudek Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Dzięki Panzer4 . Może dziś, najpóźniej jutro wstawię zdjęcia do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 padam na twarz i biję Ci pokłony. a ludzik będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Wygląda bardzo fajnie, wiecej nie powiem bo nie bardzo go widać, takie maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 sianko może więcej będzie widać w galerii... Andrzej_LK - ludzika nie będzie... Co prawda zrobiłem niedawno kilka figurek w 1/35 i trochę mnie to wciągnęło. Mam świetnego ebooka na temat malowania i konwersji figurek. Myślałem o postawieniu przy motorze kuriera z lornetką - upewniającego się, czy droga nie jest zajęta przez nieprzyjaciela. Skombinowałem nawet broń niemiecką w 1/72 z zestawu Dragona. Nie mam jednak odwagi się za to zabrać - nie chciałbym psuć efektu jakimś człekokształtnym figurantem. Tym bardziej, że nie mam figurek w 1/72, które mógłbym poddać ewentualnej konwersji. A jestem jeszcze na tyle skromny, żeby nie rzeźbić twarzy w 1/72 8) . Ale spokojnie - ta myśl kiełkuje i choć to jeszcze trochę potrwa - kiedyś zaowocuje ciekawą winietką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 DeKaWka wychodzi przezacna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Hej arthur_szu! Właściwie model jest już skończony, tylko nie miałem czasu wstawiać ich z Photobucketa w kolejności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 jeśli będziesz miał ochotę na główki w 1/72 z żywicy to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Jest PIĘKNY ale z kolejnością zdjęć dałeś popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Hej! Dzięki życzliwości i wielkiej pomocy ze strony Andrzeja_LK po raz pierwszy przy moim motorku stanie ludzik w 1/72. Andrzej przesłał mi części do figurek w 1/72 o jakich nawet nie marzyłem. Oprócz samej postaci z idealnie odlaną głową dostałem też kcesoria. Andrzej pomógł mi też zmienić nieco koncepcję samej scenki: "Podczas jazdy polną drogą pojawia się problem z silniiem. Jeździec zsiada by sprawdzić co się stało. Przykucnął z boku i oparł rękę na siodle. Zafrasowany usterką spogląda na silnik..." Budowę figurki rozpocząłem od drobnej modyfikacji. Figurka ta zapewne przedstawiała jakiegoś mechanika w roboczym kombinezonie. Wystarczyła odrobina Milliputu żeby odwzorować kurtkę i nogawki wpuszczone w buty. Potem zabrałem się za malowanie. Z pomalowanej i przyciętej na odpowiednią szer. taśmy Tamiya zrobiłem pas, szelki i pasek flinty. Do pasa na brzuchu dokleiłem ładownice a z boku i naplecach - pistolet i torbę. Trochę żałuję że nie wyprofilowłem torby przed jej pomalowaniem. Mogłem też odciąc ucha torby (przez które powinien być przewleczony pas) i zrobić je z taśmy Tamiya. Myślę, że jak na pierwszą taką figurkę w 1/72 - nie jest źle. Andrzej_LK - jeszcze raz dziękuję za figurkę i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Dziwna metoda na klejenie pamperka. Malowanie przed przyklejeniem rąk i łepetyny No, ale wyszło całkiem udatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 To jest skala 1/72. Wszystko jest tak małe, że trudno byłoby pomalować tors w kamo z przyklejonymi już ramionami. Trudno byłoby pomalować twarz tak by nie zachlapać kurtki itd... Szpachlowanie zrobiłem gęstym cyjanoakrylem - co dało półprzezroczyste wypełnienie, które wystarczyło delikatnie podrasować by wyglądało jak reszta kurtki. Poza tym bez ramion łatwiej mi było przykleić paski szelek i karabinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 To jest skala 1/72. Wszystko jest tak małe, że trudno byłoby pomalować tors w kamo z przyklejonymi już ramionami. Trudno byłoby pomalować twarz tak by nie zachlapać kurtki itd... Bez przesady, moje figsy są zawsze sklejone i jakoś wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Marudku to co robisz tutaj jest niesamowite Sam zacząłem skraczować i naprawdę jest to fajne ale jakbym spróbował zrobić coś takiego jak ten motór to oczy by mi wypadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Hej! artoor_k Widziałem Twój model od podstaw - Bolo invicibles. Jest na prawdę bardzo dobry. Modelarstwo "z nogi stołowej" jest już samo w sobie dosyć trudne - niezależnie od skali. A skala to już tylko kwestia motywacji - ja chce mieć taki motorek i taki sobie dłubię. Z pewnością gdybyś chciał mieć Bolka w 1/72 to wyszedłby Ci równie dobrze jak mi moja Dekawka. Pamiętaj też, że to jest mój trzeci motor w tej skali. Porównanie tej Dekawki z moim pierwszym Zundappem grozi szokiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Bolek w 1:72 miałby ponad metr Chcieć to bym chciał ale nie miałbym go gdzie postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 no i ładnie bardzo, scenka zacznie żyć. miło mi, ze pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi