zbigi10000 Napisano 22 Marca 2023 Napisano 22 Marca 2023 Udało mi się zmobilizować i ukończyć rozpoczęty w ubiegłym roku model. Dość już leciwy model Hasegawy , cały czas prezentuje się całkiem nieźle ,choć niestety formy są dość mocno zużyte. Wszyskie linie na spodzie kadłuba trzeba odwarzać (duże przesunięcia ,oraz zanikanie ).Nie wiem jak w wydanym niedawno H2K , ale w moim egzemparzu to była porażka. Do kokpitu dodałem blaszkę Eduarda , i przenitowałem skrzydła . Oczywiście do modeli Hasegawy jeśli chcemy, można dokupić dedykowane dodatkowe uzbrojenie , w zestawie są tylko rakiety zuni. Ja dołożyłem sidewinder'y i AGM-12 Bullpup. Namęczyłem się też z kalkomaniami ,słabo reagowały na płyny , szczególnie dała mi się we znaki ta na ogonie. Wymalowany MRP 098, MRP 099, lakier MrHobby C181 i MrNobby GX 114. 19 Cytuj
Polosss Napisano 23 Marca 2023 Napisano 23 Marca 2023 Świetnie wyszedł Ja mam na szafie w wydaniu Monogramu (1988r) z jeszcze wypukłymi liniami. Trochę przeraża mnie ilość pracy jaką trzeba będzie w niego włożyć. 1 Cytuj
Kon_Bar Napisano 23 Marca 2023 Napisano 23 Marca 2023 Bardzo fajna praca! Widać, że to nie egzemplarz wystawowy 1 Cytuj
barszczo Napisano 23 Marca 2023 Napisano 23 Marca 2023 Świetna robota, bardzo dobrze się prezentuje. Świeże uzbrojenie fajnie kontrastuje z całością, podoba się . 1 Cytuj
kowal76 Napisano 23 Marca 2023 Napisano 23 Marca 2023 Piękny jest. Mam w planach Hasegawę :). 1 Cytuj
MAREK74 Napisano 27 Marca 2023 Napisano 27 Marca 2023 Elegancko wygląda. Podoba mi się urozmaicenie tej szarej powierzchni płatowca. Właśnie rozgrzebałem swojego Crusadera w wersji J i jak dojdę do malowania to pozwolę sobie wrócić do Twojej galerii... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi