mizuc Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 Witam, Pod wpływem ostatniej wizyty w MLP w Krakowie zacząłem się zastanawiać czy w 1:48 ktoś wypuścił RWD 6 i 9 oraz PZL 19. Niestety nic nie znalazłem. Może bardziej doświadczeni koledzy coś podpowiedzą. Myślę że to ciekawy temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 1 minutę temu, mizuc napisał: Niestety nic nie znalazłem. I doszedłeś do właściwej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 RWD 6 i PZL 19 można kupić w kartonie w skali 1:33, ale takie chyba cię nie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 RWD-9 było w żywicy jakieś 10 lat temu. X-resin czy któraś z mutacji tego autora. Jakość taka jakby tego modelu nie było, tylko dla fanboyów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 W dniu 30.03.2023 o 13:39, mizuc napisał: Pod wpływem ostatniej wizyty w MLP w Krakowie zacząłem się zastanawiać czy ... Jeszcze jest jedno rozwiązanie...przestać zwiedzać muzea Ja po każdej wizycie w "moim" MSP w Dęblinie wychodzę chory i z takimi planami że głowa boli. Na szczęście po paru dniach ta choroba przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 19 godzin temu, Qz9 napisał: RWD-9 było w żywicy jakieś 10 lat temu To była "piątka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Była też 13 i 9. Ale to jakies pojedyncze sztuki, ofertę na maila mialem bezposrednio, kupilem wczesniej od autora PWS-A Edytowane 31 Marca 2023 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuc Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 17:34, jmx62 napisał: Jeszcze jest jedno rozwiązanie...przestać zwiedzać muzea Ja po każdej wizycie w "moim" MSP w Dęblinie wychodzę chory i z takimi planami że głowa boli. Na szczęście po paru dniach ta choroba przechodzi. No właśnie coś nie przechodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuc Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2023 23 godziny temu, Qz9 napisał: Była też 13 i 9. Ale to jakies pojedyncze sztuki, ofertę na maila mialem bezposrednio, kupilem wczesniej od autora PWS-A Można to jeszcze dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 szkoda sobie tym gitary zawracać, to naprawde było baaaardzo słabe, raz na ruski rok pojawia się na allegro. Poczekaj, pewnie z rok dwa i będzie jako wydruk 3D dostepne coś bardziej sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albaker Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 W ciągu roku jeden RWD powinien się pokazać. Będzie to trochę w niekonwencjonalnym sposobie który nie wszystkim może się spodobać, ale jak dobrze pójdzie, to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Masz na myśli 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuc Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Albaker napisał: W ciągu roku jeden RWD powinien się pokazać. Będzie to trochę w niekonwencjonalnym sposobie który nie wszystkim może się spodobać, ale jak dobrze pójdzie, to będzie. W takim razie z niecierpliwością czekam i robię miejsce na warsztacie. Planowana jest żywica czy klasyczny model wtryskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 W dniu 30.03.2023 o 13:39, mizuc napisał: Witam, Pod wpływem ostatniej wizyty w MLP w Krakowie zacząłem się zastanawiać czy w 1:48 ktoś wypuścił RWD 6 i 9 oraz PZL 19. Niestety nic nie znalazłem. Może bardziej doświadczeni koledzy coś podpowiedzą. Myślę że to ciekawy temat. Pozdrawiam Ciekawe, ani tam RWD 6; 9, ani PZL 19. Skąd zatem połączenie wizyty z przemyśleniami o modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albaker Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 1 hour ago, mizuc said: W takim razie z niecierpliwością czekam i robię miejsce na warsztacie. Planowana jest żywica czy klasyczny model wtryskowy? Proszę jeszcze nie sprzątać w warsztacie. Zanim cokolwiek się pokaże to może się 1000 rzeczy popsuć. Nie chce ani nic obiecać (i broń boże przerywać istniejących projektów!) chce tylko dać znać je kolega nie jest sam. I nie, nie będzie to wtryskowy model... Przepraszam jeżeli zbudowałem za dużo nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuc Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 3 godziny temu, kopernik napisał: Ciekawe, ani tam RWD 6; 9, ani PZL 19. Skąd zatem połączenie wizyty z przemyśleniami o modelach Wystawa okolicznościowa :-)W przyszłym roku będzie okrągła 90 rocznica (1934 - 2024) Challenge w Warszawie. RWD 9S Bajana i Pokrzywki to byłby ciekawy motyw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuc Napisano 21 Czerwca Autor Share Napisano 21 Czerwca W dniu 2.04.2023 o 15:58, Albaker napisał: W ciągu roku jeden RWD powinien się pokazać. Będzie to trochę w niekonwencjonalnym sposobie który nie wszystkim może się spodobać, ale jak dobrze pójdzie, to będzie. Czy coś wiadomo w temacie modelu RWD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca 28 minut temu, mizuc napisał: Czy coś wiadomo w temacie modelu RWD? Tak, ostatnio ukazał się RWD-6 w technologii druku 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi