zbigi10000 Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Udało mi się zmobilizować i ukończyć rozpoczęty w ubiegłym roku model. Dość już leciwy model Hasegawy , cały czas prezentuje się całkiem nieźle ,choć niestety formy są dość mocno zużyte. Wszyskie linie na spodzie kadłuba trzeba odwarzać (duże przesunięcia ,oraz zanikanie ).Nie wiem jak w wydanym niedawno H2K , ale w moim egzemparzu to była porażka. Do kokpitu dodałem blaszkę Eduarda , i przenitowałem skrzydła . Oczywiście do modeli Hasegawy jeśli chcemy, można dokupić dedykowane dodatkowe uzbrojenie , w zestawie są tylko rakiety zuni. Ja dołożyłem sidewinder'y i AGM-12 Bullpup. Namęczyłem się też z kalkomaniami ,słabo reagowały na płyny , szczególnie dała mi się we znaki ta na ogonie. Wymalowany MRP 098, MRP 099, lakier MrHobby C181 i MrNobby GX 114. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Świetnie wyszedł Ja mam na szafie w wydaniu Monogramu (1988r) z jeszcze wypukłymi liniami. Trochę przeraża mnie ilość pracy jaką trzeba będzie w niego włożyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Bardzo fajna praca! Widać, że to nie egzemplarz wystawowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Świetna robota, bardzo dobrze się prezentuje. Świeże uzbrojenie fajnie kontrastuje z całością, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Piękny jest. Mam w planach Hasegawę :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 Elegancko wygląda. Podoba mi się urozmaicenie tej szarej powierzchni płatowca. Właśnie rozgrzebałem swojego Crusadera w wersji J i jak dojdę do malowania to pozwolę sobie wrócić do Twojej galerii... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi