artoor_k Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 No kurcze...te deski są tak pomalowane że ciężko uwierzyć że to plastik Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 No i super Te panele po bokach to brąz złaszowany? Wygląda przekonująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Taka mała propozycja. Pomaluj elementy z brązu zielonym washem. Będzie to zdecydowanie lepiej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 a mi ciągle podobają się te wszystkie wiosła, ich ilość robi wrażenie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Praca skupiła się na takielunku, coś czego się najbardziej obawiałam wybierając ten model. Liny zostały dodane do zestawu, ale zastanawiam się czy jest ich wystarczająca długość. Efekt na razie prezentuje się następująco: Niezastąpione okazało poniższe urządzonko, służące do przewlekania lin przez mikroskopijne otworki w bloczkach: Na końcu pytanie, czy słyszeliście o sposobie, żeby linki nie były zmechacone ? Czy można zastosować żel do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Poszukaj nici jedwabnych - ponoć się nie mechacą. Zwróć uwagę na grubość lin . Inna stara metoda na liny to przeciągnięcie je przez świecę , delikatnie a i tak będą się trochę błyszczały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 czy słyszeliście o sposobie, żeby linki nie były zmechacone ? Czy można zastosować żel do włosów? Nie wiem czy do żelu nie będzie kleił się kurz Moim sposobem na mechacenie jest przeciagniecie nici między dwoma palcami (opuszkami) uprzednio namoczonych w lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Proponuję metodę znaną z szewstwa i jubilerstwa, nici woskowane. Czyli przeciągnij nić bawełnianą po świecy (najlepiej z wosku) lub po prostu w sklepie szewskim, lub jubilerskim, kup odpowiednią nitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Dziękuję za porady dotyczące "zmechaconych" nici. Zastosowałam komplet olinowania dodany do zestawu, poryłam je warstwą żelu do włosów. Jak na razie wszystko wygląda przyzwoicie. Instrukcja bardzo dokładnie prowadzi krok po kroku, jak wykonać cały takielunek z opisem jak supłać węzełki, bez zaplątania się. Na pokładzie położyłam dwie figurki: dowódcę i osobnika, który podciąga liny. Figurki są jeszcze w trakcie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Można by się przyczepić, że przy tak wypełnionych żaglach galernicy nie mieliby szans na pracowanie wiosłami, ale i tak prezentuje się ładnie. Mechacenie jednak nie do końca zniknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Link do galerii: viewtopic.php?p=155960#155960 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Agnieszka, no klasa sie model prezentuje. Co do lin to chyba powinny byc czarne - nasmolowane. Moze warto to poprawic, choc z drugiej strony czy model zyska na urodzie ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Mam nadzieje , że figurki pozbawisz podstawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Jeżeli zepsuję mojego Richelieu, to możecie mnie za karę zesłać na tą galerę Cacy ci to wyszło. Bardzo cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi